2015. május 29., péntek

Ismertető: The Girl Who Sees Smells / Sensory Couple


Cím: The Girl Who Sees Smells / Sensory Couple (냄새를 보는 소녀)
Műfaj: krimi, romantikus, vígjáték
Epizódok száma: 16
Év: 2015
Csatorna: SBS

Szereplők:
Park Yoo Chun - Choi Moo Gak
Shin Se Kyung - Choi Eun Sol / Oh Cho Rim
Nam Goong Min - Kwon Jae Hee
Yoon Jin Seo - Yum Mi



Történet:
Choi Eun Sol egy nap arra érkezik haza az iskolából, hogy egy fekete csuklyás férfi elkábította(megölte?) a szüleit. A lányt is üldözőbe veszi, de egy autó elgázolja menekülés közben, így kórházba kerül.
Eközben Choi Moo Gak húga Choi Eun Sol iskolai buszbaleset miatt szintén kórházba szállítják. A tettes tévedésből a "rossz" Eun Solt öli meg. Moo Gak arra teszi fel az életét, hogy megtalálja húga gyilkosát.
3 év elteltével Eun Sol semmire sem emlékszik, arról hogy a szüleivel mi történt. Egy tanúvédelmi programnak köszönhetően Oh Cho Rim nevet viseli. A hosszan tartó kóma miatt különleges képességre tesz szert. Képes látni az illatokat.
Ez a képesség hozza össze Moo Gakkal, aki eredménytelenül próbál bejutni egy nyomozó egységbe. Közös erővel kezdenek ügyeket megoldani, felfedni a 3 évvel ezelőtt történteket.

Whalemény:
Nem voltam sosem egy nagy YooChun fan, de ami igaz az igaz, ő már szinte csak minőséghez adja a nevét és színészi tudását, ezért a illatokat látó lány sztorin, ha meg is lepődtem nyugodtan vágtam bele, hogy ezzel mellé nyúlni tutira nem fogok. És valóban, ezúttal jó megérzésem volt.
A történet egyszerűen jól működik. Egyrészről van egy vonalkódos sorozatgyilkosunk, aki egészen komplex lett, (mindenre volt szabálya, berögződése, rituáléja, pluszba rohadt okos is OMG) emellett jó színészt is találtak rá. Szóval sokszor volt min izgulnunk. Gyilkosunk mellé kapunk egy az elején talán kicsit fura, de végül is a maguk béna módján szerethető nyomozócsapatot. Végül de nem utolsó sorban a két főszereplőnket, akik együtt és külön külön is megállták a helyüket. Ezt az egészet pedig megspékelték egy 3 évvel ezelőtti gyilkossággal, ami mindennek a forrása.
Most lehet úgy tűnik, hogy ez az alfa és omega sorozat. Igazából nem, mert akad hibája is bőven, de tényleg nagyon ügyesen illesztgették végig a készítők a darabkákat és mellé két olyan karaktert kaptunk, akikért csak a bolondok nem izgulnának, annyira jók. Így ha néha csóváltuk is a fejünk egy-két dolgon, összképileg rendben volt.
Akadtak benne klisék, vagy egy-egy más sorozatból elvett motívum. Például YooChun Perry Parkos beszédstílusa az első részben, vagy az egyik nyomozó Pinocchio-ban látott orosz mondatokat mondogató karaktere. Pár logikátlan húzás, meg egy kis időhúzás. Például nekem semmi nem indokolta hogy a Cho Rim-et örökbefogadó rendőr miért nem engedte, hogy lánya és a rendőség is megtudja mi történt Eun Sollal. Ezzel kb. hagyta, hogy további gyilkosságokat kövessen el a vonalkódos gyilkos. -_-
Spoiler: És komolyan, amikor a gyilkos titkos helyét keresték a 14. részben, komolyan csak Cho Rim képességére tudtak támaszkodni? Nem tudtak volna simán körbenézni, az amúgy sem nagy területen, hogy találnak-e valami nyomot? Neeeeeeem, helyette elmentek gondolkodni valahova... Amikor a nyomozónőnek már alig volt egy óra az életéből. Akkorát csaptam a homlokomra ettől a megoldástól. Komolyan csak ennyire futotta a forgatókönyvírótól?
Mindkét főszereplőnknek van valami defektje, ami főként lelki eredetű. Cho Rim látja a illatokat, Moo Gak pedig testvére elvesztése után nem érez fájdalmat meg úgy nagyjából semmit sem. Ezek a "képességek" egészen jól sikerültek, nem keltett visszás érzéseket. Bár Moo Gak érzéketlensége néhol sántított, mert a teste ugyan olyan sérülékeny, mint bárkinek attól, hogy érzéketlen, mégis a tűzforró kávékat egy húzásra megitta, de semmi sérülése nem keletkezett utána.
 
