2015. július 11., szombat

Boys Republic - The Royal Tour 2015 koncertbeszámoló


Idei évben hatalmas lelkesedést váltott ki egy lehetséges Block B koncert esélye, mely sajnos most nem érintette Fővárosunkat, viszont nem sokkal utána a SoundofJapan csapata kezdett morzsákat hinteni egy lehetséges nyári KPOP koncertről. Nem is kellett sokat várni, és meg is tudhattuk, hogy 2015. július 11-én egy viszonylag kevésbé ismert, de annál érdekesebb fiúbanda, a Boys Republic fog hazánkba ellátogatni első EU turnéjuk alkalmával egy tehetséges crossover zongorista, Choi Soo Min kíséretében.

Új helyszínt is kaptunk az eddig megszokottakhoz képest, így a Dürer Kert lett becélozva. A csapatot a francia B7Klan csapata hozta, kik már a Teen Top srácokat is elhozták egyszer Budapestre.
Mivel el kell ismernem, előtte alig hallottam róluk valamit, így megkerestem pár számukat, de nem akartam előre következtetéseket levonni, így úgy mentem a helyszínre, hogy majd vagy meggyőznek, vagy nem. És a végkövetkeztetés: Teljes mértékben :)
Megint egy iskolapéldáját láthattuk annak, milyen amikor alulértékelnek kint egy csapatot, akikben sokkal több is van, csak egy kis helyet kellene kapniuk. Pár szám alatt olyan hangulatot csaptak, amit azért megfelelő tehetség és személyiség nélkül lehetetlen. De kezdjük csak a legelején, kik is ők?

Boys Republic [소년공화국]

  • 2013-ban alakult kpop csapat 
  • 5 tag: One Junn, Sun Woo, Sung Jun, Min Su és  Su Woong. 
  • Universal Music első K-pop idol csapata (továbbá a Happy Tribe Entertainment alá is tartoznak) 
  • 2013. június 5-én debütáltak első single lemezükkel, a "Party Rock"-kal. 
  • Hivatalos fan klub nevük:  Royal Family



Pár válogatás videó hozzájuk:

Video Game:
You are special:

És most jöjjön a koncertbeszámoló rész :)

Íme a menetrend:
17:00 – VIP ajtónyitás
17:15 - Meet & Greet (találkozó a tagokkal, kézfogás )
17:45 – PRIORITY  ajtónyitás
18:00 – 2 soundcheck dal
18:30 – NORMAL  ajtónyitás
19:15-21:15 – Boys Republic koncert , közben:
     20:15-20:30 – Sztárvendég: Choi Soo Min zongorista

19 órára a 2 soundcheck dal után megérkeztek a normál jegyesek is és így már teljes létszámmal mindenki próbált megfelelő helyet szerezni magának, mi meg a gépeinkkel próbáltuk biztosítani magunkat, hogy 1-1 kép közben ne lökjenek fel :D
Először egy szokásos intro videóval kezdett a show, mely már alapból pár embernek torokgyulladást okozott a fokozott sikítás-frekvencia miatt, így mikor a fiúk megjelentek a ködből, már abszolút mértékű volt a várakozás utáni stresszlevezetés-sikoly. Azonnal belevágtak a számaikba, majd jöttek az átvezető részek, melyeknél 1-1 tag eltűnt. Mint kiderült, szóló előadásokat is kapunk, aminek személy szerint nagyon örültem, mert így minden tag meg tudta mutatni, miért is került be a csapatba. Hatalmas pozitívum, amit még párszor biztos meg fogok említeni, hogy 1 kemény koreográfiás számot kivéve végig ÉLŐBEN énekeltek. BRAVO!!!!
Első szólistánk Sun Woo volt, ki Robbie Williams Angels c. számát énekelte el címhez hű előadásmódban, miközben még egy kézcsókra is volt ideje, így okozva kisebb őrületet az első sorban álló VIPeseknek. 
Következőnek a maknae (Su Woong) következett, és egy laza Frank Sinatra (Come fly with me) számot adott elő, mellyel egy teljesen más hangulatot is behozott a színpadra.
Ezen 2 számot a párizsi koncerten is előadták, íme hozzá a videó:
Harmadik szólistánk maga a vezető, One Junn volt, kinek okozott némi technikai problémát, hogy a szintetizátor végre zongora hangot adjon ki, de a végén egy kis segítséggel sikerült rávenni a gépet, és még a mikrofont is a saját kedve szerint sikerült beállítania, így kezdődhetett az ő része, melynél először Sam Smith - Lay me down c. számát hallhattuk tőle, majd pedig a BIGBANG - Haru Haru c. számát dolgozta fel.
Szintén meghallgathatjátok a párizsi koncertről itt:
Szóló részek után jött egy kis újra együtt bandázás, majd átadták a terepet Choi Soo Min-nak, ki Vivaldi Tavasz és Tél illetve a Carmen nyitányát hozta el nekünk crossover stílusban egy szál zongorán. Meglepő módon a fiatalok mind nyitottak voltak a nem éppen mai zenére is, így külön öröm volt látni, ahogy a klasszikus zenét ilyen formán próbálják eljuttatni a mostani generációhoz is.
Soo Min után újra a fiúk vették át a terepet, és Sung Jun Min Su-val karöltve szinte felrobbantották a színpadot, amikor is előadták Mark Ronson és Bruno Mars közös számát, az Uptown Funk-ot koreai szájízre alakítva, kellő raprészekkel megtarkítva. Végén csillogó aranylapos konfettiket is kilőttek a tömegre, így biztosítva volt a teljes katarzis.
A show folyamán bemutatták az összes híresebb számukat, és próbálták annyi oldalukat megmutatni amennyit csak lehet. Erre tökéletes példa volt a rögtönzött társasjáték, melyhez 5 lányt felhívtak a színpadra, és vegyes 5-5 fős csapatokba rendeződve egymásnak mutogatós activityt csaptak, ahol is előkerült a sellőtől kezdve az unikornisig és a leánykérésig minden. Mindeközben végig teljesen közvetlenül viselkedtek a lányokkal és a közönséggel is, így felejthetetlen élményt hagytak hátra. De ugye mindig eljön a búcsú, itt is vége lett a shownak, így a magyar zászlót megkaparintva elköszöntek Budapesttől, és egy kis kitérővel, de Bécs felé vették az utat, ahol is 2015. július 12-én megtartották turnézáró koncertjüket.


Remélem jó élményekkel gazdagodtak, és újra eljönnek majd hozzánk, mert szerintem ezután az este után már sokkal többen lesznek kiváncsiak erre a pici, de annál jókedvűbb, és energiabomba csapatra.


A show folyamán előadott dalok (set list *forrás: nézők, rajongók közös összerakása)
1. I'm Ready
2. You're Special  - bemutatkozás -
3. Like a doll
4. Real Talk  - magyarul beszéltek/tanultak pár szót -
5. Sun Woo szólója - Robbie Williams - Angels
6. Su Woong szólója - Frank Sinatra - Come fly with me
7. One Junn szólója - Sam Smith - Lay me down
8.                              - BIGBANG - Haru Haru
9. Hello
10. Somnambulance
- játék -
<Choi Soo Min koncertje>
11. Min Su és Sung Jun - Mark Ronson ft. Bruno Mars - Uptown Funk
12. <tánc>
13. Video Game
14. Dress Up
<ENCORE>
L.I.U
Party Rock


Koncertről készült képeket megtekinthetitek >> ITT << a facebook oldalunk galériájában 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése