2015. július 3., péntek

Ismertető: Producer


Az idei évben talán ezt a sorozatot várták a legtöbben. Kim Soo Hyun újra egy doramával a vásznon. Kell ennél több? :D

Cím: Producer,The Producers, 프로듀사
Műfaj: romantikus, vígjáték
Epizódok száma: 12
Év: 2015
Csatorna: KBS2

Szereplők:
Cha Tae Hyun - Ra Joon Mo
Kim Soo Hyun - Baek Seung Chan
Gong Hyo Jin - Tak Ye Jin
IU - Cindy


Történet:
Baek Seung Chan újonc Producerként kezd a KBS csatornánál, ahol első napján nem tesz jó benyomást feletteseinél. Az 1 nap 2 éjszaka című műsorban kezd el dolgozni, ami igencsak nehéz feladatnak bizonyul a vezető producer Joon Mo személyisége miatt. Tak Ye Jin a Music Bank producere megkarcolja Seung Chan kocsiját, ezzel nagy adósságot szerezve a fiú felé, azonban Seung Chan idővel kezdi megkedvelni Ye Jint, miközben Cindy az idol énekes elkezd érdeklődni Seung Chan iránt.
A négy ember mindennapjait, munkáját és nehézségeit követhetjük végig a sorozat során.

Whalemény:
Nagyon nagy várakozás előzte meg a sorozatot, hisz Kim Soo Hyun első dorama szereplése, a nagy sikert arató You Who Came From The Star után. Azonban az első két rész sehova se tartott, rengeteg szereplőt mozgatott egyszerre, unalmas és vontatott volt. Ezen még az a tény sem javított túl sokat, hogy a megszokottól eltérően dokumentumfilmes stílusban láthattunk nagyon sok dolgot, rövid interjúkkal szórták tele a részeket, ami kiegészítette a történéseket. Tehát így elsőre adott volt egy technikailag új és jól megoldott sorozat, ami viszont egyáltalán nem kötötte le a nagyérdeműt.
Sora fel is adta a megnézését, én azonban kitartottam és végül nem bántam meg, hogy folytattam.
Sokat vesztett a sorozat a dokumentarista elemből, ahogy részenként haladtunk előre, olyannyira, hogy a végén szinte már csak részenként egy-egy rövid interjút láttunk a szereplőkkel, amiknek nem is igazán volt létjogosultsága, (és értelme sem, mert az újonc PD-k első napjait volt hivatott követni, viszont pár hónap elteltével teljesen értelmetlenné vált, mert nem került sehova ezután) viszont cserébe a történet kicsit kerekebb és valahová tartóvá lett.
A dorama 12 részes, ez viszont megint eltérvén a megszokottól, részenként nagyjából másfél órás, amiken érződött, hogy nem igazán ilyen hosszokhoz szoktak az írók és rendezők. Telis tele voltak fölösleges és időhúzó párbeszédekkel, történésekkel, amik nem vittek bennünket előbbre, viszont pár perc így eltelt abból a plusz fél órából.
Mivel szinte mindenben rendhagyó szeretett volna lenni ez a sorozat, így maga a téma is az. PD-kről azaz producerekről szól, akik (jelen esetben) a KBS tv műsorait dédelgetik/készítik. Láthatjuk, ahogy szereplőt próbálnak keríteni egy-egy műsorhoz, mi történik egy alacsony nézettségű műsorral és hogy milyen játszmák folynak le egy-egy epizód, vagy szerződéskötés előtt. Ki tudja, hogy ez a valóságban mennyire történik így, mindenesetre izgalmas oldala került előtérbe a koreai médiának.
A következő igencsak említésre méltó dolog, hogy a dél-koreai idolvilág színe-java megfordult a sorozatban, akár személyesen pár perc erejéig, vagy csak említés szintjén. Sokan csak a nagy név miatt mutatták meg arcukat, de páran egy-egy apróságot mutattak be nekünk. Például imádtam Lee Seung Gi cameoját, és azt hogy bemutatta, hogy sok idol megjelenése egy marketing kreálmány és nem a valóság. Viszont ebben is találván visszásságot, én nem sok dél-koreai tv showt ismerek, talán csak a külföldön is népszerűbbeket, (Running Man, We Got Married, Strong Heart) ennél fogva szerintem sok poénról lemaradtam, mert egyszerűen nem értettem őket.
Négy főszereplőnket egyenként kell értékelnem, mert mindannyian valamiért jók voltak, és valamiben mégsem. Személyiségileg kedvenceim Joon Mo és Cindy lettek, míg színészileg Kim Soo Hyunt és IU-t tudnám az egekig magasztalni.

