2015. július 10., péntek

Ismertető: Second love

Cím: Second love (セカンド・ラブ)
Műfaj: romantikus
Epizódok száma: 7
Év: 2015
Csatorna: tv Arashi

Szereplők:
Kamenashi Kazuya - Kei Taira
Fukada Kyoko - Yui Nishihara

Történet:
Taira Kei modern táncművész. Egy német tánc társulatnál főtáncosként dolgozott, míg le nem váltották egy másik tehetségesebb táncosra. Kei úgy gondolja van tehetsége, de nincs szerződése. Részmunkákat vállal, mert minden erejével azon van, hogy a tánca mindenkihez elérjen egy külföldi társulat által. Sorra kudarcot vall, míg élete legsötétebb időszakában meg nem látja Yuit, a kémia tanárt az iskola összekötő folyosóján.


Whalemény:
Többek között Kame miatt került megtekintésre a sorozat. A trailer és a poszter alapján sokak által nagyon várt darabról van szó, de pár szóban összefoglalva: úgy rendben volt

Sajnos a kezdés nem volt túl fényes, mert valahogy nem voltunk olyan lelkiállapotban, hogy emészthető legyen. Az első rész után pár napot parkolópályán állt, végül egy igen hosszúra nyúlt házátalakítás közben (vártuk nagy erőkkel, hogy befejezze a burkolást a munkás) egy nap alatt lepörgettem a sorozatot. 
Kezdjük a jó dolgokkal. Érzelmileg valahogy a japánok többet tudnak adni, könnyebben buknak mélyebbre, úgy hogy közben nem érezzük szenvedésnek. Ez itt is működött. Aztán tetszett a nyíltsága. Végre nem egy vágyak nélküli, rideg női alakot kaptunk, akinek az arcra puszi felér 6 együttléttel, hanem egy egészséges szexuális vágyakkal rendelkező nőt, aki nem félt elvenni azt, amit szeretett volna. Végül megint csak tudom dicsérni a japán történetvezetést. Pont elég volt a részek száma, nem húzták, kicsit se volt olyan érzésem, hogy a mellékszereplők azért vannak, hogy eltudják húzni még 2 résszel a történéseket.
Sajnos voltak benne negatív dolgok is. Nagyjából ezzel a listával letudom írni egy rész tartalmát:
1. Kei táncol
2. Szex
3. Szexre való utalás
4. Visszaemlékezés német tánc egyesületre
5. Yui tipródik
Nyilván más sorrendben meg máshogy tálalva, de figyeljétek meg, ezek minden részben szerepelnek.

ÉS itt jutottunk el Kei táncolhoz. Annyira jó volt, hogy ilyen szinten saját táncot adott elő Kame, biztos rengeteg energiát rakott bele, rendkívül ügyes volt, látszott, hogy nincs kaszkadőr (max. egy-két bonyolultnál), de a nagyon romcsi és eltúlzott részek (lásd. vízfelszín simogatás) kicsit túlzó volt. Kellett bele, persze, de ezeket már nem tudtam befogadni, elrontotta az élményt. Viszont rengeteg olyan koreográfia volt ilyen elemek nélkül, amik nagyon jól működtek. Csupa csupa csillagocska.

Kei Taira
Tehetséges táncos, ám megpecsételte életét az elbocsátás. Nem hajlandó állandó munkát vállalni, csak részmunkát, fő tánctanári munkát sem, sem apró felkéréseket. A nagy szerződésre vár, amivel megtudja mutatni magát a világnak. A sikertelenségtől szenved végig, végül Yuiba kapaszkodva nyeri vissza önbizalmát és igazi életét. Álmai mindennél fontosabbak számára, az alapján cselekszik, ahogy érez, nem ahogy az esze döntene.
Kame szerintem tökéletes volt a szerepre, most is jól játszott. Nem tudtok rá rosszat mondani.

Yui Nishihara
Kémia tanárnő, akinek az apja által elhagyott anyjával él együtt, mint férj pótlék. Yui mindig rendesen viselkedik és viszi haza a pénzt a háztartásbeli anyjának, aki semmi pénzért nem hagyná, hogy lánya elhagyja az ólat. Yui egy jóval idősebb házas kollégája szeretője, akinek ez a poszt tökéletesen megfelel. Ám míg munkában és az életét tekintve kevés vággyal rendelkezik, addig nagyon is tudja mi kell neki a mindennapokban.
A színésznő haj szerkezete számomra döbbentő. Rendkívül szép haja van. Meg úgy összességében nem az egy szál belem van nők közé tartozik. Vele se volt különösebb gondom.

Összességében nem egy vidám darabot kaptunk, ám nagyon letudja kötni az embert, ha kicsit is szeret jobban belemerülni két ember kapcsolatába és problémáikba. Végre egy kapcsolat terén nyíltabb japán sorozatot alkottak. Nem egy aztaleborultszivarvégit sorozat, de kis komolykodásnak tökéletesen megfelel.

Trailer
Magyar Felirat

Pontozás:
Cselekmény: 7/10
Színészek: 8/10
Zene: 9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése