2015. január 30., péntek

Ismertető: Pinocchio

Az erős húzó nevek miatt sokak számára lehet kötelező darab (vagy talán pont nem) a Pinocchio, de nézzük is milyen jól is sikerült Park Shin Hye és Lee Jong Suk első közös projektje.

Cím: Pinocchio / 피노키오
Műfaj: romantikus, családi, vígjáték
Epizódok száma: 20
Év: 2014
Csatorna: SBS
Szereplők:
Lee Jong Suk - Choi Dal Po / Ki Ha Myung
Park Shin Hye - Choi In Ha
Kim Young Kwang - Seo Bum Jo
Lee Yoo Bi - Yoon Yoo Rae


Történet:
Gi Ho Sang tűzoltóparancsnok boldogan él feleségével és két igen okos fiával. Egy nap tűz üt ki egy gyárban, ahol ő és pár embere életét veszti. Ho Sangot teszik meg felelőssé, a média teljesen szétcincálja a családot, emiatt felesége öngyilkosságot követ el kisebbik fiával, a nagyobbik fiú pedig egyedül marad bosszújával Song Cha Ok riporter felé.
Ho Sang kisebbik fia túléli és valódi személyazonosságát titokban tartva örökbe fogadják egy vidéki kis faluban, ahol a sors fintoraként Cha Ok volt férjével és vele egy idős lányával kell élnie. 13 év alatt valódi családdá vállnak és végül Szöulba költöznek, hogy a már egyetemet végzett In Ha jó munkát találjon magának riporterként.

Whalemény:
A történet első fele itt is egészen izgalmasan alakult. Dal Po testvére bosszúra szomjazik és be is teljesíti azt. (félig) Míg próbálnak riporterként elhelyezkedni In Ha és Dal Po a szerethetjük-e egymást játszmákat játssza a szoros "családi" kötelékük miatt. Amíg ezek a történetszálak le nem zárulnak én alig vártam a folytatást.
Azonban a 12 rész környékére kicsit elfáradtam. Hiába próbáltak minket egy jóval nagyobb rejtély felé terelni az készítők engem kevésbé izgatott már a sztori, majd a lejtő után a hamvaiból újra feléledt és egyre izgalmasabbá vált, hogy mikor fog kiderülni végre az igazság amit már szinte mindenki tud, csak a hírekbe nem került be még. De sajnos teljesen fölösleges párbeszédekkel és jelenetekkel tűzdelték tele az izgalmas sztorit, ezért nem sikerült maradéktalanul sikeresre ez az újjáéledés.
A Birth of Beauty, a Healer és ez is riporterekről is szól, de a Pinocchio fő témája maga a riporteri szakma. Valamiért, olyan nagy dolognak állítják be a riporterkedést, amit teljesen fedhetetlenül kell végezni, hogy néha erősen megmosolyogtam rajta. Illetve a rengeteg napi szintű oknyomozást is furcsállottam. Nem hinném, hogy kint úgy működnek a hírek, hogy pár szerencsétlen kezdő újságíró nap 24-ben ül a rendőrségen és próbál hírmorzsákat összeszedni, majd ezekből a morzsákból átalakulván nyomozóvá próbálják az okokat kideríteni a rendőrség nélkül. Ha így volna valójában, nem lennének hírek! o.O
Mostanában azon kapom magam, hogy egyre jobban odafigyelek a koreai doramákban a bosszú kérdésére.Ez a sorozat is aköré épül, de nagyon erős szinten. Nem is értem miért próbálták a készítők ennyire szükséges dolognak beállítani a bosszút. Miért is kell bosszút állni? Kötelező? Amikor Dal Po és In Ha elválnak és Dal Po a családjával is szakít emiatt, nem értettem. Miért nem lesz inkább boldog és temeti el a múltat? Miért jobb érzés, ha egy másik embert teljesen tönkre tehet, csak azért mert kiszúrt vele? Nyilván mindenki rosszat akar annak, aki miatt rosszra fordult a sorsa, de egy életet feltenni erre a rosszakarásra beteg dolog. Az pedig még betegebb, ha többen támogatják is, hogy igen, bosszút kell állnod! 
Ezektől eltekintve tetszett ez a sorozat, akadtak benne humoros jelenetek a két konkurens TV csapatával, amiken bőven lehetett dőlni a nevetéstől, (például amikor Szocsiba akart kijutni az egyikük, ezért elkezdett oroszul tanulni és indokolatlanul orosz szavakkal válaszolt mindenkinek. Azt a csávót egyenesen imádtam a fejpántjával és az őrültségeivel együtt :D) Jong Suk meg ismét bebizonyította, hogy neki édes mindegy ha hülyét csinálnak belőle, (jó értelemben :D) kellő mennyiségű izgalmat csempésztek bele és szerencsére a végére nem hangsúlyozták olyan erőltetetten In Ha Pinocchio szindrómáját.
Egyik kedvenc jelentem, ami tipikusan bemutatja a riporteri szakmát:
Elcsúszó embereket vesznek egy meredek lejtőn és a kamera még nem állt fel ezért lecsúsznak egy nagy tanyálásáról. Erre a veterán riporter megszólal, míg a gyakornokok sietnek segíteni. Jaj, de kár!
Illetve nagyon divatba jött dorama körökben, hogy néha-néha visszautalgatnak a főszereplő korábbi szerepére, ebben a sorozatban két mókás utalás is volt Jong Suk I hear your voice sorozatára:
1. Le Bo Young volt Dal Po GPS-ének hangja, akiről Dal Po úgy nyilatkozott mint a barátnőjéről. :D
2. Kangnam itt is feltűnt egy rövid szerep erejéig.