Choi Moo Gak
Az elején nagyon érzelemmentes karakter, akinek az az életcélja, hogy imádott testvére gyilkosára bukkanjon. Nagyon sokat oldódott Moo Gak karaktere Cho Rim mellett, ami ha nem is volt meghökkentő változás, mert a sorozat elején a húgával is ugyan ilyen laza volt, mégis enyhén papuccsá változott Moo Gak karaktere. Aminek volt jó és rossz oldala is.
Yoo Chunt én nem tudom nem szeretni. Kiváló színész. Ebben a szerepben is nagyon szerettem.

Oh Cho Rim (alias Choi Eun Sol)
Cho Rim érdekes szakmát választott magának. Parodista akar lenni, ezért egy társulatnál pucolja a sz*rt a társulat tagjai után. Azonban a képességei minden igyekezete ellenére nincs a szakmához, bár erősen képernyőre való a megjelenése és személyisége. Egy vidám és talpraesett lány. Kifejezetten szerettem a karakterét, amikor nem éppen fájdalmasan szenvedett és hozott logikátlan döntéseket. :D
Először találkoztam a színésznővel, akinek kicsit utána járván rájöttem, hogy ő is "régi" motorosnak számít, hiszen 2004-ben kezdte az ipart.
Kwon Jae Hee:
Eredetileg nem akartam róla írni. Mert nem éreztem azt, hogy őt külön meg kéne említenem, mindamellett, hogy egy igazán kiváló sorozatgyilkost kaptunk a személyében. Mégis a végére kiharcolta magának azt a bizonyost elismerést, amit olykor kiosztok a gonosz karaktereknek.
Az elején röviden írtam, róla, hogy komplex karakter lett, akire még jó színészt is sikerült találni. Jae Hee minden ízében beteg, ez a megszállottság hajtja előre a gyilkosságokban. Rendkívül nyugodt és tényleg nagyon ritkán lehet kibillenteni a nyugodtságából. A végén Moo Gaknak nem is akármivel sikerül, és komolyan sajnáltam a karaktert. Nyilván egy gyilkos, amire nincs bocsánat, de beteg szellemileg, amiről viszont nem tehet.
A színészt én csak csúnya YongHwa-ként szoktam hívni, (nem mintha ronda lenne) de nekem nagyon hasonlít YH-ra, igaz nincs benne olyan kölyökség. Erősen fogom mostantól figyelni a munkásságát.
Összefoglalva:
Szerintem egy próbát mindenképp megér a sorozat. Rendesen találni benne sok apró buta elemet, rengeteg romantikus huzavonát a főszereplők között, amin el tud punnyadni az ember. Kezdj bele bátran. :)

Trailer:
Magyar felirat és a fordító maga rakta fel őket indavideóra, így akár ott is megtudja nézni bárki
Pontozás:
Cselekmény: 8/10
Színészek: 10/10
Zene: 8/10

9 megjegyzés:

