2016. április 16., szombat

Ismertető: Descendants of the Sun

Nem is fűznék túl hosszú kommentet az ismertető elejére:
Joong Ki visszatért és nem is akárhogy :)

Cím: Descendants of the Sun (태양의 후예)
Műfaj: romantikus, vígjáték, melodráma
Epizódok száma: 16
Év: 2016
Csatorna: KBS2

Szereplők:
Song Joong Ki - Yoo Shi Jin
Song Hye Kyo - Kang Mo Yeon
Jin Goo - Seo Dae Young
Kim Ji Won - Yoon Myeong Joo
Kim Min Suk - Kim Gi Bum
Onew - Lee Chi Hoon
Lee Seung Joon - Song Sang Hyun


Történet:
Yoo Shi Jin az Alfa Különleges osztag parancsnokaként teljesít szolgálatot, hazáját és annak polgárait védve a különböző életveszélyes küldetéseken.
Eltávján barátjával és beosztottjával Seo Dae Young-al tölti idejét, amikor barátja telefonját egy sérült tolvaj ellopja. Kisebb keresgélés után kiderítik a ramaty állapotban lévő srác melyik kórházban van, ahol az enyhén nőcsábász Shi Jin felfigyel a sürgősségi osztályon dolgozó (és éppen professzori címért küzdő) Kang Mo Yeon-ra. Mivel a nőnek sem közömbös Shi Jin, ezért elkezdenek találkozgatni, azonban csakhamar kettőjük közé áll Shi Jin életveszélyes és rapszodikus munkája, ezért rövid idő után elválnak útjaik.
A sors fintora, hogy végül Urukban (egy a sorozatbéli kitalált ország) újra találkoznak, és innentől Shi Jin minden megtesz, hogy meghódíthassa Mo Yeont.
Whalemény:
Az első pár rész után egy nagyon kicsit, de csalódtam. Másra számítottam. Végül a történet előre haladtával se azt kaptam, amit gondoltam. Azonban ez nem volt feltétlenül rossz. :D Volt itt D-day-szerű katasztrófa, Iris-szerű katonai akciók, School 2013-as bromance, vírusok(!) és egy végeláthatatlanul hosszúra húzott szerelmi huzavona.
Ezek közül sajnos, muszáj kiemelnem a szerelmi huzavonát, mert szerintem még nem drukkoltam sose azért egy sorozatban, hogy a főszereplők felejtsék el egymást egy életre... De ne szaladjunk előre. :D
Még erősen él bennem a tavalyi év, amikor mindenki izgatottan várta (mi is) Joong Ki katonaság utáni első sorozatát. Úgy tűnik, leszerelése után sem menekült a terepszíntől, mert legelső szerepében egy különleges osztag parancsnokát kellett eljátszania.
Olyan számokat produkált (vagy még jobbakat) a sorozat, mint Who You Came Froms The Stars két évvel ezelőtt. A titkot nagy valószínűséggel nem fogom tudni megfejteni, de ha tippelnem kéne az összetartás, hazafiasság, nemzettudat állhat a háttérben, bár önmagában a sorozat főbb rugója nem ez. Mégis minden környező ország már meg is vásárolta a sorozatot, sőt Thaiföld miniszterelnöke kijelentette mindenkinek érdemes belenéznie, mert szépen mutatja be a hazafiasságot. Ebben viszont van igazság és legalább nem egy újabb csak a "romantikamiattimádjamindenki" sorozat lett az év nagy durranása.
Tehát összességében óriási őrület lett úrrá Ázsiában, ami számomra részben indokolt, részben viszont nem. Önmagában ez a sorozat ugyanis nem egy mestermű, mégis ha a hazafiasság fennköltsége emelte piedesztálra, legyen, mert megérdemli.
Végiggondolva voltak azért bőven klisé hegyek és rossz megoldások. Az elején rögtön kettő is, amiken sírásig nevettünk: amikor Afganisztán fölött készültek kiugrani a nyitott csomagterű gépből Joong Ki-ék, de a repülőn a szél erőssége kisebb volt, mint egy első emeleti erkélyen. Vagy amikor a filmbéli kitalált Uruk országot és a katonai bázist mutatták be az első képsorokban egy kis romantikus zenével és bomba detektorozással.
