2015. november 17., kedd

TOP10: Legidegesítőbb női Kdrama karakter (2015)

Elindítjuk tesztfázisban TOP10 részlegünk, ami mi másról szólna, mint a sorozatokról. :D
A TOP10 nem sorrendben van felállítva, csak egyfajta összegzés. És nem a színésznők vannak értékelve, hanem az általuk megformált karakter jelleme.

1. Warm and Cozy - Mok Ji Won
Manapság a leginkább bosszantó karakternek tartom, bizonyára a friss élmény miatt. Soha többet nem akarok ilyen karaktert látni egy sorozatban sem.

2. A Witch's Romance - Ban Ji Yeon
Tipikus példája annak, amikor nem tudja a nő, hogy korához képest hol is a helye.

3. You are Beautiful - Yu Hee Yi
Nemzet tündérkéje....Kell-e más kommentet fűzni ahhoz, hogy miért is került fel erre a listára? :D

4. Reply 1997 - Sung Shi Won
Elhiszem hogy sokan voltunk fiatal korunkban mindent lesz*rok emberek... de azért vannak határok.

5. Bride of the Century - Doo Rim
Először csak a "rossz" verziója volt kiakasztó, de amit a "jó" verziója alkotott a sorozat végére, azzal bebiztosította magának ezt a helyet a listán....

6. Surplus Princess - Kim Ha Ni
A butaság, közönségesség és naivitás furcsán gyomorforgató keveréke. Csak pár feles mellett ajánlom.

7. Playful Kiss - Oh Ha Ni
Azt hiszem ha Ha Ni-nak keresztelnek egy karaktert az garancia arra, hogy szívlapáttal ütnénk agyon. 

8. Future's Choice - Na Mi Rae
A totál lúzer és esetlen nő tipikus esete annak, amikor már nem tudod megbocsátani, ha valaki ennyire szerencsétlen.

9. Full House Take 2 - Jin Se Ryung
Nekem a bokáját elég volt látnom a sorozatban, hogy tudjam nem fogom kedvelni, bár így nyernék a lottón is.

10. Boys Over Flowers - Geum Jan Di
A folyton undorító fejeket vágó, undorító stílusban beszélő Jan Di, ha a főhős szívét meg is hódította az enyémet nem igazán sikerült.
+ extra

Nos akadt olyan színésznő, akinek sikerült dupláznia idegesítő karakter téren:

Bridal Mask - Mok Dan
Ki is az egész sztori egyetlen fekete foltja, aki miatt történnek a legfontosabb események? Hát ki más.....Életek megkeserítője....

Doctor Stranger - Song Jae Hee / Han Seung Hee
'Sose halok meg és sose tudod meg ki vagyok valójában' kisasszony felettébb bosszantó volt a csúnya nézéseivel és vonulásaival.

11 megjegyzés:

  1. ÉÍPTŐ JELLEGŰ ÉSZREVÉTEL: Én csínján bánnék a TOP10 ilyen változataival, mert ez egy baromira szubjektív megítélés. Sok sok olvasót lehet veszíteni az ilyesmikkel. Az objektíven mérhető TOP 10-eket sokkal jobban "el lehet adni", mert annak akár értéke is lehet. Ez a fajta megítélés adódhat bármiféle irigységből, eltérő nézetekből, eltérő ízlésből. Mások ízlésének formálása pedig nem egy hálás feladat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük, hogy leírtad ezt! :)

      Igyekszünk mi is poénra venni, de épp ezért lesz ez teszt/nem végleges "rovat", hogy lássuk a reakciókat. Senki megbántása nem célunk, reméljük ezt mindenki megérti majd, ha pedig nem akkor ez nekünk is egy jelzés... reméljük a legjobbakat :D :D

      De nyilván vélemény blogon nehéz objektívan írni, még ha igyekszik is az ember, a legtöbb esetben nem sikerül. xD

      Tényleg építő volt, amit írtál, köszönjük! :)

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Ugyan már, poénra kell venni. A listáról alig ismerek 2-3-at, így lehet, hogy néhány sorozatba bele se vágok akkor. :D

    VálaszTörlés
  4. Valóban poénra kell venni, de azért van ami telitalálatra sikerült pl. + extra Karaktereit én is ilyennek láttam, s a Five Fingersben sem hazudtolta meg magát.

    VálaszTörlés
  5. Én a 2, 3, 7, 8, 10. számú és a Bridal Mask c. sorozatokat láttam, de egyik fent említett színésznő karakterét nem találtam idegesítőnek. A 9-es láttam, de megvallom, nem emlékszem erre a női szereplőre. Gondoltam, megírom, ha már mások véleményére is kíváncsiak vagytok. ;-)
    vajandi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképp! ;) És számodra, ha a listából nem is, de más sorozatból akadt, akin bosszankodtál? :D

      Törlés
    2. Az én listámon a The Heirs (Park Shin Hye), Fashion King (Shin Se Kyung), Secret Garden és The King 2 Hearts sorozatok női főszereplői lennének. Az utóbbi 2-ben Ha Ji Won játszott, őt valahogy nem bírom. Érdekes, hogy a fiúsabb szerepekben nem volt semmi bajom vele (pl. Empress Ki elején, amikor még fiúnak öltözött, a Duelist-ben és a 100 Days with Mr. Arrogant-ban). Nőies szerepekben, amikor a vékonyabb hangján megszólal, feláll a szőr a hátamon. ;-)
      vajandi

      Törlés
  6. Én mindig jól szórakozom az ilyen listákon, akkor is ha egyetértek, akkor is ha nem. Ízlések és pofonok. Mindenkinek más tetszik.
    Gondolkodtam, hogy az én listámon kik lennének rajta. Tízet nem biztos, hogy tudok.
    A te listádról Geum Jan Di és Mok Ji Won nálam is ott van a tízben. Aztán a felnőtt Soo-Yeon (Yoon Eun Hye) az I Miss Youból. Halálra idegesített az a karakter, pedig a színésznőt egyébként bírom. Aztán Yoon Se-Na (Krystal) a My Lovely Girl-ben. Mikor belekezdett az "ahjussizásba" legszívesebben nyakon vágtam volna. Nem feledkezhetek meg Cha Eun-Sang-ról sem (Park Shin Hye) a Heirs-ből. Nem is tudom, hogy hogyan jellemezzem a karaktert, mert annyira nem volt semmilyen. Tesze-tosza volt.
    Ennyi jutott hirtelen eszembe. Remélem nem bántottam meg senkit, ez szigorúan az én véleményem. Várom a következő Top 10-et :) Ida

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezen nagyon jót derültem! Tesze-tosza :D Nagyon jól fogalmaztál. :D

      Köszönjük a listát! :)

      Törlés
  7. Én csupán négy filmet láttam a felsoroltak közül s való igaz a kiválasztott idegesítőnek titulált karakterekre ez a minősítés. Én akképpen vagyok vele, hogy egy nemkívánatos figura rettenetesen el tudja rontani az egész történetet. Például én ezért nem néztem végig a Doctor stranger-t és a Playfull kiss-t.
    Szívem szerint Park Shin-Hye-t is közzéjük venném, csupán azért nem teszem, mivel főként a személyével, mint színésznővel állok hadilábon. Minden szerepében ugyanazt alakítja, jó lenne más témájú filmben is látni őt, mint egy krimiben vagy egy sci-fi-ben, ahol nem a szerelmi életén van a fő hangsúly.

    VálaszTörlés