2014. október 10., péntek

Ismertető: Yamato Nadeshiko Shichi Henge

Dolgozzuk fel Kame-chan összes sorozatát bejegyzéssorozat második darabját láthatjátok. Elég lassan fogok vele haladni, mert mostanában egészen sok sorozat összegyűlt megnézésre, de igyekszem minden régi Kame sorit elétek tárni, főleg a kedvenceimet.
A mai példányunk egy mangából és animéból készült feldolgozás, ami kellően rózsaszín puffancs, de nem tudod nem szeretni.


Cím: Yamato Nadeshiko Shichi Henge, The Wallflower
Műfaj: komédia, romantikus
Epizódok száma: 10
Év: 2010
Csatorna: TBS
Szereplők:
Kamenashi Kazuya - Takano Kyohei
Tegoshi Yuya - Toyama Yukinojo
Oomasa Aya - Nakahara Sunako
Uchi Hiroki - Oda Takenaga
Miyao Suntaro - Morii Ranmaru

Történet:
Négy szerencsétlenül járt fiatal srác a szépség átkával éli mindennapjait egy hatalmas villában, amit egy kő gazdag özvegy hölgytől bérelnek. Velük lakik a főbérlő mondjuk sacperkábé 7 éves kisfia is, miközben az anyja magánrepülőgépével kergeti a szerelmet és egyben az új apukát a világ körül.
A különösen helyes pofival megáldott és forró vérmérsékletű Kyoheit megint kirúgták aktuális állásából, így kapóra jött neki a főbérlő ajánlata: az unokahúgából kell egy igazi Yamato Nadeshikót (japánban leegyszerűsítve a tökéletes nőt jelenti) faragniuk a fiúknak. Cserébe pedig nem kell lakbért fizetniük, ráadásként a lány (Sunako) még jól is főz. Ám a sok lány példányt látott 4 szívtipró se tud felkészülni Sunako hóbortjaira, külsejére és extrémül magába forduló jellemére. A folytatás izgalom, kaland, puszi puszi miegymás.

Whalemény:
Az első és legfontosabb, amit le kell írjak, hogy ez a sorozat beteg. :D A karakterek nagyon tipikusak és nagyon eltúlzottak, viszont jól működnek, mind a 10 rész alatt. Talán Sunako jelleme kicsit fejcsóválós, de őt sem lehet zsigerből utálni.
Egy manga alapján készült a feldolgozás, amiből anime is született. A manga karaktereit nagyrészt sikeresen adaptálták az egy-két helyen változtatott történetben, amire rásegít a tökéletes színészek kiválogatása a feladatra.
A történet fonalát lassan-lassan göngyölítjük fel, megismerjük a mellékszereplők történeteit, akik szerves részei a történéseknek. Illetve maga a sorozat, mint a legtöbb japán sorozat, rengeteg tanulsággal szolgál. Minden részben Kyohei tanul valamit saját magáról vagy az emberekhez fűződő kapcsolatairól. Néhol szájbarágósan kapjuk ezeket, néhol finoman adagolva, hogy ne csak az örült lány és a négy szexi fiút bámuljuk agyatlanul, hanem elgondolkozzunk azon vajon mi mit csinálnánk abban a helyzetben, milyen gyengeségeink vannak, amiket még nem ismerünk, vagy ismerünk, de még magunk előtt is rejtegetjük őket. Ezek az apró tanulságok a fő mondanivalója a sorozatnak, amellett hogy ez az egész, egy rendkívül szórakoztató, könnyed és őrült köntösben van tálalva.

Nakahara Sunako
Sunako nem volt mindig horror lány. Az iskolában az első szerelme kerek perec lecsúnyázta, ami nem tett jót a lelkecskéjének, így bezárkózott és elkezdte kedvelni a sötét, koponyákkal és vérrel teli dolgokat. Ezzel nem is lenne nagyobb probléma, de állandóan egy fekete csuklyás köpenyt hord, továbbá nem tud számára szikrázó emberekre hosszabb ideig ránézni. E mellé van egy természetfeletti képessége, ami sikítással, elektromos árammal és rendkívüli erővel jár. Ezeket mind adjátok össze, azzal hogy Sunako valójában egy meg nem értett lány, aki a maga módján kedves és törődik az emberekkel.

