2015. szeptember 4., péntek

Ismertető: Remember you/Hello monster


Amyvel az utóbbi időben külön vonalon haladunk sorozatok terén. Végül elhatároztuk, hogy lesz egy közös, amit mindketten nézünk. Végül hatalmas egyetértéssel döntöttünk emellett a sorozat mellett, mert hát igen sok ismerős arc tekintett le ránk a plakátról.

Cím: Hello Monster/ Remember You (너를 기억해)
Műfaj: krimi, romantikus
Epizódok száma: 16
Év: 2015
Csatorna: KBS2

Szereplők:
Seo In-Guk - Lee Hyun
Jang Na-Ra - Cha Ji-An
Choi Won-Young - Lee Joon-Ho
Lee Chun-Hee - Kang Eun-Hyeok
Park Bo-Gum - Jung Sun-Ho


Történet:
Lee Hyun kistestvérével Minnel és kriminálpszichológus apjával éli nem éppen gyermeki gyermekkorát. Lee Hyun a korosztályához viszonyítva zseni, társainál érettebb gondolkozású fiú, aki anyáskodik kistestvére és édesapja fölött. Apja egy furcsa esettel, Lee Joon Young sorozatgyilkosságaival foglalkozik, ami hatással lesz fiai nevelésére is. A vélt viselkedési jegyek alapján úgy határoz, elzárja Lee Hyunt a világ elől, mert deviáns magatartása arra utal, hogy felnővén pszichopatává válik. Végül Lee Joon Young megöli pszichológusát, ezzel együtt Min sorsa kérdőjelessé válik. Lee Hyun felnővén egy professzionális profilozó nyomozó tanácsadóvá válik, akinek élete legnagyobb megoldatlan bűnügye Cha Ji An nyomozónő mellé sodorja.

Whalemény:
Úgy ugrottunk neki, hogy ez egy profilozós sorozat lesz. Semmi mást nem tudtunk róla, így nagyon sok elvárásunk sem volt. Az első két rész szép indítás volt. Valahogy mindig jól sülnek el a múltba sokszor vissza-vissza térő bevezető részes sorozatok. Ebben az esetben sem volt máshogy. Kicsit árnyaltabban tudtuk megismerni a karaktereket és előtörténetüket. És ezáltal nem csak mindig egy jelenetet látunk a múltjukból újra és újra. Az egész sorozatra jellemző, hogy egy-egy gyermekkori jelenetet nem százszor ismételtek, hanem ahogy halad előre a rejtély megfejtése, mindig egy kisebb és újabb darabot kaptunk Lee Hyun emlékeiből.
A történet egy nagy "megoldatlan" bűnügy, Lee Joon Young gyilkosságai köré épülnek és a Lee Hyunhoz fűződő kapcsolatáról. Eközben több "kisebb" bűnténnyel is foglalkoznia kell Cha Ji An nyomozócsapatának, akiket Lee Hyun természetes nyugalommal irányít szemből és olykor hátulról is. A kisebb ügyek elég izgalmasak voltak a nagy mellett, nem éreztem úgy hogy időhúzás, plusz fölösleges körök, mert valahogy mindegyik egy darabja volt a nagy kirakósnak, amit Lee Hyun próbált egész végig összerakni.
A főbb karakterek mind nagyon árnyaltak voltak, a színészek meg kifejezetten ügyesek (még Jang Na Ra is). Kicsit tartottam tőle, hogy a kis manó színésznő, hogy a fészkesbe lesz majd egy nyomozó, végül egész jól hozta a kemény csajszit.
Mindenképp kiemelném a fő gonosz karakterét. Lee Joon Young fiatal énjét az It's ok that's love sorozatban is megismert D.O. játszotta igen zseniálisan. Nem sok sora volt, nem sok jelenete, de megtöltötte a karaktert élettel, rejtéllyel és gonoszsággal, amit az idősebbik színész (szándékosan nem írom le ki, bár elég egyértelmű) csak tovább épített és mélyített. Tegyük hozzá, hogy egy pont után a két (igen kettő, majd meglátjátok) sorozatgyilkos lelkivilága közül az egyiküké sajnálatos módon a gyilkosokkal kapcsolatos ítéleteim miatt már nem volt annyira értékelhető, de Amynél rendben volt.
 
Lee Hyun
Születésétől fogva magas értelmi képességekkel rendelkezik. Testvére Min nevelése rá hárul, így már kiskorától kezdve nagy felelősség nehezedik rá. Felnőttként egy amerikai egyetem professzoraként és bűnügyi tanácsadóként dolgozik. Híres és elismert a szakmájában, ám igen érdes modorú, ami a szívén az a száján, nem fél kimondani, mit is gondol másokról. Apja halála után emlékei egy részét elveszti, ami jócskán nehezíti nyomozását. In Guk-ot választani a szerepre tökéletes volt. Kellően jól állnak neki az öltönyök és igen otthonosan tudott Lee Hyun karakterébe mozogni. Csillagocskát neki!

Cha Ji An
Kislány korában apja elvesztése után ismerkedik meg Lee Hyunnal. Életük közös pontja Lee Joon Young, aki vélhetőleg, bár nem tudni, de megölte az édesapját neki is. Folyton követi Lee Hyunt mondhatni egész életében egy árnyékból figyelő kukkoló volt. Fényképeket készített minden lépéséről és minden háttéranyagot begyűjtött Lee Joon Youngal kapcsolatban. Azt gondolom Jang Na Ra színésznő is jó választás volt. Kis törékeny nőnek látszik, de belül a vele történtek megkeményítették, sokszor erősebbnek látszik, mint Lee Hyun. Tetszett, hogy az elején ő képviselte a szubjektív oldalt, teljes jellemességgel, majd a sorozat közepén ő lesz az objektív fél, aki felszínen tartja az eseményeket.

Mindenféle spoiler ellövése nélkül szeretném kiemelni Park Bo Gum kiváló színészi játékát, gonosz nézését és velociraptor mosolyát. A Naeil's Cantabile-ben nem igazán fogott meg a "nyálas" csellista karaktere, de Sun Ho-ként imádtuk.
 
Összességében sok kérdést mozgat meg a sorozat. Társadalmi elvárások: mi számít normálisnak? kérdés körberágása, illetve hogy mennyire nem tudunk szabadulni a szubjektivitás és objektivitás örök körforgásából. Mit mondd a szívem és mit mond az amit eddig tanultam, alkalmaztam,  ami mindenki által elfogadott, egyben elvárás és logikus. Nagyon tudom ajánlani a sorozatot mindenkinek.
Kicsit gondolkodós lett ez az ismertető, de a sok pörgős nyomozás mellett kapunk humort és egy nagyon jól felépített szerelmi szálat is, ami mentes a szenvedéstől.
Trailer:
Magyar felirat
ITT


Pontozás:
Cselekmény: 9/10
Színészek: 10/10
Zene: 9/10

3 megjegyzés:

  1. Te jó ég mikor megláttam kyungsoo-t hogy ő is szerepel ráadásul az elején ő játsza a gyilkos szerepét úgy elkezdtem vísítani mint egy kisgyerek. :D Kicsit sem vagyok EXO fan... Á, dehogy :D Ő volt az elitélt de közben meg olyen helyes volt hogy csak néztem :D <3

    VálaszTörlés
  2. Üdv!

    Engem nagyon megviselt a sorozat. Talán azért is, mert nem szeretem a gyilkosságokkal foglalkozó történetet, de úgy voltam vele, hogy megnézem.
    Itt megjegyezném, hogy én másokkal ellentétben nem úgy nézek egy sorozatot, hogy "juj, a kedvenc színészem" vagy a "milyen jóképű gonoszként xy". Természetesen, aki így áll hozzá, tiszteletben tartom a véleményét. Ezzel csak azt akartam hangsúlyozni, hogy elvonatkoztatok attól, ki a férfi és női színész, és csak a cselekményre és szereplőkre figyelek.

    A színésznőről sejtettem, hogy jól hozza majd a formáját. Biztos említettem múltkor, hogy melyik új sorozatát nézem, amelyben szintén nagyon jól alakít.

    A színészekkel meg voltam elégedve, a fő gonosz remekül alakította magát. Próbáltam őt megérteni, és reménykedtem benne, hogy megváltozik, ám mivel egy igazi pszichopata gyilkos sok jóra nem számíthatunk tőle (pl: a szülinapi ajándék, kicsit sem volt morbid).

    Az ügyvédről néha nem tudtam, hogy sajnáljam, együtt érezzek vele, támogassam, esetleg tartsak tőle. Ez még akkor sem változott, amikor róla is többet tudhattunk meg. Azért a fő főszereplő, David Lee, néha be tudta kavarni az embert, legalábbis engem, hogy akkor most melyik oldalon is áll :) Lehet, szándékosan tette?

    A nyomozócsapat remek volt. A főnök nekem egyértelműen szimpatikus volt.

    Aki még kedvencemmé nőtte ki magát - nevére nem emlékszem -, a művészeti képtár/múzeum igazgatója, akire David a háttérinformációkat bízta. Olyan aranyos volt az a férfi :) Mindig megnevettetett :) Egyik kedvenc jelenetem vele, amikor meglátja Davidet és előre mondja, hogy "Nem akarom". :D

    Végül pedig, annak ellenére, hogy irtózom a gyilkosságoktól, a hulláktól és a vértől, szerintem nagyon szépen kidolgozták a bűneseteket, és talán picit beleláthattunk a rendőrség munkájába, ami a tényfeltárást és a kihallgatás módszereit illeti.

    Köszönöm.

    VálaszTörlés
  3. Imádtam a sorozatot. ❤❤❤❤

    VálaszTörlés