  1. Szia!
    Eleinte nem akartam megnézni, mert azt hittem, ez is egy sokszor látott csak éppen egy kicsit eltérő szerelmi feldolgozás. Kellemesen csalódtam, nagyon tetszett. A gyilkos, Kwon Jae Hee tetszett a legjobban. Annyira sajnáltam szegénykémet. Hiába ölt meg több embert is nem tudtam utálni vagy rossz szemmel nézni rá. Sajnálom, hogy meghalt. Szerintem remek alakítást nyújtott és a mosolya is nagyon édes volt:D A sorozat alatt volt egy szám a "Loco & Yuju - Spring is Gone by Chance", nekem nagyon tetszett, szerintem hasonlított a Kill me, Heal me számára. Talán az fogott meg benne xD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helló! ^^
      Igen, bennem is kicsit ez motoszkált, főleg a legvégén, amikor ténylegesen láttuk a gyenge oldalát és jobban megismertük gyilkolási hajlamának miértjét. De ettől függetlenül, a sorozat által kapott vég neki a legegyszerűbb volt, nem kellett évekig börtönben ülnie, bár azt jobban megérdemelte volna.
      érdekes, hogy egy alapjáraton kedves sorozat, hogy megtud szerettetni egy ilyen karaktert, mert a valóéletben nálam erre nem lenne bocsánat...

      Törlés
  2. Kwon Jae Hee karakterének bemutatása nem spoiler? Vagy már az elején kiderül, hogy ő a gyilkos? Mert így nem is tudom, hogy megnézzem-e.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pár epizód után fény derül erre. Nem ez lesz a sorozat végső talánya :D

      Törlés
  3. Akkor jó, meg is nézem. Köszi az infót :)

    VálaszTörlés
  4. Szia! Meg is néztem a sorozatot és nagyon tetszett. A karakterek nagyon jól el lettek találva, a sztori végig izgalmas volt, csak nagyon ritkán lassult be, akkor is csak rövid időre. Tényleg volt benne pár logikai buktató, ami miatt mosolyogva csóváltam a fejem, de ezek a végére ritkultak, meg annyira nem voltak zavaróak. Nekem abszolút többször-nézős, és Nam Goong Min-től majd meg akarom nézni az új sorozatát, mert kíváncsi vagyok, hogy alakít pozitív szerepet. :) ...Szeretem az ilyen kis sorikat, nekem még az I hear your voice volt hasonló (múltbeli tragédia, ami összeköti a szereplőket, tudjuk ki a gyilkos és azon izgulunk mikor és hogyan kapják el, és vannak benne könnyed vicces jelenetek is). Tudsz esetleg még hasonló hangulatú sorit ajánlani?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helló!

      Örülök, hogy tetszett. :) Szerintem is egy jó hangulatú sorozat. :)

      Pár, amit stílusra hasonlónak érzek, de azért mégis kicsit más:

      Tomorrow's Cantabile
      Madam Antoine
      My Unfortunate boyfriend
      Oh my ghost

      Jó sorizást! :)

      Törlés
    2. Hú de jó, köszi szépen, felveszem őket a listámra. :)

      Törlés
  5. Hm, én elkezdtem nézni, és jónak is tartottam, de aztán a 10.envalahanyadik résznél nagyon meguntam. Park Yoo Chun egyértelműen a legjobb benne. Nem tudtam, hogy ki, de mikor megláttam, a Sungkyngkwan Scandal jutott eszembe, és tényleg. Perry Park is megjelenik nála, ja, azon felhúztam a szemöldököm, de hát gondolom egymástól is átvesznek a színészek dolgokat.
    Ami miatt én abbahagytam, az a csaj volt. Olyan szinten elkezdett irritálni a szeme... de nem csak akkor, amikor a szagokat nézegette, és düllesztett, hanem alapjáraton is meredten nézett, hogy állandóan az járt a fejemben, hogy botoxoltatta a szemét is, vagy mi? Borzasztó, ahogy kinéz.
    Emiatt félbehagytam, de majd valamikor folytatom. :)
    A gyilkos karaktere nem semmi. Nem találtam túl szimpatikusnak, de jól állt a színésznek a szerep. A Beautiful Gong Shim-ben meg gúnyolódós, laza ipseként alakított jól.

    VálaszTörlés