2016. november 23., szerda

Filmajánló: The Handmaiden / Ahgassi (18+)

2016. november 8-12 között került megrendezésre itthon a 9. Koreai Filmfesztivál, mely során sok-sok filmet tekinthetett meg a közönség nem csak Budapesten, de Debrecenben, Pécsett és akár Szegeden is.

Egyikük különösképp felkeltette az érdeklődésemet, mivel az egész világon már híre ment és a magyar mozikban is láthatjuk majd december 1-től. Ez a film nem más, mint az Oldboy rendezőjének legfrissebb alkotása mely itthon "A szobalány" címet kapta. Általában, mint ahogyan a filmhét folyamán is, thriller/ történelmi thriller besorolást kap, azonban inkább az erotika vonal miatt lehetett a korhatár, thrillernek nem mondanám. Így nyugodtan belevághat az is, akit eddig ez a műfaj tartott volna vissza. De nézzük is meg közelebbről az alkotást.

Cím: The Handmaiden [아가씨]
Rendező: Park Chan Wook
Műfaj: történelmi, fülledt erotikus
Év: 2016
Játékidő: 144 perc 


Szereplők:
Hideko - Kim Min Hee
Sook Hee - Kim Tae Ri
Fujiwara - Ha Jung Woo
Kouzuki - Cho Jin Woong




Történet:
Az 1930-as években játszódik a történet Koreában illetve Japánban. A 4 főszereplőnkre épít az egész film, ahol is Fujiwara egy japán nemesnek kiadva magát akar Hideko közelébe férkőzni, hogy megkaparintsa vagyonát, akire viszont bácsikája, Kouzuki vigyáz illetve tart jogot. Mindeközben Fujiwara berakja titokban Sook Hee-t szobalánynak Hidekohoz, hogy legyen egy belső embere, aki majd felé hajtja a vizet.

Minden megy is a tervnek megfelelően, azonban a szobalány és Hideko között egy nem várt kapcsolat jön létre, mely még váratlan fordulatokat hozhat mind a 4 szereplőnk életébe.

Whalemény:
Úgy ültem le a gépem elé, (sajnos egyszerűen összeegyeztethetetlen volt a vetítési időpontok a saját beosztásommal így nem tudtam moziban nézni - de végül jobb volt otthon ;) ) hogy most akkor nem olvasok róla semmit, elég nekem a plakát meg a thriller besorolás, kezdjük is a borzongást! Majd elkezdődött a film és a borzongás elmaradt, viszont az egész hangulat végig lebilincselő volt. Majd ugye kiderült, miért is lett mégis 18-as besorolású, de még azt is tisztelettel és szép megvalósításban eszközölték, szóval egy szavam sem lehet. Mind a Train to Busan mind ez a film méltón megállná a helyét bármelyik ország mozijában.
Bár moziban lehet kicsit rosszabbul érintett volna, mivel tényleg thrillerre vártam és végülis nem kaptam. Így mikor már a helyén kezeltem a műfajt más dolgom nem is lett, minthogy sodródjak az élvezetes fordulatokkal és a szépen felépített történettel. Kíváncsi leszek, hogy itthon milyen sikere lesz ennek a filmnek, remélem eljut majd szélesebb körökhöz is és kicsit kezdenek majd odafigyelni a hazai mozik is az ázsiai felhozatalra.

A szereplőkről most nem írnék kifejtett leírást, mivel jobbára csak spoilert tartalmazna, így csak felsorolás szerűen gondolatokat osztanék meg.

Hideko - Szépségéről (és persze örökségéről) híres mind a koreaiak mind a japánok közt. Ránézésre egy kis törékeny porcelánbaba ám többet rejt a múltja és a jelenje is ennél. Sook Hee megjelenése az ő életét is felkavarta azonban új irányt is mutatott neki.

Sook Hee - A japán megszállás alatt egyetlen célja lett, hogy hajóra szállva otthagyhassa hazáját és új életet kezdhessen. "Családjával" árva babákat gondoznak és készítenek fel örökbeadásra illetve eladásra, így már fiatalon sokat tud az ápolásról. Gyerekkora óta mesterire fejlesztette a megtévesztési és rablási képességeit így azonnal ő volt az, akit ki is jelöltek ezen új szobalányos feladatra. Azonban Hidekóval még ő sem számolt.
*itt kell megjegyeznem, hogy a karaktert alakító színésznő teljesen újonc és mégis nagyon szépen csinálja a feladatát, szóval *taps-taps

Fujiwara- Koreai származású, ám végig befolyásos japán grófnak adja el magát és életének legnagyobb svindlijére készül Hideko örökségével kapcsolatosan. Mindent szeret a kezében tartani és mindennél jobban akarja magának megszerezni Hidekót.

Kouzuki - Gyermekkora óta "neveli" Hidekót miközben hatalmas könyvmániája mögött egy sötétebb titka is van, melyre ha fény derülne a nem beavatottak közt is, oda lenne a jó híre.

Összefoglalva: Aki már látta a Frozen Flower filmet, annak már nem fog újonnan hatni az erotikus tartalom, ugyanolyan tisztelettel bánnak itt is azokkal a bizonyos jelenetekkel csak éppen egy másik felállásban. Maga a történet szerintem nagyon szépen összerakott és tényleg ez a bő 2 óra szinte elrepül. Talán a legvége lehet kicsit a nyugalom megzavarására alkalmas, de mindez kell az egész sztori megértéséhez. Egy próbát szerintem mindenkinél megér.

Trailer


Magyar Felirat - ezidáig még feltöltött verzió nincs, filmhétre készült egy, talán az majd elérhető lesz. Addig is az angol felirat >>ITT<< megtalálható

Pontozás:
Cselekmény: 8/10
Színészek: 9/10
Zene: 9/10

5 megjegyzés:

  1. Csak annyit fűznék hozzá, hogy hihetetlenül lehetetlen időpontban volt az összes filmvetítés. Szombaton már nem játszották, amit szívesen néztem volna, hétközben meg sehogysem érhettem volna el a moziba. Pláne este.. nagyon csalódott voltam, szívesen mentem volna megnézni a filmeket. Így majd a letöltésre és a várakozásra fanyalodok.

    VálaszTörlés
  2. Esetleg van már valamilyen link amin meglehetne nézni online? Mert Èn sajnos nem találok. Moziba meg nem sikerül megnézni sajnos :/

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. http://vidto.me/9ez6vkv3hk8g/The_Handmaiden_(2016)_BluRay_720p_x264_875MB_(nItRo)-XpoZ.mkv.html működő link a filmhez ha gondoljátok be rakhjatjátok a véleménybe :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük a linket, de az ajánlónkba direkt nem teszünk se direkt letöltési linket, se online megtekintésit, nehogy valaki rossz pillanatában feljelentsen minket az oldalnál aztán csak gondunk lesz belőle :)
      Így csak a magyar feliratos lehetőségeket szoktuk megosztani :)

      Törlés