2015. május 8., péntek

Ismertető: Kill Me Heal Me

Eredetileg szerettük volna megvárni, hogy végezzünk a Hyde Jekyll, Me sorozattal, de a sors úgy hozta, hogy mégis belekezdtünk. Lássuk az idei év újabb nagy kedvencét. :)

Cím: Kill Me Heal Me (킬미, 힐미)
Műfaj: romantikus, dráma, misztikum
Epizódok száma: 20
Év: 2015
Csatorna: MBC

Szereplők:
Ji Sung - Cha Do Hyun / Shin Se Gi / Perry Park / Ahn Yo Sub / Ahn Yo Na / Nana / Mysterious 
Hwang Jung Eum - Oh Ri Jin
Park Seo Joon - Oh Ri Ohn
Oh Min Suk - Cha Ki Joon
Kim Yoo Ri - Han Chae Yun

Történet:
Cha Do Hyun egy nagy cég örököse, de családjától "elzártan" él Amerikában. Egy segítőkész és kedves fiú, akinek multiplex személyiségzavara van. Ezt még a családja előtt is igyekszik titokban tartani, de egyik nagyra törő személyiségének köszönhetően újra Dél-Koreába tart.
Itt megismerkedik Oh Ri Jinnel, aki régi pszichiáterének a tanítványa. Megkéri a nőt, hogy segítsen neki titokban tartani betegségét, emellett kezelje is, amolyan titkos pszichiáterként. Azonban kiderül, hogy a nő és Do Hyun múltja és jövője szorosabban összekapcsolódik, mint azt gondolnák. 
Whalemény:
Rengeteg fórumon olvastam, hogy nagyon-nagyon sokan szeretik ezt a sorozatot és őszintén engem is megfogott.
Az első két rész alapján szinte simán abbahagytam volna. A női főszereplő folyamatosan visított, kiabált, vagy visítva kiabált, esetleg sipítozott a két epizód legnagyobb százalékában. Lehet ez másoknak nem elszörnyesztő tény, de mellette a többi karakter is igen csak zajosnak bizonyult, így a kezdés alapján leírhattuk volna az egész sorozatot, de nem adtuk fel.
Végül totál nem bántam meg, hogy folyattuk. A történet magával sodor és a humora miatt egyszerűen csak véget ér egy rész és észre se veszi az ember.
itt épp rappel a két főszereplő :D
Úgy tűnik 2015 a DID avagy multiplex személyiségzavar éve lesz, mert párhuzamosan két sorozat (ez és a Hyun Bin nevével fémjelzett Hyde Jekyll, Me) is ezt a témát adta körítésnek a történethez. Nem mennék most bele a két sorozat közötti összehasonlításokba, de az biztos, hogy a Kill Me Heal Me-hez képest óriási bukás volt Hyun Bin doramája. És a kettőt nézve valóban komplexebben volt felépítve mind a főhős karaktere, mind a történetvezetés.
Cha Do Hyun személyiségváltásai adják főként a sorozat fő humorforrását és tragikusságát is, amit végig nagyon jól ellensúlyoztak a vicces betétekkel. Bár én alapvetően inkább humor kedvelő vagyok, így a vége felé, ahol már sokkal erőteljesebben előkerült a drámaiság, kevésbé tudtam kiélni magam, viszont szerencsére nem hagytak minket sokáig tengődni a könnyek mocsarában az alkotók.
Az zenét most kivételesen külön meg kell említenem, mert őszintén nem tudom kinek az ötlete volt ezt meg tenni a sorozat húzódalának, de zseniális húzás volt.
Mint írtam a sok személyiségváltás adja a sorozat velejét, hangulatát, emellett megmutatja nekünk, hogy Ji Sung ezzel a sorozattal igencsak nagyot alkotott, de lássuk csak külön-külön a jólelkű főhősünk Cha Do Hyun személyiségeit:

Shin Se Gi
Do Hyun alszemélyiségei közül a legrégibb, ennél fogva leguralkodóbb, aki átszeretné venni Do Hyun helyét és a többi személyiség fölött basáskodva élni életét. Se Gi egy durva, sok sebet szerzett férfi, aki hamar dühbe gurul és verekszik. Nem áll távol tőle a gyilkolási hajlam sem. Mégsem ő bizonyul a legveszélyesebb személyiségnek.
Ahn Yo Seob
Yo Seob egy 17 éves fiú, akinek erős hajlama van az öngyilkosságra. Emiatt igencsak kevés alkalommal jelenik meg, de nagyon jó kapcsolatot alakít ki Ri Jinnel, ami jót tesz a  hajlamainak.
Ahn Yo Na
Yo Seob ikertestvére, aki nem mellesleg nő. Yo Na egy tipikusan nagyszájú, káromkodós, akaratos kis p*csa, akit az összes többi személyiség közül a legnehezebb kezelni. Én a legelejétől a két lány karaktert vártam, hogy bemutatkozzanak nekünk, hát Yo Nában nem csalódtam, az egyik kedvencem lett. :D
Perry Park
Yo Na mellett a másik kedvenc személyiségem volt és kifejezetten sajnáltam, hogy csak ritkán jelent meg. Perry egy tájszólással beszélő, az alkoholt igencsak kedvelő, hobbijaként bombákat gyártó idősebb férfi, aki életvidámsága, szókimondása és tarka öltözékei teszik olyanná amilyen.
Nana és Mr. X
Mindkét személyiség annyira rejtélyes, hogy csak a legvégén jelennek meg. Épp ezért csak röviden írnék róluk, mert lelőnék pár spoilert. :D
Nana egy kislány, aki mindig macival a kezében látni és általában akkor jelenik meg amikor valamilyen nagy fájdalom éri Do Hyunt.
Mr. X pedig a végén megjelenő új személyiség lesz, akinek fontos szerepe lesz Do Hyun életében.
A felsorolásból igencsak kitűnik mennyire sokszínű társaság gyűlt össze hősünk elméjében, ami nem kicsi kihívást jelent nem csak neki, hanem titkos pszichiáterének Oh Ri Jinnek is.
Külön tetszett, hogy mindegyik személyiségnek a kialakulásának az okát a végén megtudtuk és nevük eredetére is fény derült. 
Ji Sung előtt le a kalappal, 5 csillagosan teljesített. És ha belegondolok, hogy Lee Seung Ginek lett először ez a szerep kiajánlva... imádom Seung Gi-t, de amit ezzel Ji Sung lerakott az asztalra, arra nem lett volna képes, maximum Yoo Chun-ban látok még erre potenciált.

Oh Ri Jin:
Ri Jin egy kicsit zajos, de életvidám pszichiáter. Nagyon nagy boldogságban és szeretetben nőtt fel ikertestvérével és szüleivel. Az elején legszívesebben kivágtam volna Ri Jint az összes hisztije és visítozása miatt, a végén ha nem kedveltem meg, de sikerült megszoknom jellemét (és kevesebbet visítozott, ami nagyon sokat segített).
Ri Jinnek Do Hyun titkos pszichiáterének szerepét kellett volna betöltenie, de szerintem a testőr találóbb kifejezés lett volna a karakterre, mert eléggé laza volt az orvos-beteg kapcsolatuk a legelejéről fogva. Így Ri Jin orvosi képességeit nem igazán villantotta meg a sorozat folyamán.
A színésznőt korábban a Full House Take 2-ben láttam utoljára egy szörnyű bongyor hajjal. Nos akkor se zártam a szívembe a fura beszédstílusa és hangszíne miatt és most se.

Oh Ri On:
Mivel már így is elég hosszúra nyúlt a bejegyzés, úgy érzem eggyel több karakter jellemzés már nem oszt vagy szoroz a dolgon. :D
Ri On hivatalosan Ri Jin iker bátyja, aki szuper titkosan Omega néven szerzett magának nevet íróként. Ri Jin és Ri On kapcsolata számomra nagyon különlegesen volt. Mindent megoszthatnak egymással és támaszt is gyújtanak sokszor a másiknak.
Ri On egy nagyon életre való és vidám személyiség, és Ri Jinnel és a családjával bennem nagyon pozitív érzéseket váltott ki.

Trailer:
Tehát összességében tényleg csak ajánlani tudom. Nem csak kikapcsolni tud az állandó humorforrássokkal, hanem sok rejtett üzenetet is találni benne, ami sokszor elgondolkodtatja a nézőt. A gyermekbántalmazás köré építeni egy sorozatot nem kis feladat, a sok "egykaptafa" dorama között jó látni ehhez hasonló törekvéseket/próbálkozásokat, mert ezzel kicsit nagyobb figyelmet kap egy fontos téma.
A sorozat vége talán kicsit gyorsan lett lezárva, viszont nem raktak bele semmi fölösleges csavart, így mindenki megelégedésére fog szolgálni a végkifejlet.
Ajánlom! :)


Pontozás:
Cselekmény: 9/10
Színészek: 10/10
Zene: 10/10

11 megjegyzés:

  1. Én egyszerűen imádtam. Nekem a kedvenc szereplőm Shin Se Gi, és nagyon tudtam őt sajnálni, mivel ő sérült meg a legjobban. :'( A zene engem is megfogott:) A végén pedig az is nagyon tetszett, hogy Oh Ri On nem volt szomorú. Az a jelenet amikor be akar csajozni és megkérdezi a lány nevét, akit éppenséggel Yo Nanak hívnak, utána pedig elrohan azzal a fejjel. ÁÁÁ a kedvenc jelenetem. Nekem ez egy örök kedvenc marad:DD

    VálaszTörlés
  2. Valóban, mostanában nagy divatja lett a pszichológusos, tudathasadásos... sorozatoknak, de ez közülük is egy gyöngyszem.
    Jól adagolták a vicces és drámai jeleneteket, a színészek - főleg Ji Sung - lubickolhattak a szerepekben - tetszett.
    Nekem is a két kedvenc karakterem Perry Park és Yo Na voltak, valamint megemlíteném a titkár urat! Choi Won-Young-nak nagyon jól állnak a nyugodt, gondoskodó... szerepek, akár titkár, akár apa... :]

    VálaszTörlés
  3. Oh Ri Jin és Cha Do Hyun testvérek? Miért volt a Cha Do Hyunék pincéjében ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végül végig nézted? A végén kiderül minden :)

      Törlés
  4. Mindenképp nézd tovább, ezekre a kérdésekre választ fogsz kapni ;-) Ha mégis előre szeretnéd tudni akkor olvass tovább ;-)

    Nem testvérek. Do Hyun elvált a tehetséges feleségétől, akinek egy másik férfitől lett gyermeke. Do Hyun apja meg mással került össze, mikor elszökött otthonról. Sokáig volt távol, így a nagyszülők megkérték a tehetséges exet, hogy jöjjön vissza, a gyereket meg (Ri Jin) beveszik a családba, mint Do Hyun apjának a gyereke. Ám visszatér a családba Do Hyunnal és ki nem állhatja a kislányt ezért a pincébe zárja. Röviden ennyi :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. El is írtam az első mondatban Do Hyun apja volt aki elvált :)

      Törlés
  5. Ez a sorozat engem teljesen beszippantott. A hatása alá kerültem.
    Jó, a női főszereplő visítozása felért egy nagyon rossz horrorfilm akusztikájával... és van pár logikátlan dolog is az egész sorozatban: pl. az elején két vállra fektet egy beteget, és dicsekszik, hogy a bátyjával mennyi küzdősportot gyakoroltak -deee.. nem tud elbánni egy alakkal, hanem csak sipítozik... ok, ok, ok kellet Shin Se Ginek, hogy beavatkozhasson, de akkor is.
    A másik, ami zavart: egy 10-20 éve kómában fekvő embernek olyan mértékben elsorvadnak az izmai, hogy nemhogy felülni nem fog, de térdepelgetni tuti nem. Szerintem.
    A 15. epizódban pedig annyit sírnak a szereplők, hogy komolyan elgondolkoztam, hogyan csinálják? Műkönny? Hagymát szagolnak, vagy valóban annyira belelovallják magukat az érzelgősségbe, hogy onnantól órákig rínak?

    Ami érdekes, hogy pár kiegészítő tippre visszaköszön a She was pretty-ben. Pl a fehér autó, ami Oh Ri On-é, ott is az. :) A piros sportautó, ami Shin Se Gi-é, ott a riporteré. Igaz, a rendszámokat nem ellőriztem. :)

    Egyébként nekem is Shin Se Gi tetszett a legjobban. Nem azért, mert ő sérült a legjobban, hanem mert ő volt a legőszintébb és a legbátrabb.

    VálaszTörlés
  6. Ez volt az első dorama, amit láttam, és óriási hatást tett rám, lenyűgözőnek találtam. Aztán nemrég megnéztem a You're beautiful-t, és ledöbbentem. Shin Se Gi egy az egyben másolata Kwang Tae-hyung-nak. A hajviselet, a smink, a nézés. Most óriási a csalódottságom is. Van ennél lejjebb? Ki volt az első, aki így jelenített meg karaktert?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem feltétlen tartom őket ugyanolyannak, de van sok hasonlóság. Általában a sorozatokban mindig előszednek bizonyos típusú karaktereket és picit alakítanak rajtuk...

      A you are beautiful előbbi sorozat, de lehet nem az első ilyen típusú karakter...

      Törlés
  7. Sziasztok!
    Ennek a doramának a két főszereplője együtt játszik a Secret nevű doramában is szintén főszereplőkként. Én a napokban néztem meg és nagyon tetszett. Fennt van indavideon is. Ha van kedvetek nézzétek meg. Nagyon jó!

    VálaszTörlés