Hozzáteszem hogy csak a sorozatban létező ország ötlet szép húzás volt. Ezzel rengeteg terhet levettek a készítők saját vállukról és megspórolták a rosszalló kommenteket, ha esetleg valami nem kultúra hű. Így úgy vegyítették az egyes országok nyelvi, építészeti és kulturális sajátosságait, ahogy kedvük és pénzük engedte. És ezzel kicsit valami újat (bár érdekeset) alkottak a maguk módján, ami nem feltétlen sikerült totál bénára.
És most jöjjön az elején emlegetett szerelmi huzavona, mert a sorozat egyik fő magját képezte ez a szál: Mo Yeon karaktere annyit gondolkodott a Shi Jin-nel lévő kapcsolat megkezdésén(!!!), mintha örök érvényű házasságra készült volna. Értem én, hogy az ember lánya azért ne tegye szét a lábát minden jöttmentnek, de amikor már nagyjából tizedjére taposott bele a férfi lelkivilágába (egy őszinte vallomás után) és Shi Jin még mindig a lány érzelmei miatt aggódott (és a nő mindig megvolt valamiért sértődve) kicsit sem tudtam elhinni Mo Yeonnak, hogy érez bármit a férfi iránt. Én úgy gondolom, ha érez bármit Shi Jin iránt (és elvileg érzett) akkor megpróbálja és meglátja hogy bírja-e a pici szíve az aggódást a pasi munkája miatt. A nő konkrétan előre parázott azon, hogy jaj mi lesz majd vele (nem a pasival), mert veszélyes a kiszemelt munkája. Igazi mély érzelmekről tanúskodik ez, hiába na. Ne merje nekem bárki bemesélni, hogy másról volt itt szó, mert ha igen akkor nagyon rosszul tálalták a készítők. De nyilván utólag sok mindent be lehet magyarázni mindenbe.
Nem igazán zavart volna, ha nem lett volna semmilyen szintű romantika a főhősök között, a mellékszálban Seo Dae Young és Yoon Myeong Joo kapcsolata bőven elég se veled se nélküled cuki párosítás volt ahhoz hogy kibírjuk. :D Én inkább miattuk tudtam igazán izgulni és egészen a végéig drukkolni tudtam nekik. Emellett Shi Jin karaktere és Seo Dae Young-gal kötött barátsága és bajtársiassága volt számomra a főbb húzó vonal az egész sorozatban.
Akiket még itt megemlítenék külön az Daniel Spencer, aki mindent megszerel és mindenkit meggyógyít és nap 24-ben olyan mintha két tablettányi Xanax-ot vett volna be. Róla csak ez a pár sor jut eszembe, amit egy netes mémen láttam: "Fogalmam sincs mit szerel, de nálunk is elromlott"
A másik pedig a rezidens orvost játszó Onew. Én őt a Shinee együttesből ismertem és sosem kedveltem. Igazán itt se lopta magát a szívembe, (főleg a sok sírás miatt) de a kezdő orvosok nagy kálváriáit és kezdeti szívfájdalmait bemutatván hozott egy kis plusz szálat a sztoriba, Ha Ja Ae nővér és Sang Hyun doki vicces párosa mellett. Onew azért azt kell mondanom szépen megvillantotta eddig jól eltitkolt színészi tehetségét. Erős WOW érzésem támadt bennem vele kapcsolatban, hiszem első nagyobb szerepe volt és mégis pazarul teljesített.
Sajnos a sorozat vége közel sem úgy alakult, mint ahogy reméltem. Már a közepe táján érezni lehetett hogy nem lesz szép élmény a lezárás. Hisz már az összes nagy katasztrófát bevetették az izgalmak érdekében és a sorozatot mozgató nagyobb probléma korai megoldása miatt az utolsó négy részen csak pislogni tudtam. A tudat, hogy készül még három résznyi különkiadás még több aggodalomra ad okot, bár azok elméletileg a forgatásról és háttérdolgokról fognak szólni. A sorozat egészét nézve majdnem teljes lezárást kapott az egész a 12. részben és majdnem csak időhúzás volt az utolsó négy rész. Olvasván a híreket kiderült teljesen más véget szánt az író Myeong Joo karakterének, de nem merte bevállalni, hogy a nézőkkel szembe menjen, így annyit ígért mindenki megelégedésére fog szolgálni az utolsó rész. Most fel is rakom a képzeletbeli legrosszabb dorama befejezések listámra ezt a sorozatot is, mert régen láttam ennyire klisés és reklámmal telepumpolt utolsó epizódot.

Lee Shi Jin
Shi Jin kiváló katona, higgadtságával és tudásával remekül irányítja aprócska különleges osztagát. Emellett igazi nőcsábász, aki nem veti meg a gyengébbik nem társaságát sem. Shi Jin egy tipikus magabiztos és tehetséges katona, (amit tud is magáról) nem kevés hősszerelmes vonással a szeretett nő felé.
Joong Ki-t a magyar közönségnek nem szükséges bemutatnom. Kicsit pasisabb oldalát hozta ebben a sorozatban és minden előzetes ellenérzésem ellenére nem mutatott röhejesen, és jól állt neki, bár testalkata és kölyökfiúcska arca miatt néha kilógott a nagy darab katonatársaitól.

Kang Mo Yeon
Atyaég, nagyon gonosz vagyok, de a kedvenc jelenetem az volt, amikor az egyik részben lekevertek neki egyet. Igaz, akkor már nem húzta mindenre a száját és elviselhetőbb lett a karaktere, de nem felejtem el neki az előzményeket. Hosszú sorokat tudnék írni magáról a karakterről és arról hogy sokszor mennyire ellentmondásos tudott lenni. Az elején elítélte Shi Jin-t, mert ő katonaként sokszor más élete árán ment meg másokat és ez neki nem fér bele orvosként, amikor neki minden élet szent (és emiatt szakít a csávóval) Majd gyarló emberként Mo Yeon is meginog, amikor a fő gonoszt kéne ellátnia és Shi Jin parancsol rá, hogy tegye meg, nehogy megbánja utólag.
Mo Yeon sokszor mondott nagyokat, és sokszor pontosan nem eszerint cselekedett, ezért nekem nem csak a részéről teljesen érzelemmentesnek tűnő "cicázása" miatt nem szerettem (bár ez a leghúzóbb indok) hanem mert a fentiek miatt hiteltelen lett.

Seo Dae Young és Yoon Myeong Joo
Valami eszméletlen aranyos volt Myung Joon-nal a párosuk. Így nem is szedném őket szét. Myung Joon a parancsnok lánya és nem akarja, hogy egy alacsonyabb rangú katonához kösse bármi a lányát, ezért rangját nem túl feltűnően felhasználja annak érdekében, hogy ne legyenek egymás közelében. Dae Young a maga módján mindent megtesz azért hogy Myeong Joo-al együtt lehessen, de a lány türelmetlen és apját az összes lehetséges módon próbálja meggyőzni.
Öröm volt nézni, ahogy Dae Young merev katonai stílusa mellett előbukkan néha a mosolygós kölyök is Myeong Joo mellett.
A Myeong Joo-t alakító színésznővel korábban a Heirs-ben találkoztam és ott karaktere miatt erősen megmaradt az emlékeimben, viszont a Dae Young-t alakító színésszel még nem volt szerencsém összefutni és sajnálatos módon erősen a női szívem közepébe találtak karakterével. :D

Sora igaz feladta, azon a ponton, amikor távcsöves puskával leste Shi Jin szívszerelme lavórból történő mosakodását és közben a távcsőn lévő lézerrel rajzolt szíveket a mit sem sejtő nő arcára. De egy jól összerakott, izgalmas sorozatot kapunk, ami kicsit fel lett fújva a hazafiasság miatt. Épp ezért számítson rá mindenki, hogy a népszerűsége ellenére találni benne hibát.
Az idei évben nagyon nagy vetélytársára nem számítok, igencsak meglepődnék, ha ugyanekkora sikert érne el még idén egy másik dél-koreai sorozat. DE ez nem azt jelenti, hogy minőségben nem kaphatunk jobbat ugyebár. :D
Összességében AJÁNLOM mindenképp megnézésre, annak ellenére, hogy én ugyan sokat bosszankodtam rajta, de nagyon megszerettem és végig "izgultam" ezt a sorozatot. (leszámítva az utolsó négy részt) Biztos beszippantott engem is a katonai lét és a hazafiasság szele. :D

Trailer

Magyar Felirat

Pontozás:
Cselekmény: 7/10
Színészek: 8/10
Zene: 9/10

Mivel olyan óriási hisztéria alakult ki a sorozat körül, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni, így ennek örömére készülök egy gyűjtéssel a tekintetben, hogy mire is képesek az ázsiai nézők, ha valamiért nagyon rajonganak. :)

És íme egy kisebb válogatás egy-két kedvenc képpel a sorozatból:



 

16 megjegyzés:

  1. Sziasztok! Köszi az ismertetőt :)
    Nekem nagyon tetszett az egész. Meg tudom érteni, ha valakinek nem volt szimpatikus Kang Mo Yeon karaktere (ha valakit zavar a sok sírás, tényleg tuti falra fog mászni tőle), de én őt is szerettem. Elgondolkodtatók voltak a kérdések, amik felvetődtek rajta keresztül az orvoslással kapcsolatban. Így azokon a részeken sem unatkoztam, amikor nem igazán volt nagyon pörgős, csak az értékrendek különbözőségéből adódott a konfliktus, amin kicsit el kellett filozofálni.
    Minden héten nagyon vártam az új részt, és nekem a vége se volt szenvedős, de ez szerintem tényleg emberfüggő, hogy kit mi tud inkább megfogni. Joong Ki pedig szerintem egészen fantasztikusan játszott. Úgy érzem, ő is felnőtt :D A babaarca megmaradt, emlékszem, ebből direkt csináltak is viccet a sorozat elején... Hihetetlen, hogy a Sungkyunkwan Scandal 2010-es, Joong Ki arca szinte nem változott.
    A Myeong Joo-t játszó színésznővel én a To the Beautiful You-ban találkoztam, ahol egy szörnyű idegesítő női riválist játszott, azt hiszem, azt az alakítását ez a mostani felülírja, sokkal jobb volt. A Dae Young - Myeong Joo párost is nagyon szerettem, cukik voltak együtt :)
    Érdekes, hogy ami engem a legjobban zavart a sorozatban, az egy egész pici dolog: a Mo Yeon-t játszó színésznő bal szemén valamit elrontott a plasztikai sebész, van a szemhéján valami kis hegszerű izé. Közeli felvételeknél volt, hogy nem jött át a drámaiság, mert azt figyeltem, hogy szegénynek hogy ronthatták el így azt a műtétet...
    Összességében a nagy tömeghez tartozom, akik úgy szeretik ezt a sorozatot, ahogy van, a kedvenclistámon a You Came from the Stars mellé került az első helyre :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)

      Myeong Joo-val és az őt játszó színésznővel én is pontosan ugyan így voltam. :D

      A heget pedig nem vettem észre, de megnézek otthon egy róla egy közelit majd ezek után. :D

