2015. június 9., kedd

Filmajánló: My Love, My Bride

Cím: My Love, My Bride (나의 사랑 나의 신부)
Rendező: Lim Chan Sang
Műfaj: romantikus, házasság
Dátum: .2014.10.08.
Játékidő: 111 perc

Szereplők:
Cho Jung Seok - Young Min
Shin Min Ah - Mi Young
Yun Jung Hee - Seung Hee



Történet:
Young Min és Mi Young kapcsolata nem teljesen tökéletes, sokat veszekednek, de ettől függetlenül mindketten szeretik annyira a másikat, hogy végül összeházasodjanak.
Azonban minden házasságban akadnak különböző megpróbáltatások, amik bizony mindkét fél idegállapotára hatással vannak. A film a házasságuk különböző állomásait, buktatóit, gondjait és szép pillanatait mutatja be nekünk.

Whalemény:
A történet egy szokványos házasságot mutat be. Ez talán a legfőbb motívuma, és tanulsága, ennél fogva nagyon sokat adhat a hasonló cipőben járóknak, vagy simán csak házasságra készülőknek.
Attól, hogy hozzámegy valaki, ahhoz akit szeret nem jelenti azt, hogy az élet csudi lesz és mindenhol csak boldogság és nevetés vár. A házasságért is sokszor meg kell küzdeni, mert mindenhol akadnak buktatói.
Csak hogy pár példát említsek, ami a filmben is megjelenik. Bizony bizony a férfiak alapbeállítottsága nem a monogámia, így sokszor okozhat nekik kísértést más nő. De ugyan ez lehet igaz egy nőre is, aki a régi kapcsolatait megőrizheti a szívében és boldogan emlékszik vissza rájuk.
Az odafigyelés és a másik hobbijának tiszteletben tartása is nagyon fontos momentum, ha nem figyelünk oda a másikra és annak problémáira hatalmas tragédiák történhetnek. 
Nagyon ügyesen ingázik a sorozat a hibák és elkövetők között. Sose hagyja, hogy csak a férfi vagy a nő oldalára billenjen a hibáztathatom mérleg és a néző elkezdje csak az egyiket okolni az összes problémájuk miatt. Ahogy egy kapcsolatban is két ember van, minden gond okozója is két ember. (talán csak extrém esetekben beszélhetünk arról, hogy tényleg csak az egyik fél hibázik, de mindennek van ok okozati összefüggése) 
A filmüzenete ennyi: ha szeretitek egymást képesek vagytok kompromisszumokat kötni és ha néha zsörtölődtök is, de boldog életet élhettek egymással, mert ott van köztetek a kapocs, a szeretet. Ez az üzenet szép, viszont nagyon sokszor, talán kicsit túl sokszor is hangzik el Young Min szájából, hogy "Szeretlek, Mi Young." Amit néha már kicsit papagájszerűen ismétel és emiatt ez az üzenet veszít hihetőségéből.
Sokaknak talán pont emiatt nem lesz kedvelt alkotása, mert hiányzik róla az a fajta rózsaszín köd és pozitív szemlélet, amit általában a filmekben sorozatokban láthatunk. Itt sokszor vétenek hibát a szereplők és sokszor felejtik el, hogy ők valójában szeretik a másikat. Ez lehet valakinek visszás, de a való életben is hajlamosak vagyunk erre, ha nem is mindenkit jellemez.
Shin Min Ah-t utoljára a My Girlfriend is a Gumiho sorozatban láttam utoljára és őszintén, ha el nem vagyok ájulva az eddig látott alakításai láttán, nem igazán tudom sokat szidni. Cho Jung Seok pedig sokaknak a King 2 hearts című sorozatból lehet ismerős. Én nagyon megkedveltem abban a sorozatban, itt pedig egy kicsit másabb oldalát mutatta meg nekünk.
Összegezvén: Tudom ajánlani azoknak, akik semmi eget rengetőre nem vágynak, csak egy szimpla mindennapi életről szóló filmet akarnak megnézni egy csöppnyi elgondolkodtatással fűszerezve a házasságról.

Trailer:

Pontozás:
Cselekmény: 7/10
Színészek: 8/10
Zene: 8/10

2 megjegyzés:

  1. Tetszett a film - nem mondom, hogy minden héten megnézném, de hogy időnként sorra fog még kerülni, az biztos!
    ... azért a baráti kör is időnként segíteni, vagy ártani tud egy kapcsolatnak, főleg, ha aránylag könnyebben befolyásolható az illető.
    Nekem is tetszett, hogy mindketten hibázgattak folyamatosan, de a vége felé nagyon egyedül volt a női főszereplő és pont akkor, amikor bele szeretett volna kapaszkodni a párjába.
    Féltem, hogy rámegy a kapcsolatuk.
    Így, hónapok távolából is sok jelenet megmaradt bennem, elgondolkodtat - ez is mutatja, hogy nekem nagyon bejött ez a film.
    Megérdemelt egy ismertetőt, köszönöm. :]

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, mindenképp elgondolkodtató film és legalább realisztikus, mert minden ember hibázik és többen nagyon sokszor. épp ezért életszagú.

      mi köszönjük, hogy leírtad a whaleményed :)

      Törlés