2015. július 21., kedd

Filmajánló: My wife is a gangster

Egy nem éppen megszokott filmet választottam most bemutatásra, mely abban is kicsit extra, hogy már nem mai csirke. 1990-es évek végefelé a koreai filmipar próbált kemény, akciódús filmeket létrehozni, de aztán rájöttek, hogy ezen motívumok könnyen felhasználhatóak a humoros oldalukról is, így 2001-ben létrejött ezen film, mely valójában egy alvilági csoport életét hivatott bemutatni, de mégis a helyzetkomikumok viszik előre az egész gépezetet.



Cím: My wife is a gangster (조폭마누라)
Rendező: Jo Jin Gyu
Játékidő: 110 perc
Dátum: 2001. szeptember 28.

Színészek:
Shin Eun Kyung - Cha Eun Jin
Park Sang Myeon - Kang Soo Il
Kim In Kwon - Banse
Ahn Jae Mo - Bada




Történet:
Cha Eun Jin fiatal korában elszakadt nővérétől, onnantól az alvilág fogadta be, és mára már ő az egyik banda 2. embere. Semmi nőiesség nincs benne, csak kemény erőszak. Váratlanul rábukkan elveszett testvérére, akiről kiderül, hogy halálos beteg, és egyetlen kívánsága, hogy láthassa húgát férjhez menni...
Eun Jin így kiadja parancsba, hogy azonnal szerezzenek neki egy báb férjet, így meg is találják a teljesen mamlasz Kang Soo Il-t, aki mit sem sejtve el is veszi Eun Jin-t. Innentől kezdődik kettejük "megszoksz vagy megszöksz" kapcsolata, melyben Eun Jinnek és Soo Ilnek is igazodnia kell a másikhoz.
Whalemény:
Koreai gengszter filmet eddig még nem láttam, így kíváncsian vártam, hogy mit is fogok kapni. Első hallásra kicsit Bérgyilkos a szomszédom érzetem volt, de aztán a helyzetkomikumok elfeledtették velem. Nem egy magával ragadó filmélmény, de jópár résznél megnevettetett. Kellő irónia érződik jópár résznél, és a szereplők is teljesen jól adják vissza a húsvér "normál" emberek viselkedését.
Nézzük is a szereplőinket:

Cha Eun Jin:
Kemény, mint a kád széle...és durva, mint a pokróc. Ennyivel szerintem tökéletesen is lehet jellemezni. Csak a teste mutatja női mivoltát, minden másban férfias. Munkájában tökéletesen teljesít, ám amikor nővére miatt meg kell tanulnia nőként viselkedni, akkor aztán teljes káosz alakul ki. Egyik emberének kis éjszakai báros barátnője próbál valami nőiességet beleverni Eun Jinbe, de igazából hasztalan.
Shin Eun Kyung hitelesen alakította a szerepét, nyomát sem lehetett annak látni, hogy tényleg nőből lenne.

Kang Soo Il:

Kis szürke köztisztviselő, kinek esküvőközvetítő által sikerült rátalálnia Eun Jinre, és mivel eddig mindenki menekült tőle már az első találkozáskor, így mérhetetlenül boldog volt, hogy Eun Jin azonnal hajlandó feleségül menni hozzá. Szemellenzővel él, nem is veszi észre az "apró" jeleket, viszont komolyan veszi a házasságot, és rendes életet akar élni.
Park Sang Myeon teljesen átlagos....és éppen ezért lett nagyon jó a karaktere. Nem volt túljátszva,egyszerűen csak úgy volt a filmben.
Összegezve:
Aki kíváncsi, milyen is volt a filmipar 13 évvel ezelőtt, illetve fogékony az irónikus poénokra, és a gengszter műfajra, annak szerintem tetszeni fog ez a film. Ezután készült még belőle 2 film, mintegy folytatás, persze más szereplőkkel. De ez az eredeti lett a legjobb, és legeredetibb.

Trailer:

Pontozás:
Cselekmény: 7/10
Színészek: 6/10
Zene: 6/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése