2015. május 4., hétfő

12 fontos lecke az élethez a Kdoramákból

1. Ha valaki olyat hazudik magáról, ami nem igaz, az mindig visszafelé sül el
Sokszor láthattunk már olyat, hogy valaki a végzettségéről, az szüleiről, anyagi hátteréről kamuzik és a sorozat jó nagy része alatt azon megy az izgulás ez mikor fog kiderülni. Ez a lelepleződés nem csak azoknak fáj, akik lelepleződnek, hanem a környezetüknek is. Ezért ha teheted ne hazudozz!
Kiváló példa: Coffee Prince, Personal Taste, You Are Beautiful



2. Barátság vagy kibontakozó szerelem mellé a legjobb kísérő a ramen
Szinte az összes sorozatban látni legalább egy szereplőt, aki rament eszik. Igen népszerű étek ez kint és elhívni valakit ramenezni vagy közösen egy fazékból enni segít egy ismeretlent megismerni vagy sokszor össze tudja hozni a szereplőket. Így ha azt akarod, hogy valaki közelebb kerüljön hozzád egyetek rament. És ne feledd a szürcsölés szexi!
Kiváló példa: Heartstrings, Greatest Love, Coffee Prince


3. A koreai anyukákkal nem szabad packázni
A koreai anyukák kemény diók! Lehetsz te cuki, kedves, lágyszívű, vagy számítő dög, egy koreai anyuka mindig megteszi, amit meg kell tennie, azaz megvédi egyetlen gyermekét tőled. Még ha ezt sokszor a gyermek nem is akarja. A sorozatok végén azonban mindegyikük belátja mi a legjobb csemetéjének és győz a szeretet.
Kiváló példa: Boys Over Flowers, I Hear Your Voice


4. A bromance igenis lehet ugyan olyan csodálatos mint egy románc
Telis tele a nők által imádott bromance elemmel majd az összes kdráma. Sokszor ugyan harcolnak vagy versenyeznek egymással, de ez is a bromance vele járója, mert ennek ellenére ők mindig ott lesznek egymásnak. 
Kiváló példa: School 2013, Dream High, HeirsSungkyunkwan scandal, Shut Up Flower Boy Band, The Three Musketeers


5. Várj a nagy Ő-re
A rengeteg szomorú dolog miatt, ami történik a karakterekkel hamar megtanulod, hogy gyorsan körbe kell venned magad olyan emberekkel, akik boldoggá tesznek. A szerelemért nagyon sokszor harcolni kell, de mindig megéri (leszámítva a szerelmi háromszögek 3. tagjának) Legyen akár egy barát vagy szerelem ők mindig ott lesznek melletted és boldogabbá varázsolják az életed.
Kiváló példa: Nodame Cantabile, Shut Up Flower Boy Band


6. És felejtsd el azokat, akik miatt szomorú voltál
Amikor magad alatt vagy, vagy pedig az életed mélyponton, mindig kiderül ki a barát és ki az ellenség. Ebből sokat tanulhatsz. Ahogy Cheon Song Yi mondta: Lehet ez egy lehetőség Istentől, hogy kiszűrjük az igazit a hamistól. Szóval felejtsd el azokat az embereket és lépj tovább.
Kiváló példa: My Love From Another Star, Personal TasteBirth of Beauty


7. A túl sok soju rossz döntésekhez vezet
A túl sok alkohol sokszor olyan dolgokra késztet, amit nem feltétlenül akart meg tenni az ember. Például elájulni a bárban, vagy kiabálni, veszekedni az utcán, esetleg lehányni a partnered. Inkább egyél rament és maradj távol a sojutól. Vagy csak mértékkel fogyaszd.
Kiváló példa: My Lovely Sam Soon, Lie to Me, Healer


8. Sose kérj kölcsön uzsorásoktól
Nos, azt hiszem ezt nem kell különösebben megmagyarázni. Ha nem akarod az egész életed félelemben és zsarolás közepette leélni, érdemes nem hozzájuk fordulni, ha anyagi gondjaid támadnak.
Kiváló példa: Liar Game, Marry me Mary, My Loveable Girl, Dream High


9. Sajnos néha a rendes srácok végzik az utolsó helyen
Hány és hány sorozatban drukkol inkább mindenki a kedves és csillagokat lehozó másodiknak. Mégsem ők szerzik meg a lányt, hanem a seggfej főhős. 
Kiváló példa: Flower Boy Ramen Shop, You’re Beautiful (és még nagyon nagy sok)


10. Légy őszinte -- leginkább magaddal
Az ember sokszor nem fogadja meg saját tanácsait és sokszor tagad dolgokat. (arról milyen valójában, kibe szerelmes... stb) Egy dolog azonban biztos, míg nem tisztázza ezt saját magával és a környezetével nem fog előre haladni.
Kiváló példa: Hotel KingMy Love From Another Star


11. A kulcs a kommunikáció
Nagyon sok esetben a félreértések miatt a falat kaparjuk, pedig csak le kéne ülni és megbeszélni a dolgokat.
Kiváló példa: Healer, Personal Taste


12. Ne félj a szerelemtől
És végül a végső lecke. Sose félj szeretni. A sorozatokban sokszor mennek keresztül nehézségeken a szereplők, de szeretni eddig még mindegyiküknek megérte. 
Kiváló példa: Greatest Love, The Master’s Sun

2 megjegyzés:

  1. (((... és ha eléggé lassan és szomorkásan vánszorogsz az utcán, biztos, hogy gyalog vagy kerékpáron utolér a szerelmed.
    ... pl: minden film. :D )))

    VálaszTörlés