2012. május 27., vasárnap

Életem "legrosszabb" doramái

Gondoltam, sorba szedem a legkedveltebb doramák után, az általam kevésbé jónak tartott sorozatokat is. Ezek közül egyetlen egy van, amit soha az életben nem ajánlanék senkinek, a többi még nézhető kategória, csak rengeteg sebből véreznek:

My Girl

Soha az életeben nem nézném újra, és nem is ajánlanám soha senkinek. Az eleje nagyon ígéretesen indult, tényleg. De a felétől kezdve jobban szenvedtem, mint a két főhős és az összes szereplő együtt. Vontatott lett, folyamatosan ugyan azokat a köröket futották és olyan volt, mintha a Vad angyal koreai változatát nézném. Ha nem a pasi miatt, akkor a csaj miatt nem jöttek össze. Az meg szánalom volt, amit a csávóra kényszerítettek a végén. Úgy tűnt, eszerint a sorozat szerint, a félre dobott másik srácnak meg mindenre megoldás, ha elmegy squasholni!


Vampire Host (vagy Vampire Gigolo. xD)
Azt hiszem, erről a sorozatról nem fogok túl sokat írni. Mindenki számára elég, ha megnézi a sorozat openingjét:


Ezeken kívül vannak olyanok, amik annyira nem jöttek be, de mégsem sorolnám őket a felejtős kategóriába, csak egyszerűen én nem nézném meg őket újra, és nem értékeltem őket különösebben jónak:

Dream High 2.
Nagyon nagy csalódás volt az első szériához képest. Amennyire vártam annyira csalódtam. Az elején itt is még el el nézegettem az új szereplőkkel feltuningolt második évadot. Viszont valahogy szétesett az egész, nem volt igazi megmérettetés, csak énekelgettek és arról hadováltak, hogy nem is baj, ha nem vagy igazi énektehetség, mint a Kang Sora által alakított lány, mert az elhivatottság és az hogy ez az álma sokkal fontosabb. Ezzel az nagyon egyet tud érteni, akit meghatott a lány kálváriája, viszont én úgy érzem, ha valaki nem tehetséges, nincs helye a zene iparban. Nem tudom, mit akartak üzenni az egész sorozattal, de számomra csak halvány próbálkozás volt, hogy felülmúlják az elsőt.

Boys Over Flowers
A Japán változatot nagyon szerettem. ha jól emlékszem talán az volt a legelső dorama, amit életemben megnéztem. Akkor úgy gondoltam ennél nem is találok majd jobbat. (tévedtem, találtam)
Nem akartam megnézni az általam szeretett sorozat koreai változatát, de Sora kikönyörögte, így neki ültünk. A főhős játszó színésznőt első ránézésre nem kedveltem, se külső szempontjából, sem a játékát, az arckifejezéseitől meg a hideg futkosott a hátamon. Le Min Ho mint kinyalt, göndör milliárdos nagyon furcsán nézett ki, nem tudtam összeegyeztetni Matsumoto Jun vékony alacsony Doumyjouji-jával. De ezek szubjektív  nézőpontból voltak negatívak, míg a sorozat hossza, objektív szemmel nézve is túl hosszú lett, és ez rányomta a bélyeget az egészre. Persze, bezsebelt pár díjat a sorozat, és nagyon felkapták, de ez ugye sosem volt mérvadó, ha az alkotás minőségéről van szó, gondoljunk csak az Alkonyat filmekre.

Heartstrings:
Az idei év egyik nagy melléfogása volt ez a sorozat. A főszereplők hozták, amit megszoktunk tőlük viszont nem volt igazán izgalmas, sem magával ragadó a sorozat. Lapos volt, klisés és unalmas. >>Bővebben<<

Úgy érzem a lista még bővülni fog. :D

3 megjegyzés:

  1. Hát csak nem bírom befogni...előre is elnézést kérek mindenkitől:)
    A Dream High 2-ről ugye már leadtam a védőbeszédemet, viszont azt még hozzátenném Kang Sora karakterének védelmében, hogy a lány végül nem is zenészként futott be. (Azzal természetesen én is egyetértek, hogy aki nem tehetséges, annak nincs helye a pályán.) Az meg már tényleg csak magánvélemény, hogy Kang Sora előadásában a Hello to myself nekem sokkal jobban tetszett, mint az eredeti Wonder Girls-ös csaj hisztériája. Egyszerűbb volt.
    A BOF-ról nagyjából egyezik a véleményünk, a Jan Di-t kifejezetten rühelltem (nem csak a karaktert, hanem magát a színésznőt is) és Min Ho göndör fürtjei néha már visszataszítóak voltak, viszont még így is az ő pártját kellett fognom Kim Hyun Joong ellenében, akinél nyálasabb karaktert aligha találhattak volna ki. Viszont a fazekas srác és Jan Di barátnőjének a románcát nagyon aranyosnak találtam, szegény Woo Bin-ről meg mindig mindenki megfeledkezik, eltökéltem, hogy én nem fogok. A sorozatban kifejezetten háttérbe volt szorítva, ez bántotta az igazságérzetemet. A díjakat nem tudom, hogy ki osztotta, de az tény, hogy az Alkonyatot soha nem fogják Oscarra jelölni. Azért ennyire nem lennék radikális a BOF-fal sem, ez túl nagy sértés bármire, ami a világon van. A Heartstringsről meg ismeritek a véleményemet (bár kit érdekel bárkit is? :D ).
    Shinjumaru

    VálaszTörlés
  2. Szerintem a BOF-ben *Kim Hyun Joong* alakítása magával ragad.
    Teljesen átadja azt az érzést,amit Ji Hoo érez.(Már mint a karakter amit ő megelevenít)
    Ha Ji Hoo nem lett volna a sorozatban én nem néztem volna meg :P

    VálaszTörlés
  3. A My Girl eddig az egyetlen dorama, amit nem tudtam végignézni. 14. rész közben abbahagytam.
    Szinte minden rossz benne, a főszereplők szarok, "kémia" 0, a párbeszédek egy része rettenet.
    A csaj még valamennyire hihető, bár az elején nagyon túl van látszva a karakter, de a pasi valami elképesztően rossz, Darth Vadernek kifejezőbb arcjátéka van.
    Én végig a mellékszereplő Seo Jung Woo karakternek drukkoltam, na nem mintha az hiteles lett volna, csak hogy minősítsem a főszereplők közötti kémia hiányát.

    VálaszTörlés