Baek Seung Chan
Seung Chan egy kezdő producer, aki Joon Mo műsorába kerül és kap lehetőség arra, hogy elsajátítsa a szakma csínját-bínját. Seung Chan egy totális szerencsétlenség kupac, elsőre talán úgy tűnhet mindenkinek, hogy az agyával is valami baj lehet furcsa beszédstílusa miatt, de idővel azért kiderült, hogy megvan a magához való esze és sokkal mélyebb gondolatai vannak, mint bármelyik másik karakternek.
Seung Chant az életben én nagy valószínűséggel nem bírtam volna elviselni, de ebből is látszik, hogy Soo Hyun kiváló munkát végzett. Előző szerepe a szexi és menő ufó eszembe se jutott, végig a kretén Seung Chant láttam magam előtt senki mást. Hogy honnan a baromi nagy tehetsége fene tudja, minden esetre ne hagyja abba a színészetet. Kedvencem volt tőle, amikor Joon Mo-t utánozta és aprócseprő csínyekkel szúrt ki azokkal, akikre haragudott. :D

Ra Joon Mo
Rangidős producer, akit a végefelé, már nem is értjük miért alkalmaznak, hiszen általában nagyon rossz megérzései vannak. Műsora nem éppen fénykorát éli, épp ebből próbál kivergődni. Joon Mo egy tipikus nagyszájú pasi, aki erősen titkolja Ye Jin előtt érzéseit, de iránta érzett törődését mégsem képes elrejteni. Joon Mo engem pár rész után megvett kilóra, imádtam a mérgelődéseit, felháborodásait és lazaságát.Ugyanakkor karaktere kicsit logikátlanul lett "titokzatos" és sokáig csak vártuk a csodát, mikor is derül ki róla bármi kézzel fogható információ.
A színésszel első sorozatom és várom már a következőt. .)

Tak Ye Jin
A Music Bank vezetőproducere, amit szintén ki se néznénk belőle, harcias és kakaskodó stílusa miatt. Munkája közben látván, ez már inkább elhittem neki, de emberi kapcsolataiban folyton leégeti saját magát nagy szája miatt. Avagy ahogy Seung Chan megfogalmazta, nagyon védeni akarja magát, de ez általában mindig rosszul sül el. Főként a Music Banknél dolgozó fiatal újonccal szemben marad alul, ami sokszor megmosolyogtató volt. Négyük közül az ő karaktere került talán legtávolabb tőlem, és emiatt számomra fárasztóra és eltúlzottra sikeredett a Seung Chan-Ye Jin-Joon Mo szerelmi háromszög. Kevesebb romantikával és több személyes problémával kellemesebb összhatást kaptunk volna Ye Jinből is.

Cindy
Cindy egy 13 éves korában debütált idol, szülei 14 éves korában meghaltak és a Byun Entertaiment igazgatója maximálisan kiszipojozva a lányt helyezi a toplisták élére, ezzel megölve a valódi Cindyt. Négyük közül ő szenvedett talán a legtöbbet egész életében és ő is a legerősebb személyiség. Elsőre egy elkényeztetett, csillogásmániás sztárnak tűnik, ami részben igaz is, de olyan emberi oldalát mutatják be nekünk, ami igazán szimpatikussá teszi a nézők számára.
IU-t nem első szerepében látom, de mindig egy kicsit más, mindig egy kicsit fejlődik. :)

A sorozat hatalmas szereplőgárdát vonultatott fel épp ezért szinte teljesen felesleges felsorolni kik is jelentek meg pár perc erejéig, helyette inkább három mozzanatot ragadnék ki, ami számomra még említésre méltó volt:
Ko Yang Mi és Stefano igencsak érdekesre sikerült kapcsolata és Yang Mi nagy papír és toner mániája. 
A másik pedig amikor Seung Chan Ye Jinnek számol be nyomozása eredményéről felcsendül a brit Sherlock sorozat zenéje és Seung Chan a főhős stílusában kezdi el ecsetelni a nyomokat, amiket talált. Imádom a Sherlock sorozatot, külön örültem ennek a kis szösszenetnek. :)

Végül Da Jung karaktere. Nem tudtam hova rakni a teljesen érzelemmentes lányt, de végül nagyon jó humorforrássá nőtte ki magát. Az őt alakító színésznővel, ha jól tudom a sorozat után le is szerződött egy cég, bár ekkora kosármérettel ki ne figyelt volna fel rá. xD

Összességében: Ha bárki túltudja vergődni magát az első két részen, utána ha nem is kap egy nagyon jó sorozatot, de sok szempontból érdekes és romantikus doramára lehet számítani, nem kevés hibával.
Én végül élveztem és Cindynek hála egyszer meg is sikerült könnyeznem ezt a sorozatot. Szóval fogj bele. :)

Magyar Felirat

Pontozás:
Cselekmény: 8/10
Színészek: 9/10
Zene: 8/10

1 megjegyzés:

  1. Kedves Amy! Én még csak most találtam ide,de olyan jó olvasgatni a bejegyzéseidet.Nekem elsőre,bevallom,nagyon unalmasnak tűnt a fenti sorozat,de pár rész után kezdett érdekelni.Kim Soo Hyun játékától végül leesett az állam.Azóta ez a sorozat a kedvencemmé vált,már többször megnéztem,és mindig találok apró mesterfogásokat,amivel Seung Chan idegesítőből nagyon szerethetővé nőtte ki magát számomra.És a humora!! KSH-t imádom minden filmjében,sorozatában,egy gyönyörű pasi,de mégis ez tőle a legnagyobb kedvencem,mert egy remekművet alkotott.A többi szereplő játéka is nagyon tetszett.

    VálaszTörlés