      Törlés
  2. Nagyon jól szórakoztam az ismertetőn, és szinte mindennel egyetértettem, egy dolgot kivéve: ennél a sorozatnál szerintem nem a hazafiasság az, ami húzóerőt jelent a nézőknél, hanem a tömény romantika és Song Joong Ki - kétlem, hogy nélküle ekkora sikert ért volna el, mert lássuk be, a sztori önmagában igen gyenge lábakon áll.
    Még egy apró megjegyzés: Seo főtörzs neve helyesen Seo Dae Young, nem Seo Dae Hyeon. Számomra is ő és Myeong Joo volt a legfőbb vonzerő ebben a történetben :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük a figyelmeztetést ^^ középtájt valahogy átkeresztelődött szegény, de már javítottuk is ;)

      Törlés
    2. Örülök, hogy nem voltam ezzel egyedül. Hiába szerettem én is, azért az rajongáson túl jobb látni egy sorozat hibáit is. :D

      Lehet egyébként, hogy sokakat ez a förmedvényes huzavona vonzott igazán, de számomra ez a szál olyan szinten volt negatív, hogy el se tudom képzelni, hogy milliók emiatt imádják... De ízlések és pofonok. :D Biztos én vagyok ebben az esetben a helikopter. xD

      Köszi a figyelmeztetést! :)

      Törlés
  3. A Viki.com ezerrel nyomatta naponta a képembe, hogy feltétlenül nézzem meg. De vhogy azt éreztem, ne kezdjek bele a sorozatba. Miután elolvastam az ismertetőt, csak megerősített a megérzésemben, hogy hanyagoljam. Jó pár doramát végigszenvedtem a szerelmi szál húzása miatt, de egy idő után már feladtam őket, mint például ahogyan a Doctor Stranger-rel is tettem.

    Úgyhogy köszönöm az ismertetőt, sokat segítettetek vele :)

    VálaszTörlés
  4. Megnéztem a sorozatot, miután se a Dream High, se a Who came from the stars nem bírt el nálam 2 résznél többet.
    Lee Shi Jin és Kang doktornő... körülbelül 2 arckifejezéssel csinálta végig az egészet, ráadásul a vonzódásuk sem volt túl hiteles. Ennél sokkal jobb volt Song Joon Ki a Sungkyunkwan-ban.
    Maga a cselekmény érdekes volt, tele akcióval, vicces jelenetekkel, engem mulattattak pl. a katona bajtársak szórakozásai, de némelyik részlet.. hát... hogy hogy nem röhögték el a színészek? Hiteltelen volt pl. a vízi mentés utáni élesztés, a reanimáció utáni egybőli felülés és beszéd, áhh..
    Természetesen a legtöbben a legnemesebb oldalukat hozták, így maga a koreai elnök is, az altábornagy, meg az észak-koreai partizán, mind mind, nagyon szép. Igen, hinni akarunk abban, hogy az emberek jók, nemesek, a katonák parancs ellenére következmény nélkül cselekedhetnek nemeslelkűen, stb. Tényleg ez a fajta hazafiasság, ami szép a történetben, és a legnagyobb vonzerő lehetett a nézőközönségnek.
    De én valahogy kezdem már unni, hogy mindig mindegyik főhős a leglehetetlenebb dolgokat is túléli, és komolyan drukkoltam azért, hogy az egyikük ne térjen vissza. Semmi izgalom nem volt emiatt a sorozatban, realisztikusabb lett volna, ha a veszteség oldalát mutatják be. Nyilván nem túl romantikus. :)
    Nagy kedvencem a Szong doki és Ha Dzsae nővér párosa volt.

    Az Urk-i bázis melletti tengerparton (Görögo.) lévő hajóroncson észrevettétek-e a magyar feliratokat? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen általában a doramákban mindenki nagyon elhivatott, önfeláldozó ha a szakmájáról van szó. Például a D-day is pont ilyen túlzó volt sok esetben ilyen téren. Nemes gondolatok, de azért mindennek kéne egy határ egy kis életszag.
      szerintem se ártott volna egy veszteség a sorozatban, de a nagy felhajtás miatt nem igen merték ezt bevállalni sajnos...

      Igen, észrevettük :D egy bnőnk volt is kint tavaly a roncsnál :D

      Törlés
    2. Igen általában a doramákban mindenki nagyon elhivatott, önfeláldozó ha a szakmájáról van szó. Például a D-day is pont ilyen túlzó volt sok esetben ilyen téren. Nemes gondolatok, de azért mindennek kéne egy határ egy kis életszag.
      szerintem se ártott volna egy veszteség a sorozatban, de a nagy felhajtás miatt nem igen merték ezt bevállalni sajnos...

      Igen, észrevettük :D egy bnőnk volt is kint tavaly a roncsnál :D

      Törlés
  5. Érdekes, hogy én meg azt szeretem a sorozatokban, ha nincs veszteség. Az életben annyi kegyetlenség van (úgy általánosságban), hogy én szeretem, ha a sorozatokban, filmekben pozitív dolgok történnek. Szerintem ez ízlés dolga. :) Én még nem láttam a sorozatot, de hamarosan megnézem és majd írok véleményt.
    Edina

    VálaszTörlés
  6. Mindenki véleményéhez annyit fűznék hozzá, hogy ezt a sorozatot helyén kell kezelni. Ennél a sorozatnál az elejétől fogva teljesen egyértelmű volt, hogy alapvetően egy hatalmas tisztelgés a hivatásos katonák és orvok előtt, plussz természtesen egy toborzó sorozat. A sztori komplett életpályákat vetít elénk, több lehetőséget is bemútatva, mindkét szakmában. Ezt lehetne részletezni, de jó pár sor lenne, így most kihagyom. A szerelmi szál, csupán egy keret, ami összefogja ezt az egészet. A fő téma a katonák, és orvosok nemes harca. Song Joong Ki pedig a reklámarca ennek az egésznek. Ha ezt elfogadjuk és megértjük, rögtön helyére kerül MINDEN a sorozatban. A gyengeségei, az erősségei a sorozatnak, hogy mi miért történt benne úgy ahogy, rögtön érthetővé válik. Számomra ezért volt elég kiszámítható legtöbbszőr a sztori, viszont csalódás se volt, mert ez már az első rész után leesett. Öszinte leszek, nekem az volt a legnagyobb hiba ebben a sorozatban, hogy sokszor annyira elveszett, a saját fenkölt dolgaiban, és hogy pl. "Látod milyen menő egy öngyilkos osztagos? 2 perce még kómában volt, de már szalad is külföldre mesterlövésznek!", hogy egyszerűen számomra a valódi érzelmek sokszor valahogy elsikkadtak. Páldáúl, néha, ilyenek jártak a felyemben: "Nem kéne egy kicsit jobban sírnia?", "Hát, ezen gyorsan túltette magát!", "És ez nem is sokkolta?" stb. :D Song Joong Ki-val persze negem is megvettek, de még vele kapcsolatban is, így utolag azt gondolom, hogy bár nem csalódtam benne, de szerintem a "Nice Guy"-ban sokkal erősebb alakítást hozott. Összefoglalva: Én kb. azt kaptam, amire az eleje alapján számítottam. A sorozat nem volt rossz, de azért szuperprodukció sem. Tökéletesen egyetértek a pontokkal, amiket itt kapott.
    Zazu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, nem figyeltem és át se olvastam! Bocs a helyesírási hibákért!
      Zazu ^_^"