Choi Dal Po/ Ki Ha Myoung
Családja széthullása után egy idős úr fogadja örökbe mint halott fia, ennél fogva mint  In Ha Nagybátyja éli életét. Dal Po zseni, bármit elolvas azt megjegyzi, de az iskolában örökbefogadó apja miatt nem mutathatja meg képességeit, mert akkor rájön, hogy valójában, ő nem a fia. Dal Po hozzáállása az élethez egyszerű, szeretne egy családot ahol boldog lehet, nem dédelget hatalmas vágyakat.
Lee Jong Suk még mindig jó színész, ebben a szerepben is hozta azt, ami miatt sokan megkedvelték őt.

Choi In Ha
Szülei válása után apukájával vidékre költöznek, ami a városi lánynak az elején egyáltalán nem tetszik, de végül ennek köszönhetően egy normális életfelfogással megáldott nővé cseperedik. Édesanyjának felnőtté válásáig tudósít mindennapjairól, de azt nem tudja, hogy az anyja egyetlen üzenetét sem olvasta és nem mellesleg látszólag egy szívtelen dög, aki tönkre vágta Dal Po családját. In Ha Pinocchio szindrómája miatt képtelen hazudni, mert ha megteszi azonnal elkezd csuklani és ez addig tart, amíg ki nem böki az igazságot.
Park Shin Hye nem azok közé a színésznők közé tartozik, akik után kapkodok, de ebben is, mint a Flower Boy Next Doorban kicsit pozitív csalódás volt.

Itt még nagyon sok karaktert meglehetne említeni, a tökéletesen anyuci pici fia Beom Jot, a nem értem a funkcióját a sorozatban Yoon Yoo Raet, Ha Myoung bátyját, akit rengetegen megkedveltek (szerintem leginkább szép mosolya és kinézete miatt) és a YGN és MSC csatornák munkatársait, de nagyon végtelenre nyúlna a bejegyzés. Így is sikerült nagyon hosszúra húzni az ismertetőt, ez nem tudom mennyire rossz vagy jó, de igyekszem normál keretek között tartani ezentúl. :D

Összességében nem rossz sorozat a Pinocchio, senkit nem fog nagy csalódás érni a ha belekezd, de egyszer nézős kategória, akárhogy is nézem. Valamiért nem volt akkor "varázsa", ami igazán jó sorozattá tehette volna, ugyanakkor rossznak se tudnám titulálni, bár sokkal nagyobb lendülete lett volna a történetnek, ha 16 részben mesélik el.
Vágjatok bele és várjuk róla a kommenteket. :)

Magyar felirat

Pontozás:
Cselekmény: 7/10
Színészek: 7/10
Zene: 6/10

5 megjegyzés:

  1. Már vártam az ismertetőtöket! :) Nekem is nemrég sikerült befejeznem a Pinocchiot. Egy kellemes élmény fog megmaradni róla, de tényleg egyszer nézhetős. Az első 8 rész és az utolsó 2 volt olyan pörgősebb. A közepén a magába forduló Dal Po kissé rossz légkört adott a sorozatnak. Bár, Jong Suk miatt kezdtem bele, mert az I hear your voice után beszínészkedte magát a kedvenceim közé :) Egészen összeillőek voltak Shin Hye-vel. De ez a szétválós dolog nem annyira kellett volna. A hajpántos fickót én is bírtam, meg Yoon Yoo Rae-t is aranyosnak tartottam a végére. Hmm...még annyit, hogy nekem a zenéje is tetszett, jól esett hallgatni. Én ajánlom a megnézését, mert valóban nem rossz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is pont így érzem, ahogy te. :)
      Köszönjük, hogy látogatsz minket! ^^

      Törlés
  2. Nem ér.. Most fejeztem be két Yoochun sorozatot, töltöttem le a Goongot és kezdtem bele az Inspiring Generation-be, erre azt mondod Kangnam egy kicsit szerepel ebben is. :(
    Túl sok dorama, túl kevés idő~

    VálaszTörlés
  3. Yoon Sang Hyun is szerepelt a sorozatban (bár, szegény színészt a harsány karaktereiért annyira nem kedvelem, de ez nem az ő hibája); nagyot nevettem, amikor megláttam, ki lesz Dal Po bátyjának ügyvédje XD
    Összességében, nekem tettszett a sorozat, bár valóban, a közepe táján kissé ellaposodott; nem baj, kivételesen úgy éreztem, ez egy normálisan lezárt sorozat volt, megérte a rászánt időt. :)

    VálaszTörlés