2015. április 11., szombat

ADAMS koncert a 2015-ös tavaszi MondoCon-on

Idén is megrendezésre került a szokásos tavaszi MondoCon (2015. április 11-12) a HungExpo területén. Ahogy Haruka koncertje az őszi MondoCon-on is nagy sikert aratott, idén is sikerült a SoundOfJapan-nel karöltve egy külföldi hírességet beszervezniük, akik nem mások, mint a japán ADAMS visual-kei duo, akik 31 állomásos EU turnéjuk folyamán látogattak el fővárosunkba.
A koncert április 11-én szombaton 20 órai kezdéssel került megrendezésre.
De kik is ők?



ADAMS
Aktív: 2011. novembere óta

Tagok:
Adam - énekes
Shota - gitáros

Hivatalos oldaluk:
http://adamshota.com/

Zenei műfaj: "Neosexual" Rock
(A minden határon és nemeken átívelő igaz szerelem képviselete)


Diszkográfia:
  • 2015. Febr.20 : SEXPLOSION pre-release, 3.album
  • 2014. Szept. 24 : Akisame, 2. letölthető single
  • 2014. Márc. 14 : SIXNINE, 2. album pre-release (JP kiadás: Jún. 9.)
  • 2013. Nov. 18 : Seseragi, 3. single
  • 2013. Júl. 19 : Bittersweet, 2. single 
  • 2013. Febr. 20 : Boku no sei/Kimi no sei, 1. letölthető single 
  • 2012. Nov. 21 : NEO SEXUAL, 1. album
  • 2012. Aug. 11 : DIZZY LOVE - 1. single 
SEXPLOSION TOUR 2015 állomásai:
Febr. 14. Wroclaw, PL
Febr. 20: Helsinki FI, Gloria
Febr. 21: Stockholm, SE, H62
Febr. 27: Luxemburg, LU, Rock Box
Febr. 28: München, DE, Garage Deluxe
Márc. 01: Epinal, FR, Senyu
Márc. 07: Barcelona, ES
Márc. 08: Marseille, FR
Márc. 13: Rennes, FR, Salle de la Cité
Márc. 14: Utrecht, NL, Oshare Con
Márc. 15: Den Haag, NL, 330 Live
Márc. 20: Roubaix, FR, Bar Live 301
Márc. 21: Párizs, FR, HIGHFeeL Party, TBA
Márc. 22: Párizs, FR, Le Klub
Márc. 26: Németország (fanklub esemény)
Márc. 27: Berlin, DE, Privat Klub
Márc. 28: Köln, DE, Barinton
Márc. 29: Liege, BE, La Legia
Ápr. 04: Lyon (Villeurbanne), FR, Hôtel de la Musique
Ápr. 05: Montreux, CH
Ápr. 10: Bécs, AU, Replugged
Ápr. 11: Budapest, HU, Mondocon
Ápr. 12: Prága, CZ, Chapeau Rouge
Ápr. 13: Ljubljana, SI
Ápr. 15: Moszkva, RU, Club Seven
Ápr. 17: Varsó, PL, Fabryka Kotlow
Ápr. 18: Wroclaw, PL, Firlej
Ápr. 25: Athén, GR
Máj. 01: Nápoly, IT
Máj. 02: Nápoly, IT
Máj. 09: Bukarest, RO

Jegyek:
A MondoCon hivatalos belépőjegyével tudott mindenki részt venni a koncerten.
Jegy ára: 3.500,- Ft,- mellyel mindkét nap látogatható volt a rendezvény.

Ezen turné alkalmával új albumjukat, a Sexplosion-t szeretnék promótálni, melyen 10 teljesen új dal található.
Az eddig megszokott JRock után itt már keveredik az electro/digitális hangzással is, egészen a klub zenékig.


Íme a számlista:
1. LOVE ME
2. WHY
3. Baddest Crown
4. HERO -Dear Eves my precious broken piece-
5. blind
6. ゲームセット [Game Over]
7. Darling
8. S.E.X
9. Wolf
10. Fly through the sky


Koncertbeszámoló:
20:00-ra hirdették a koncertet és előtte egy félórás technikai szünet volt, amire sikerült beszuszakolnunk magunkat a tömegen át (ezúton is köszönjük a lányoknak, akik a tömeg közepéből előre adták a segítőnknél hagyott egyik fényképezőt). 
A fiúk profik módjára elénekeltek pár számrészletet a hangbeállítások miatt, míg a szervezők többsége próbált lelkileg felkészülni a rajongók áradatára.
Végül futva érkeztek az első szerencsések és még el sem kezdődött a koncert, de mindenki teljesen beindult a várakozástól.
Szinte pontosan el is kezdődött a koncert, azonnal a Sexplosion új albumjuk egyik fő számával, és onnantól kezdve szinte megállíthatatlanok voltak. Néha repültek az ásványvizes üvegek, Adam az utolsó számra elérkezett odáig, hogy már csak egy ing volt rajta (zakó, sál meghatározott időközönként elhagyta gazdáját), Shota meg szerencsésen megúszott egy hatalmas esést a gitár vezetéke miatt az egyik ugrásnál.
A közönség nagyon hálás volt, végig énekelték a fiúkkal a koncertet, és igazán jó hangulatot csináltak ezáltal.

