2016. május 9., hétfő

A rajongásnak nincs határa: Descendants of the Sun

Új rovatként talán túlzás lenne emlegetni, de egy kis kitekintésként összeszedtem pár külföldi oldalon lelhető hírből mik történnek Ázsiában, ha egy sorozat nagyon felkapott lesz. Korábban a You Who Came From The Stars kapcsán ezt elmulasztottam, pedig az is megért volna egy misét. :D

Nagyon ritka, hogy egy sorozat 10% feletti folyamatos nézettséget érjen el, nos a Descendants of the Sun ennek tripláját produkálta, ezzel belépve azon sorozatnevek közé, (Winter Sonata, Jewel in the palace, You Who Came From The Stars) amik Dél-Korea eddigi dorama történelme során kiakasztották a nézettségszámlálót.

Íme a rövid, de annál izgalmasabb lista:



A főhőst ábrázoló bankjegy készült Kínában:

Vagy a Szöulban kiállított karton figura, ami a sorozat egyik jelenetét hivatott ábrázolni, és bárki ember lánya (vagy fia) oda ülhet, hogy Joong Ki bekösse az ő cipőfűzőjét is. Sajnálatosan a kartont egy idő után ellopták.

Olyan is történt, hogy egy kínai rajongó házassági anyakönyvi kivonatot hamisított (elméletileg viccből, mert azt gondolta sokan ismerik a színészt) és egybe kelt Joong Ki-val. Édesapja nem ismervén a sztárt el is hitte hogy lánya sebtében megházasodott....

A rajongók turisztikai látványosságként kezelik Joong Ki szüleinek a házát, ami előtt előszeretettel lőnek szelfiket is.

És ha már a turisztikai látványosságokról beszélünk. A sorozat fő színtere egy kitalált országban (Uruk) lévő katonai bázis volt, ehhez a sorozat elején egy hatalmas díszlet épült. A népszerűsége miatt sokan kilátogattak a helyszínre, de azt sajnos a jelenetek befejeztével lebontották, így csak a homokot tudták megnézni a kíváncsi tekintetek. A készítők emiatt a díszlet újraépítését tervezi.

Illetve a görögországi Zakynthos-on is forgattak pár jelenetet, ami miatt a sorozatban szereplő hajóroncsot és szigetet egyre többen szeretnék megnézni élőben is.

Joong Ki pedig már a koreai miniszterelnökkel nyit tradicionális koreai ételek tematika köré épült központokat.

1 megjegyzés:

  1. Hát ez durva! O.o Korábban már hallottam a házassági esetről. Ilyenkor szerintem nem is a sorozat az, amit imádnak az emberek, inkább a színészek... vagy inkább színész (jelen esetben Joong Ki, a You came from the Starsnál Kim Soo Yeon vagy a Winter Sonatánál Bae Yong Jeong). Egyedül a Palota ékköveinél tudnám azt mondani, hogy az történetileg is megállja a helyét és nemcsak a színszek miatt lett népszerű.

    VálaszTörlés