2015. szeptember 11., péntek

Ismertető: Warm and Cozy

Valamiért mostanában egyre rosszabb sorozatokat fogtunk ki, és sajnos a Warm and Cozy hiába indult nagyon cukin és élvezhetően, végül olyan Hong nővéresen szenvedős lett a befejezés, amitől ismételten nem egy teljesen pozitív ismertető kerekedett.

Cím: Warm and Cozy (맨도롱 또똣)
Műfaj: romantikus, vígjáték
Epizódok száma: 16
Év: 2015
Csatorna: MBC 

Szereplők:
Yoo Yun Suk - Baek Gun Woo
Kang So Ra - Lee Jung Joo
Lee Sung Jae - Song Jung Geum
Kim Sung Oh - Hwang Wook
Seo Yi Ahn - Mok Ji Won
Jin Young - Jung Poong San
Ok Ji Young - Cha Hee Ra


Történet:
Beak Gun Woo egy gazdag család elkényeztetett fia, akinek még a seggéből is kilóg az aranykanál. Születésnapján megjelenik egy lány (Jung Joo) azzal, hogy lehet hogy ők ikertestvérek, de csakhamar kiderül, hogy ez valószínűleg nem igaz. Jóindulattal válnak el, és viccesen fogadalmat tesznek, hogy ki milyen menő nőként és férfiként fog élni évek múlva.
Évekkel később Jung Joo egy átverésnek köszönhetően összes pénzét egy lerobbant Jeju szigetén lévő házba fekteti. A "ház" minden csak nem lakható kategória, de szerencsére összefut Baek Gun Woo-val, aki egy félreértés következtében azt gondolja a lány halálos beteg, ezért megsajnálja és munkát és lakást ajánl neki.
Ketten vezetik a csendes szigeten a Meleg és Barátságos néven futó éttermet, ahol a csendes szigetlakóival, ha nem is történnek eget rengető akciók, mégis mindenki éli kis életét, ahova Jung Joo maximálisan igyekszik beilleszkedni.
Whalemény:
Az első pár részt elnézvén egy hatalmas Jeju reklámnak tűnt a sorozat és az elején erősen éreztem a pedálozást, hogy minél csodálatosabb és elérhetőbb legyen mindenki számára Dél-Korea legnagyobb szigete. Ugyan akkor nem igen tudtam elmenni amellett, hogy amilyen csodás a sziget, valószínűleg ugyan olyan unalmas is tud lenni, ha túl sok időt tölt ott az ember.
Ez a hasonlat pedig csodásan igazodik a sorozatra is. Egy nagyon cuki és édes történet, ami hosszú idő után inkább válik keserűvé.
Az alaptörténet további csavarokat nem igazán tartogat. Végig igazából azt várja az ember mikor jönnek össze a főszereplők. Egy nagyon aranyos középkorú párost kapunk mellékszálnak,(hogy az idősebb korosztály számára is érdekes legyen a sorozat) akik elvitték kicsit az időt, hogy kibírjuk a 16 részt. Plusz kapunk egy polgármestert, aki sokszor okozott vidám perceket számomra.
Sajnos, akármennyire is szerettem a főszereplő párost és bohóságaikat, annyira megfáradtam néztem az utolsó 4-6 részt. Elindult a szenvedés, a gyors és logikátlan betétek, hogy történjen végre már valami. És a legvégén képesek voltak tele rakni jó sok gyerekes félreértéssel, ami nem igazán volt elég erős arra, hogy részeken át kínlódjanak szerencsétlen karakterek.
Tehát sajnos, összességében megint azt tudom mondani, szinte fölöslegesen vártam a Hong nővérek legújabb sorozatát, a régi darabjaik közelébe se tudnak menni, jó pár doramájuk óta, hanem ugyan azokat a sablonokat elővéve gyártják történeteiket.

Baek Gun Woo
Egy erősen elkényeztetett nagy gyerek. Mivel szinte soha semmire nem volt gondja, így nyugodtan kergetheti hosszú ideje tartó viszonzatlan gyerekkori szerelmét, aki maximálisan kihasználta a fiú epekedését. Mivel Gun Woo 3. gyerek, így sok vagyonra nem számíthatott a későbbiekben, ami nem imponált a pénzéhes lánynak. Gun Woo miatta nyitotta meg a totálisan veszteségesen működő Meleg és Barátságos éttermet, hogy imponáljon a lánynak.
Mivel Gun Woo eddig úgy élt ahogy neki tetszett, addig játszadozott Jun Joo érzéseivel, amíg volt bőr képén, de mégsem lehetett megutálni, mert emellett nagyon sokat törődött a lánnyal, ami szinten tartotta a karaktert.
A színésszel korábban ha láttam is bármit, már nem emlékszem. Nekem ő tetszett is, meg kicsit átlag színész is volt. De mindenképp megnéznék vele még több sorozatot.
Lee Jung Joo
Egy egyszerű, de annál határozottabb lány, aki a saját elvei szerint éli életét. Nem szeretne nagy gazdagságot, csak egy normális életet és megvalósítani álmát, hogy egy kávézója legyen.
Kang So Ra csillaga erősen felívelőben van a Doctor Stranger óta. Nagyon örülök sikerének, mert egy szerethető és barátságos kisugárzású színésznő és nagyon sokat fejlődött az utóbbi időben színészet terén.
Összegezvén: Az elején egy igazán cuki, nyugis, kicsit bolondos sorozatot kaptunk, ami sokáig képes volt megfogni, viszont a közepe-vége táján már totálisan csak önmagukat ismételték és húzták le a negyvenedik bőrt is a béna szituációkból. Nekem csalódás volt, és én sajnálom, a legjobban, hogy az lett. :/

Trailer:
Magyar Felirat

Pontozás:
Cselekmény: 6/10
Színészek: 8/10
Zene: 8/10

2 megjegyzés:

  1. Dettó!
    Egy idő után már csak a polgármester miatt néztem bele a sorozatba - viszont jól lehetett a film "nézése" alatt olvasni, játszani. Semmiről sem maradt le az ember - ha így veszem, akkor 2in1, vagy 3in1 - és máris milyen jól kihasználtam az időt! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. lehet ezt kellett volna csinálnunk nekünk is :D :D

      Törlés