Takano Kyohei
Mint Sunakónak neki is sok baja meggyűlt a külsejével. Csak épp fordítva. A sok japán fanlány egész tinikorában és felnőttkorában is megrohamozta, így ő sem kifejezetten szereti a külsejét. Nem lövöm le az egyik fontos történést a sorozatban, de a családjával kapcsolatban is van egy defektje. E mellé meglehetősen temperamentumos, szereti a hasát és egy icipicit önző is. Végül, hogy mi és ő is jól érezze magát lassan megtanulja, hogyan tud a hibáin javítani és talán saját magát is sikerül elfogadnia úgy ahogy van. Kame tökéletes volt erre a szerepre. Főleg az utolsó részben nyújtott alakítása vált sokak számára emlékezetessé.

Azt hiszem, körvonalazódott mindenki számára, hogy csak is ajánlani tudom ezt a sorozatot, minden kis apró hibájával. Aki nem szeret sokat gondolkozni egy sorozaton és aki sokat szeret az emberi viselkedésen elmélázni, azoknak bátran ajánlom! Minden van itt, mágia, szerelem, poénok, beteg japán humor, sok helyes fiú és Hiroshi-kun :D

Magyar felirat

Pontozás:
Cselekmény: 9/10
Színészek: 10/10
Zene: 10/10

8 megjegyzés:

  1. Először a mangát olvastam magyarul és az animét láttam - eszméletlen jó! Rengeteget nevettem a történeten és a rajzolt fejeken, helyzeteken. :D
    Az élőszereplős sorozattal szemben volt némi ellenérzésem, de megnéztem és határozottan jól sült el a dolog - természetesen nem kell folyamatosan összehasonlítani a rajzolt előzményekkel és így is megfogja a nézőt. Nem is szólva a helyes szereplő gárdáról. :D ... és Hiroshiról. :D
    Sunako figurája igazán tetszett - a néhány komoly és krimis elem mellett is jó kikapcsolódás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sunako szerintem is nagyon mókásra sikeredett és nem volt se túl sok, se túl kevés a karakter. :D
      Hiroshi-kun pedig a sorozat egyik legjobb szereplője. :D :D :D

      Törlés
  2. Szia Amy!
    Nagyon szépen köszönöm neked a sorozatról írt véleményed. Letöltöttem, és hál istennek felirat is van hozzá.Egy nagyon aranyos könnyű sorozatot kaptam, hála neked.gyomar :-)

    VálaszTörlés
  3. Kedvenc japán sorim ^^ Azt hiszem 2-3szor már láttam, nagyon imádom, örök kedvenc :D

    VálaszTörlés
  4. Ez a sorozat nosztalgikus emlékeket ébreszt bennem, ugyanis ez volt ez első dráma, amit megnéztem; és így hozzájárult ahhoz, hogy ezek a művek beleszippantsanak a világukba:)
    Mind az anime, mind a sorozat beteg, de ezt másképpen nem is lehetett volna megoldani:)

    VálaszTörlés
  5. Ma... Ma... Maboroshi!!!!!! :) Ezt nem tudtam kihagyni. Nekem tetszett ez a sorozat. Vidám perceket okozott :)

    Aya Omasa-val legelőször a 2013-as Kamen Teacher-ben találkoztam, ahol eleinte kicsit furcsának találtam, de végül megkedveltem. Utána a Mei-chan komornyikja c. sorozatban bukkant fel egy utálatos kisasszonyként, aki végül egy szerethető figura lett (itt megjegyzném, hogy szerepel benne Hiro Mizushima is, akinek esetleg kedvence a színész), végül pedig ebben láttam, s nagyon örültem neki :) Illett hozzá a szerep.

    A csak BoSunako! BoSunako!-t kiabáló fiút, azaz Kazuya Kamenashi-t is más sorozatban láttam szerepelni először. Az egyiknek nem tudom a címét, mert néhány rész után abbahagytam, nem kötött le a történet, a másik pedig, amiben játszott a Gokusen 2 volt, s ahogyan ott is, ebben is jól szerepelt.

    A többi szereplőről nem tudok nyilatkozni, mert velük itt találkoztam, az animét pedig nem láttam. Voltak benne megfontolandó elmélkedések, amelyek passzoltak a cselekményhez.

    Csak ajánlani tudom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Mei-chan no shitsuji sorozatot még nagyon nagyon régen láttuk Amyvel, amikor még blog se volt, még a blog terve se volt, így nem készült róla ismertető. Pedig összeírtuk azon sorozatokat, amiket korábban láttunk és kéne róla ismertető, de sajnos újra kéne őket nézni a teljes élményhez. Talán egyszer :)

      Törlés