2017. november 1., szerda

Filmajánló: Midnight Runners

Az idei filmfesztivál egyik talán legjobban várt filmje volt ez a listában, így amint lehetett, szereztünk is jegyet rá. Nem csalódtunk se a nézettségi adataiban, sem a színészekben. Egy teljesen korrekt és szórakoztató filmet raktak össze, mely tényleg tartalmaz mindent, mit az ember csak át akar élni ezalatt a másfél óra alatt.


Cím: Midnight Runners (청년경찰)
Rendező: Kim Joo Hwan
Műfaj: akció, bűnügyi, vígjáték
Bemutató: 2017. augusztus 9.
Játékidő: 109 perc


Szereplők:
Park Ki Joon - Park Seo Joon
Kang Hee Yeol - Kang Ha Neul
Lee Joo Hee - Park Ha Soon
Yang Professzor - Sung Dong Il


Történet:
Két fiatal különböző okokból jelentkezik Korea Rendőrtiszti Egyetemére (Rendőrakadémiára). Ki Joon családjának nincs pénze más egyetemre, Hee Yeol pedig snassznak érezte, hogy neves egyetemre menjen, ahova az összes többi gimis osztálytársa ment. 2 hetes kiképzésük alatt a kezdeti ellenszenvből barátság alakult ki, melyet az egyetemi kadét korszakuk alatt is fenntartottak. De még mindig nem tudtak válaszolni arra, hogy miért is lennének ők jók rendőrnek. Egyik nap kimenőt kérnek és szemtanúi lesznek egy fiatal lány elrablásának. Ekkor szembesülnek a való élettel és hogy a szabályok mellett a bürokráciával is meg kell küzdeniük. Életveszélyes helyzetekbe kerül a 2 igazságosztó kadét, mely során megfogalmazódik bennük, miért is vannak ezen az egyetemen és hogy mit is akarnak elérni az életükben.
Whalemény:
Egyszerűen ZSENIÁLIS! Rég szórakoztam ilyen jól egy koreai film alatt. Eltaláltak minden műfaji/filmeszközi mennyiséget és tényleg akció-vígjátékként működött a sztori. Kerek az elejétől a végéig, nem maradnak nyitott kérdések, ki nem fejtett szálak. A két főszereplő oldaláról kapunk mindent és pont ez kell. Ezévben meg előtte is kicsit már túlkapás lett a sok-sok japán megszállásos/assassin-os nagy 100-as zsepiket előtúró alkotásokból, így nagyon jó érzés volt végre csak beülni egy filmre és élvezni a komikumokat, majd az akcióba belecsöppenve éppen lerágni a körmünket a 2 főszereplőnkért. Egy ponton már-már Jackie Chan filmjei jutottak eszembe, ami máig is a kedvenceim közé tartoznak, így ezért is jár egy csillag :)
Szerencsére az akciónál sem vitték túlzásba a kegyetlenséget, vagy éppen az adott büdzsébe nem fért már bele a tonnányi művér, így koncentrálhattunk magára a filmre :) Itt azért meg kell jegyeznem, hogy a vígjáték műfaját sikeresen hozva azért az kicsit feltűnő volt, hogy egy kínai alvilági bandánál ne lenne egyetlen egy fegyver sem xD De ez már csak az a kis pici dolog, amibe azért kössünk már bele :)

Hosszasan nem fejteném ki a szereplőket, mégiscsak egy filmnyi idő állt rendelkezésükre, így csak 1-1 dolgot említsünk meg róluk:
Ki Joon: plakátokon illetve a trailerben is látható volt, hogy ő képviseli az Erőt, csak Mr. Action-nek írják. Ez igaz is. Nála az érzelmek és az azonnali tettvágy az első. Minden más csak könyvbeli szócséplés utána. Rossz zsaru-Jó zsaru felállásban persze ő lenne a rossz :) Mindenkiből kiszed mindent és bármire képes a barátaiért vagy a bajba kerültekért.
Hee Yeol: A Könyvkukac...vagyis a hipochonder/tisztaságmániás könyvkukac. Az ő agyával tényleg Korea legjobb egyetemeire kerülhetett volna be, de neki kellett ez a plusz kihívás, hogy vajon itt megállja-e a helyét? Remekül kiegészíti Ki Joon-t mivel az Erő mellé adja az Ész-t is. Amikor kell visszafogja társát, amikor pedig akció van, szépen kiegészítik egymást.

Összefoglalva: MUSZÁJ LÁTNI! Rég írtam szerintem egy filmre vagy akár sorozatra ezeket a szavakat, de most tényleg! Nézzétek meg! :)

Trailer



Magyar Felirat 


Pontozás:
Cselekmény: 9/10
Színészek: 10/10
Zene: 9/10


9 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ismertetőt írtál ! Alíg várom a magyar felíratot hogy megnézzem :) a két főszereplő a kedvenceim eddigi munkásságuk alapján iszonyat jó színészet és még helyesek is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, ezt a filmet nekik találták ki :) Zseniális összhang volt köztük és másokkal el sem tudnám ezt képzelni. 5* a castingosnak :)

      Törlés
  2. Sziasztok!
    Holt tudom majd megnézni? Engem is érdekelne :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Avistaz-on (torrentként) már fent van maga a film + hozzá az angol felirat, a magyar felirat még folyamatban :) belinkeltem azt a fordítót aki bevállalta, úgyhogy azt az oldalt kövessétek figyelemmel :) (a "magyar felirat" szóra kattintva tudtok az oldalára menni)

      Törlés
  3. Ezt a filmet én is kinéztem, de olyan lehetetlen időpontokban vetítik a koreai filmhéten a filmeket, hogy a hajamat téptem. Nekem esélytelen hétköznap 5-6 órára elmennem, hétvégén pedig szintén csak délután, este játszották a filmeket. Volt, amilyeket csak egyszer, párat kétszer. Hiába szerettem volna megnézni a My love, my bride-ot, nem tudtam eljutni rá. Így a Like me! maradt a listán, és utána a Luck Key, aminek az elejéről lecsúsztunk. Az első egy romantikus vígjáték volt több párossal, szórakoztató, de semmi extra, jól nézhető. De a Szerencse kulcsa egyszerűen zseniális volt! Könnyesre röhögtük magunkat, hosszú percekig, hihetetlenül jó a főszereplő színész, és a poénok.

    Nagyon szuper ez a koreai filmhét, csak azt sajnálom, hogy nem tudok mindent megnézni benne. Pl. az Assassin csaj filmjét is nagyon szerettem volna látni.

    VálaszTörlés
  4. Ajánlom mindenkinek a figyelmébe, hogy nézze meg ezt a jelenetet: 1:47:45 ! :D (a szöveget)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon figyeltem a szöveget 1:47:45-nél, de külön szöveget nem láttam, hanem a stáblistában fedeztem fel a magyarokat, persze, miután megállítottam, ha esetleg erre gondoltál :) Budapest

      Törlés
  5. Na, megnéztem. Számomra egyszer nézős film. Voltak jelenetek, amelyeken jól szórakoztam, voltak, amelyek kikapcsoltak, de annyira nagyon nem kötött le, hogy a majdnem két órát folyamatosan végig nézzem, de egy péntek esti kikapcsolódáshoz tökéletesen megfelelt :) Beleadott mindent a két színész, a testüket is szépen izmosra formálták, és úgy láttam Seo Joon-nak jobban mentek a verekedős jelenetek, mint amaznak. Ja igen, a bunyós helyzetek számomra túl hosszúak voltak és már untam, hogy még mindig bírja az ellenfél, nem esik már össze attól az ütéstől. Egynek jó volt a film :) Köszönöm az ismertetőt :)

    VálaszTörlés