2015. június 30., kedd

Filmajánló: Tazza: The Hidden Card

Cím: Tazza: The Hidden Card (타짜-신의 손)
Rendező: Kang Hyung-Chul
Játékidő: 147 perc
Dátum: 2014

Színészek:
T.O.P - Ham Dae Gil
Shin Se-Kyung - Heo Mi Na
Kim Yun-Seok - Aw Kwi
Yu Hae-Jin - Ko Kwang Ryeol
Yeo Jin-Goo - Aw Kwi's pupil (bár csak keveset szerepelt)


Történet:
Ham Dae Gil kis szülőfalujában tengeti napjait, aki nem mellesleg Go Ni (híres szerencsejátékos) unokaöccse és természetesen neki is nagy tehetsége van a kártya forgatásához. Egy nap dulakodásba keveredik Dae Gil, így kénytelen elmenekülni a városból. Szöulban egy barátja segít neki beilleszkedni és munkát találni. Eleinte csak segédként ugrált az ügyfelek között végül ízig vérig belefolyik az alvilági kártyajátékokba, ami az életét jelenti, mégis jön a sorsfordító femme fatale és minden megváltozik.

Whalemény:
A film maga a 2006-ban nagy sikert aratott Tazza: The High Rollers folytatásának mondott darabka, viszont bennem semmilyen hiányérzet nem volt, miközben néztem. Nem igazán fogott el a vágy az első film megtekintésére, de talán majd egyszer. Szóval szumma szummárum, ha nem láttátok a 2006-os verziót nyugodtan megnézhetitek T.O.P felsőtestszerkezetét ebben a darabban. Ez azért lehetséges, mert mindkét film Koreában nagy sikert aratott Tazza manhwa alapján készült. Maga a manhwa 4 kötetből áll és mostani filmünk a második kötetet dolgozza fel. Itt fontos infó, hogy mind a négy kötet más karakterekről szól!
Itt jön el a második számú hatalmas marketing csavar a meztelen jelenetek és a trailerben meglengetett meztelen kártyázás. Elhiszem hogy T.O.P-nek az ilyen mennyiségű magamutogatás sok, de valahogy nagyobb volt a füstje, mint amit kaptunk. 
Összességében egy egészen jó kis szerencsejátékos film. Egészen szépen fel volt építve a történet, nem kapkodtuk a sok eseményben a fejünket, kiszámítható volt egyes pontokon, de kellemes kikapcsolódást adott. Egy laza alvilági életet sugároz, amivel vagy tudunk azonosulni, ezáltal teljes mértékben élvezni a filmet, vagy nem, de a nem esetében sem lesz halál unalmas a story. 

Ham Dae Gil
T.O.P szerencsejátékos létére ide-oda billegett a saját becsületének határán, ha olyan megpróbáltatás elé állt, amit már nem tudott magával elszámolni. Természetesen nála is sarkalatos pont az első látásra szerelem, a nők és a pénz. Na meg persze a játék. Egészen más oldalát mutatja a színészi munkásságából, mint eddig. Kellemesen csalódtam benne, hogy mennyire jól mozgott ebben a karakterben.

Heo Mi Na
Szerencsétlen sorsú lány, aki szó szerint eladta magát a családjáért, leginkább testvéréért. Őt is beszippantja a szerencsejáték világa, holott csak egy női baba, akit ide oda rángat elhízott undorító gazdája. Ő is ügyesen játszik a kártyával és az emberekkel is.

A színésznő miatt is néztük meg a sorozatot, mert a The Girl Who Sees Smells sorozatban igazán jól tudta a cuki karaktert hozni, nem volt idegesítő egyáltalán. Itt is egészen jól megoldotta a dolgokat, piros pont neki.

Trailer

Pontozás:
Cselekmény: 7/10
Színészek: 6/10
Zene: 6/10

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Van magyar felirat, az asiatorentről letölthető vagy innen is a filmmel együtt:
    http://online-pont.eu/tazza-a-rejtett-kartya-tazza-the-hidden-card/online

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen, szerkesztem a posztot :)

      Törlés