2015. július 28., kedd

Filmajánló: Hansel and Gretel

Most következő filmünk már nem mai csirke, mégis igazán érdekes elgondolása egy híres mesének, a Jancsi és Juliskának.


Cím: Hansel and Gretel (헨젤과 그레텔)
Rendező: Yim Pil Sung
Játékidő: 116 perc
Műfaj: Fantasy, Thriller
Dátum: 2007. december 27.


Szereplők:
Lee Eun Soo - Chun Jung Myung
Kim Man Bok - Eun Won Jae
Kim Young Hee - Shim Eun Kyung
Kim Jeong Sun - Jin Ji Hee



Történet:
Eun Soo épp egy elhagyatott úton vezet sietve, miközben párja épp azt közli vele, hogy lehet nem tartja meg a babájukat, mikor is hirtelen balesetet szenved, és az erdőben tér magához este, egy kislány társaságában. Young Hee barátságosan a házukba hívja a megsebesült Eun Soo-t, ahol is kiderül, egy 3 gyerekes család lakik teljesen elszigetelve mindentől és mindenkitől, mégis mindenük megvan. 
Eltelik egy nap, és Eun Soo haza akar térni, mivel beteg anyjához igyekezett és barátnőjével is találkozni akar a gyerek miatt, de egyszerűen nem tud kijutni az erdőből, akármerre indul, a házhoz ér. Lassan kezdi felfogni, hogy mi folyik valójában a házban, és hogy az is lehetséges, hogy soha többet nem jut haza.

Whalemény:
Teljesen véletlenül találtam rá erre a filmre és mivel azt írták, hogy díjnyertes is lett, így gondoltam belenézek. Young Hee-t látva azonnal meglepődtem, mivel a Tomorrow's Cantabile színésznője itt még csak egy fiatal kislány volt. Már az intro is tetszett, mivel animálva vezették fel a helyszínt, meg az alaphangulatot, és végig a filmben megmaradt ez a kicsit Tim Burton-ös látványvilág. Sokáig nem hagynak minket gyanútlanul, első pillanattól érzékeltetik a nézővel, hogy valami nem stimmel a házzal, és lakóival, épp ezért egy 2 órán át tartó stresszelést várhatunk :)
Mégis nagyon szépen felépítették az eseményeket, és szép apránként tudhattuk csak meg, hogy mi is az igazi történet a gyerek kilétét illetően, illetve, hogy főhősünk hogyan boldogul majd ebben a helyzetben.
Mivel a szereplők bemutatásával épp a film lényegét lőnénk le, így most a karakterleírásokat kicsit visszafogom.

Főszereplőnk Eun Soo, kinek nem volt éppen a legboldogabb gyerekkora, így fél attól is, hogy ő maga is apa legyen. Mégis jól tud bánni a gyerekekkel, és legbelül gondoskodó, és jóságos. Hiába volt rossz kapcsolata anyukájával, azonnal a segítségére sietett, mikor kiderült, hogy kórházba került. A film végére átgondolja az egész élethez való hozzáállását, és ez hatással lesz mindenkire.



A Kim testvérek: Young Hee, Jeong Sun ,Man Bok boldogan élik napjaikat az álomházukban, ahol minden kívánságuk azonnal teljesül, tele a hűtő süteményekkel, és amit csak szeretnének, azonnal megkapják. Man Bok minden kívánságukat lesi, és bármi fenyegetés érné a lányokat, ő azonnal közbelép. Megszállottan próbálnak egy tökéletes életet biztosítani maguknak, ám ez nem várt mellékhatásokkal jár.



Összegezve: Nem bántam meg, hogy rátaláltam. Nem egy könnyen emészthető film, ezért csak sima kikapcsolódásnak nem ajánlom, főleg aki a gyerekekre amúgy is érzékenyebb, de az biztos, hogy ez a film ad valamit, amit nem ad bármilyen más eddig látott alkotás. Minden szereplő szépen hozta a rá adott feladatot, és a gyerekek is kitettek magukért.

Trailer:


Magyar felirat sajnos még nincs, de a YT-on megtalálható a film angol felirattal >>ITT<<

Pontozás:
Cselekmény: 7/10
Szereplők: 8/10
Zene: 8/10

1 megjegyzés:

  1. Hm, jónak tűnik, kár, hogy tartok attól, hogy thriller, és nem bírom megemészteni. :D Nem nézek horrort se, biztos rosszul lennék tőle. De valahogy mégis vonzanak az ilyen hangulatú, rejtélyes, elvont történetek, mint ez, még ha félek is tőlük. Érdekes. :D

    VálaszTörlés