      Törlés
    2. Előzőleg rosszúl fogalmaztam. Úgyértem a szerelmi szál fűzi össze az eseményeket. Ezért is ilyen huzavonás, mert voltaképpen ez hoz valami állandóságot a sorozatba és az ő szerelmi történetükön keresztűl kapunk betekintést a különböző élethelyzetekbe. Amúgy a sorozatnak van egy-két szép gondolata. Legalább, ha egy pillanatra is, de arra késztet, hogy mindazokra gondoljunk, akik átvitt vagy szószerinti értelemben, de az életüket (v. magánéletüket) áldozzák azért, hogy másokon segítsenek, és bár a fő fókusz a katonákon és orvosokon volt, azért nem csak róluk esett szó. Ezen kívűl szerep jut benne a nemzetközi összefogásnak, átérződik a vágy a két Korea kibékülésére stb. Még lehetne sorolni. Ezek mind szép gondolatok. Tetszett, hogy mégha nem is hangsúlyosan, de azért láttuk a dolgok visszáját is. Voltak rendi politikusok, de voltak nemtörődömök, elhivatott orvosok, de láttuk a protekciós kontár változatot is, hazafi katonát, meg a lezűlött gengszter verziót, egyes katonák nyugdíjba mennek, mások meg koporsóban végzik. Nyílván ezek azért voltak benne, hogy komolyabbá tegyenek, vagy jobban kiemeljenek valamit, de azért tetszett, hogy így komplexebb lett a kép. A végéről annyit, engem nagyon meglepett volna, ha a 15. résszel lesz vége, elég fura toborzó üzenetet közvetített volna. :) "Hős akarsz lenni? Hajrá, de nefeledd így végzed!" Lelkesítő! XD Amúgy, egyetértek az előttem szólóval, elég sok kegyetlenség van amúgy is a világban... :)
      Végezetűl, újra végiggondoltam a sztorit, és nekem még mindig az érzelmi részével van a legnagyobb problémám. Pl.: Azt még értem, hogy a dokinő, azért kedvelete a századost, "Mert olyan nagyszerű ember!" Viszont, azt már csak hozzáképzelni tudodom, hogy "Big Boss" mit evett a nőn, mert azon kívűl, hogy "Olyan szép vagy!" én tőle, semmi más mélyebb indokra nem emlékszem. Szerintem a többi párocskának még jobban fel volt építve a kapcsolatuk, mint nekik.
      Zazu

      Törlés
    3. Folyt.:
      Minden hibája ellenére, úgy gondolom, kár lett volna ezt a sorozatot kihagyni! Bár panaszkodtam az érzelmi részére, de senki ne értsen félre, egy kifejezetten érzelmes sorozatról van szó. Nekem, inkább azzal volt problémám, hogy egy-egy jelenet, már-már kicsit túl hatásvadász volt, és nem mindig tűnt életszerűnek. (Pl:fegyvert fogok valakire és közben hosszan nézek félre a csajom után :D) Nos, az ilyeneken túl kell tenni magunkat!:) A főszereplőkről meg annyit, hogy én kedveltem őket, mégha a kapcsolatuk eleje, nekem elég összecsapotnak is tűnt, ami viszont legalább utána viszonylag elég normálisan alakulgatott. (Azt hiszem, nekem az átmenetet volt ködös a "tetszik" és a "szeretlek" közt, főleg a százados részéről.) Ettől eltekintve, szerintem ez egy jó sorozat volt, pl.: nem emlékszem olyan karakterre, akit ne kedveltem volna meg:) és a felszín alá nézve, még egy-két elgondolkodtató dolgot is találunk. (pl.: Bár, valamikor már halottam Albert Schweitzer-ről, de a sorozatnak köszönhetem, hogy újra eszembe jutott és jobban utána olvastam az életének)
      Üdv, Zazu

      Törlés
    4. Szerintem nagyon jók a meglátásaid a sorozat fenköltségét illetően és a két szakma bemutatásával kapcsolatban is. A szakmákat tekintve úgy gondolom ilyen szinten nagyon kevesen tudnak elhivatottak lenni és magukat folyton háttérbe helyezni bizonyos szituációkban. Példának kiváló volt, viszont szerintem sajnos koránt sem reális.

      Igen, én is úgy gondolom, hogy nagyon sok hibája ellenére nem egy pocsék sorozatról beszélhetünk, ugyanakkor ekkora népszerűség nem kicsit túlzás azért neki. :D

      Törlés
  7. Jó sorozat volt, de miután hallottam a két főszereplő válásáról nem tudtam már valamiért úgy nézni (pont a sorozat vége felé jártam), bár nekem eddig sem Song Hye Kyo volt a kedvencem

    VálaszTörlés