Íme a playlist:
Intro 
LOVE ME
HERO -Dear Eves my precious broken piece-
-MC-
ROMEO
Dizzy Love
-MC-
GALAXY
-MC-
GAMESET
Seseragi
-MC-
Akisame
-MC-
ROMANCE
Sweet Dreams
ONE AND ONLY
-Encore-
Fly through the sky
Dizzy Love (igen, újra <3 )


A koncert közben hátul felállítottak egy standot, ahol ha vásárolt valaki a hivatalos merchandise dolgokból (CD, poster, kis képek), a fiúk azt dedikálták. A conos szervezők nagyon szép kis kordont és rendszert rittyentettek ennek, és minden hiszti és balhé nélkül folyt a közel 1-1,5 órás aláírogatás. (Igen, ennyien vettetek valamit, aminek nagyon örülünk).
Adam mindenkinek mosolyogva nyújtotta át az aláírt relikviát, és sokan apró ajándékokkal is készültek, amiknek úgy tűnt, hogy örülnek a fiúk. Még a rögtönzött megtört fluoreszkáló karkötőt is igyekeztek mosolyogva átvenni két lánytól.

<<DEDIKÁLÁS KÉPEK>>

Személyes whalemények:

~Amy~
Korábban az ADAMS hírét se hallottam még, de mivel kivonultunk blogostul az idei tavaszi Mondoconra, így előtte azért szereztem róluk némi infót, ami enyhén szólva megdöbbentett. Sose voltam yaoi fan, és a zenélés ezen műfaját (azaz a neosexualt) örültem míg nem ismertem. Ez van sajnos, elnézést a fanoktól.
Viszont, hogy senki ne tépjen miszlikbe fentebbi kijelentéseimért, nagyon pozitív élményben volt részem, minden előítéletem ellenére.
Én úgy éreztem koncert közben, hogy nagyon bátor voltam, hogy bent mertem maradni, de tényleg nem bántam meg, hogy elmentem. Iszonyatosan jó hangulatot csináltak a fiúk. A végén a Dizzy Love ráadásnál én is együtt ugráltam a közönséggel. Hatalmas erőbedobással adták elő az összes számukat és sose sajnáltak villantani egy kis hasat, vagy bedobni egy félig megivott ásványvizet a közönség közé.

~Sophie~
Március közepén fixálódott le a tény, hogy akkor most kivonulunk mi is a MondoCon-ra, így persze azonnal utánanéztem a szombati koncertnek is. Először én is néztem egyet (főleg, mikor a blogra kerestem bemutatandó videót...), de ahogy egyre jobban belemerültem, körvonalazódott bennem, hogy EZT látnom kell. Hozzám közel áll a zenei világuk, és napról-napra egyre több számuk maradt bent a fülemben, így mire elérkezett a koncert, szinte már én is rajongóként vártam őket. (Külön kérnék egy tapsot, amiért Amy-t és Sora-t sikerült kicsalnom magammal a koncertre ^^).
Már a behangolásnál - Shota rögtönzött gitárszólójánál - én már biztos voltam benne, hogy ez jó lesz. És nem is csalódtam. A Fiúk nagyon odatették magukat, és szerintem jól is érezték magukat egy ekkora színpadon, ennyi ember előtt. Rendíthetetlenül vették elő jobb és jobb számaikat, és csak úgy elrepült az az 1 óra.
Köszönjük mégegyszer a Szervezőknek, hogy egy ilyen koncertet hoztak el nekünk! ^^

~Sora~
Mindig élvezet úgy whaleményt mondani valamiről, hogy több szemszögből is be tudjuk mutatni nektek. Mivel (muszáj leírnom, Amy és Sophie is így fogalmazott és valahogy egy nagy abroncsos legyezős, pöffeszkedős megérkezés vizualizálódik előttem a szó láttán) mind a hárman kiVONULTUNK a Mondoconra, így "kötelező" volt minden programot tüzetesen végignézni. Ebből az ADAMS koncert sem maradhatott ki. Előzményekben nem igen ismertem a fiúkat és amikor eljött a megismerés pillanata úgy döntöttem tök tudatlanul megyek ki a koncertre, hogy győzzenek meg. Természetesen volt bennem félelem Sophie által eldobott információktól, de őszintén nem bántam meg.
A srácok nagyon nagyon profik voltak. Már az első számmal megalapozták a koncert egész hangulatát. Egyszer át is suhant a fejemen, hogy milyen kár, hogy nem a tömegben állok és ugrálok ezerrel. Teljesen visszafogták magukat (persze azért volt egy-két fanservice akciójuk), de ezek teljesen rendben voltak. A dedikáláson is végig mosolyogtak és mindenkihez volt két jó szavuk. Kellemesen csalódtam az ADAMS-ben, szóval remélem még több ilyen fantasztikus koncertet szerveznek a Mondocon szervezői.

2 megjegyzés:

  1. Szuper. Köszönöm, h eljöttetek. Köszönöm, h nem mondtatok egyből nemet. Nagyon örülök, h pozitívan csalódtatok a fiúkban. Köszönöm a beszámolót, a csodás képeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rám mindig számíthatsz ;) És köszönjük az elismerő szavakat!^^

      Törlés