2015. július 31., péntek

Ismertető: Ouroboros


Cím: Ouroboros
Műfaj: krimi, akció, yakuza
Epizódok száma: 10
Év: 2015
Csatorna: TBS
Szereplők:
Oguri Shun - Danno Tatsuya
Ikuta Toma - Ryuuzaki Ikuo
Ueno Juri - Hibino Mizuki


Történet
Tatsuya és Ikuo egy árvaházban nevelkednek Yuiko-sensei gondos kezei alatt. Ám a számukra otthont és családot adó Yuikót meggyilkolják. Kevés emlékük maradt az estéről, de akkor megfogadják, hogy együtt rájönnek a gyilkos kilétére és megbosszulják halálát. Felnővén Tatsuya a yakuzák világába elmerülve vezetővé válik, míg Ikuo nyomozóként küzdi fel magát a ranglétrán.

Whalemény
Bizony ez a sorozat is egy manga adaptáció. Nem is akármilyen párossal az élén. Ikuta Toma és Oguri Shun talán legemlékezetesebb közös sorozata a Hanakimi, de most szépen megmutatták nekünk, hogy azóta ők sokkal jobbak tudnak lenni és mennyire együtt tudnak dolgozni.

Előzetesen nem volt ismeretem a mangáról, bár így utólag kicsit bánom, sokkal többet adhatott volna a történet, ha ismerem az eredetijét. Ha nektek van lehetőségetek rá, akkor mindenképp nézzetek bele. Az elvárásimnak ugyan csak kis mértékben felelt meg. Azt gondoltam, több lesz benne a humor, de ez inkább komolyabb dolgokat feszeget. Azért néha-néha meg meg csillant egy-egy humorfoszlány.
Szóval amire számítani lehet az egy jó kis nyomozós, jakuzás krimi nyakonöntve egy hatalmas rendőrségi eltussoló szervezettel és egy nagy adag bosszúval.
Az első részből már látni lehet, hogy ez a sorozat nem lesz egy könnyed kikapcsolódás. Hamar eltudtunk köteleződni a karakterhez, így végig volt egy hatalmas nyomás rajtunk, hogy ennek mi lesz a vége: Boldog lesz? De nem lehet... ezek után nem lehet! Vagy mégis? Az milyen gáz már. Meghalnak, tuti meghal mindenki és egy meg majd boldogan emlékszik rájuk! Csak nehogy az egyikük haljon meg! Kap egy köztes véget? Ilyen és ehhez hasonló gondolatok ugrottak elénk a részek nézése közben. De a végén kiderül, hogy milyen befejezést érdemeltek a karakterek a készítők szerint. Az más kérdés, hogy ez kinek hogy fog majd tetszeni.
Nem volt könnyű dolga a szereplőknek és nekünk se. Ahogy folyamatosan bontakozik ki a rejtély és lassan lassan eljutnak a céljukig, úgy tódulnak bennünk fel a kérdések a bosszúval, az élettel és rendszerrel kapcsolatban.

Ryuuzaki Ikuo és Danno Tatsuya

Mindenképp azt kell mondjam, hogy Ikuo volt a fő-főszereplő, talán azért is, mert végig az ő szemszögéből követjük az eseményeket. Amíg Ikuo az ikersárkányok szíve, Tatsuya az esze. Ezzel a két szóval tudnám legjobban leírni a két karaktert. Talán nem okoz senkinek meglepetést, hogy a kettejük élete igen nehéz. Ikuo a bosszú és a normális, hazugságoktól mentes élet mellett őrlődik, addig Tatsuya a yakuzák nem mindennapi életével azonosulva már kevesebb szenvedésen esik át, de a bosszúban ezért Tatsuya jobban elmerül. Mindkét színész zseniálisat alkotott a karakterében. Kalap, kabát le előttük :D

Mindenképp ajánlom megnézésére. Border-hez hasonlóan nem egy tucat sorozat. Ha szereted a komolykodást, a krimit egy kis akcióval, akkor mindenképp less bele.

Trailer (nem az eredeti, de jobb :D)
Magyar felirat

Pontozás
Cselekmény: 8/10
Színészek: 10/10
Zene: 9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése