2015. október 9., péntek

Ismertető: Yongpal

Joo Won...*hatásszünet*...szóval Joo Won új sorozata.... :)
Nézzük is, hogy most mit alkotott.

Cím: Yongpal (용팔이)
Műfaj: orvosi, akció, romantikus
Epizódok száma: 18
Év: 2015
Csatorna: SBS

Szereplők:
Kim Tae Hyun - Joo Won
Han Yeo Jin - Kim Tae Hee
Han Do Joon - Jo Hyun Jae
Lee Chae Young - Chae Jung An
Lee Fősebész - Jung Woong In
Cynthia Park - Stephanie Lee



Történet:
Kim Tae Hyun tehetséges, ám szegény sorból származó végzős rezidens sebész Korea egyik legnagyobb csoportjának (Han Shin) gyakorló kórházában. Mivel húga vesedialízisre szorul, és még keresik a megfelelő donort, így hogy előteremtse a kezelésekre, és az esetleges műtétre a pénzt, műszakjai után házhoz járást is elvállal. Így hamar a gengszterek közt találja magát, akik az egyes összecsapások után nem mehetnek kórházba, így hamar elterjed a hír, hogy ilyen esetben Yongpal-t kell keresni. Minden egyes elvállalt ügylettel lefarag az uzsorásoknak törlesztendő összegből, várva a napot, mikor már nem lesz eladósodva, és húga is egészséges lesz. Ám a kórház 12. emeletén (VIP részleg) furcsa dolgok történnek, és hirtelen ő is ott találja magát ráadásul a legfőbb ügyfél kezelőorvosa lesz, ezzel pedig a gengsztereknél is veszélyesebb körökbe kerül: a chaebolok hadszínterére.
Whalemény:
Nagyon sokáig húztam, hogy belevágjak, mivel voltak fenntartásaim a sorozattal kapcsolatosan. Abban reménykedtem, hogy eddig Joo Won csak olyan sorozatokat vállalt el, amit ő maga is jónak tartott, és amiben új dolgokat tud megmutatni magából, így bizalmat szavaztam döntésének, és belevágtam.
Legelső részekben még csak ízlelgettem az egész felvezetést, meg a tényt, hogy megint egy furcsa színésznővel rakták össze....(igen, Kim Tae Hee elég fura Joo Won mellett...szerintem), de aztán ahogy belemerültünk az eseményekbe, egyre jobban kezdett magával ragadni. Izgalmas, néhol humoros mégis nagyon komoly, és komor témákat foglal magába egyszerre a sztori, úgyhogy sosem lankadhatott a figyelmem, mindig tettek arról, hogy valami miatt izguljak, és érdekeljen a folytatás.
Első gondolatom az volt, hogy a Good Doctor c. sorozat zseniális dokiját láthatom újra szikét fogni, illetve hogy egy jó kis gengszteres alvilágos Bad Guys nyílt meg előttem újra. Aztán ahogy kezdtünk belemenni az eseményekbe, ez a hangulat felcserélődött egy erőteljesen az üzleti világra fókuszáló, chaebol (felső tízezer...örökös családok...stb) viadallá, melyben még az addig szimpatikus karakterek is megmutatják az igazi színüket, és én csak fogtam a fejem, hogy inkább szálljon meg egy halom gengszter, minthogy chaebolok közé kerüljek.... Fura, hogy ezzel az elemmel még ők is élnek, mivel a chaebolok közt alig van olyan támogató karakter, akinek szurkolnék, vagy akit ténylegesen szeretnék, mégis a gengsztereket olyan színben tüntetik fel, hogy tényleg az ő pártjukat fogja majd mindenki.

Persze, mint minden sorozatban, ebben is volt jópár olyan elem, aminél fognom kellett a fejem...
1. A teljesség igénye nélkül (mivel nem akarok spoilerezni), mégis mi értelme volt a sugárfertőzéses epizódnak? Alap probléma a belülről lezárt ajtó volt....mégis egy erőteljesebb rászólásnak hála, kinyílt....ok....fogjuk rá a számítógép programra....de az, hogy védőfelszerelésben mérik a sugárzást úgy, hogy közben a kollégák sima ruhában aggódnak mellette, hogy "jajj, vajon fertőzött lett-e...." Nos....nagy levegő....menjünk tovább
2. Képzeld el, hogy 3 évig fekszel mozdulatlanul, csak az agyad kattog ezerrel szerelmed tragikus elvesztésén, és a bosszúálláson mivel ezt tették veled....erre az első adandó alkalommal ráveted magad az érkező tesztoszteron tasakra , de azért kérsz egy kis időt, hogy feldolgozd az eddigieket....VÁGÓKÉP....CSÓKJELENET....Miért? :D Épp az előbb tisztázták,hogy idő kell, erre jó...kell....de attól még na.... :D (a 9. rész romantikus "hegyrecipelős" részéről már ne is beszéljünk...szerintem az a rész csak töltelék részre kellett, mivel az egész sztorihoz semmi köze/felesleges...csak egy kis pihi az akciók közt)
Mindezeken túllépve egy - alapjában - jól összerakott sorozatot kaptunk, és megint csak nem tudott Joo Won rosszba nyúlni...bár a szereplőválogatásokon én másokat is megnéztem volna. Kim Tae Hee valljuk be, hogy már nem mai csirke, és ez jópár résznél ki is jött. Bár az igaz, hogy mint chaebol, már elég hiteles volt.
De itt most hagyjuk is ezeket, nézzük csak meg szereplőinket.


Kim Tae Hyun (Yongpal):
Egész fiatalon kellett szembesülnie azzal, hogy egy rosszul alkalmazott kezelés mit tehet egy emberrel, ezért elhatározta, hogy orvos lesz. Mivel szegény sorból származik, így minden pénze ráment, és még diákhitelt is vett fel, így semmije sem maradt. Ráadásul húga dialíziseit is fizetni kell, így elvállal egy mellékmelót. Uzsorása tesz róla, hogy minden este akadjon valami elfoglaltsága, és ezért cserébe faragja le adósságát. Azonban a rendőrség nem nézi jó szemmel, hogy egy Kuruzsló miatt sosem mennek be a megsebesült gengszterek kezelésre, így nem tudják elkapni őket, ezért a híres Yongpal is felkerül a keresettek listájára. Mivel ha lebukik, soha többé nem lehet orvos, így mindent meg tesz azért, hogy ne derüljön ki semmi, így egy még nagyobb gondba sodorja magát. Hirtelen az elitbe kerül, ahol is találkozik a Kisasszony esetével is, majd mikor fény derül az igazságra, végig mellette áll, és segíti amiben tudja. Feltétel nélkül szereti Yeo Jint, ám fáj neki látnia, hogy a bosszú lassan ugyanolyan aligátorrá teszi kedvesét, mint amilyenek ilyen sorsra juttatták előtte szerelmét.
Joo Won annyira új színeket nem hozott elő, inkább vegyítette az eddig bemutatottakat, de a végeredmény igazán jó lett megint. Rá illett a szerep, és szépen hozott mindent, amit tőle el lehet várni.

Han Yeo Jin:
Korea egyik legnagyobb csoportjának örököse, aki Rómeó és Júlia módján beleszeretett egy ellenfél csoport örökösébe, akivel titokban akartak összeházasodni, de egy sajnálatos balesethez vezetett menekülésük, melynek következtében szerelme meghalt, ő meg olyan depresszióba esett, hogy öngyilkos akart lenni. Apját okolta mindenért, így újabb öngyilkossági kísérlete után apja mesterséges kómába helyezte egy elit VVIP teremben, és megparancsolta embereinek, hogy amíg ő meg nem hal, ne ébresszék fel. Azonban Yeo Jin féltestvére kapva kapott az alkalmon, és 3 éven át tartotta ebben az állapotban, közben meg szépen átvette az irányítást. Mikor Yeo Jin felébredt, egyetlen egy célja lett, hogy bosszút álljon azokon, akik hagyták,hogy ebben az állapotban "élje" életét.
Kim Tae Hee a My Princess-ben aranyos volt, de itt valahogy nem tudott megnyerni. Először próbáltam vele együtt érezni, de valahogy sehogy sem tudta közel hozni hozzám a karakterét. Mondjuk lehet, hogy ez is volt a célja, mivel egy kemény üzletasszonyt kellett a sorozat végére megjelenítenie. Mondjuk úgy, hogy nem ezért fogom őt megemlíteni bárhol is.

Han Do Joon:
Apja második házassága által kerültek a Han Shin családba, így ő hozott gyerekként nem lehetett örökös, mégha idősebb is, mint féltestvére, Yeo Jin. Végig mindenki csak a Kisasszony miatt aggódott, így teljesen el volt nyomva, ezért is megszállottan vágyott arra, hogy hatalomra kerüljön. Senki és semmi nem állhat az útjába, így szemrebbenés nélkül gyilkoltat le bárkit. Hatalmától megfosztva el sem tudja képzelni az életét, szentül meg van róla győződve, hogy ő sosem veszíthet, és mindenből ki tudja vásárolni magát, mégha egy családi bosszúról is van szó.
A színész nagyon szépen hozta ezt a karaktert, tényleg végig csak utálni lehetett, aztán meg mégis egyben sajnálja az ember, hogy ilyen életet kellett élnie.

Lee Chae Young:
Han Do Joon felesége, a Madam. Nincsen semmi hatalma, csak ez a címe, így míg a férje irányít, ő is királynéként élhet. Elrendezett házasság volt kettejük közt, így teljesen ridegen élnek. Chae Young próbálja a hülyét játszani mindenki előtt, hogy ne derüljön ki, mire is készül, így nyújt pár meglepetést még a karaktereknek.Végig Tae Hyun oldalán áll, és segít neki, bár annyira nem lehet rá sem azt mondani, hogy megbízhatóan az ő oldalukon állna. Az ő életében is létezett az igazi szerelem, ami borzasztó véget ért, így még a gondolatot is utálta, hogy Han Do Joon feleségének kell lennie, mégis az együtt eltöltött időt ő sem tudta nem megélni, így amikor Do Joon esendő oldala is előtérbe került, be kellett látnia, hogy mégiscsak kötődik valamennyire férjéhez. Ám mire is képes valójában, ha fenyegetik életét/rangját?...
A színésznő nekem az egyetlen szimpatikus chaebol karakter volt. Nagyszerűen vázolta fel az elkényeztett Madamot, aki semmihez sem ért, és csak a következő plasztikája érdekli. Igazán jót tett ennek a sorozatnak.

Lee fősebész és Cynthia Park:
Lee fősebész tehetséges orvos, ám vonzotta a hatalom, így került egy szerencsés műtétnek köszönhetően a 12. emeletre, ahol is végképp eladta a lelkét. Tae Hyun felbukkanása önmagára emlékeztette, ezért is tartotta mindig rajta a szemét. Ahogy egyre jobban belemerül ebbe a világra, egyre kétségbeesettebb is lesz, ám Tae Hyun közbenjárásával a végére sikerül rendeznie életét, és lelkiismeretét.





Cynthia Park
Amerikában tanult orvosnak, majd pénzhiány miatt hazajött, és a 12. emelet ügyfélmenedzsere lett. Minden beérkező ügyfélről tud, és amint probléma adódik intézkedik. Tae Hyun pályáját is egyengeti, terelgeti merre menjen, persze őt is csak a bevételi oldal vonzza.

Összegezve: Egyszer mindenképpen érdemes megnézni, bár akinek nincsen gyomra az orvosos részekhez, annak fog néhány kellemetlen percet okozni jópár rész. Alapvetően izgalmas, érdekes forgatókönyvet írtak, ám megint csak győzött a nézettségi mutató, emiatt kitolták még 2 résszel, ami véleményem szerint nem hiányzott :) De ezt már a nézőkre bízzuk :)

Trailer

Magyar Felirat

Pontozás:
Cselekmény: 8/10
Színészek: 8/10
Zene: 7/10

2 megjegyzés:

  1. Joo Won...*hatásszünet*...szóval Joo Won új sorozata.... :)

    Igen, ezzel én is így vagyok, eddig egyetlen alakításában sem csalódtam, ebbe a sorozatba most kezdek bele, nagyon kíváncsi vagyok!

    Ami pedig az ismertetőidet illeti: GRATULÁLOK !! Elképesztően jók, élvezetesek, komoly útmutatók és szűrők ebben a sorozatdömpingben.

    VálaszTörlés
  2. Woahh! Még csak az 1. részt láttam de azta! Azthiszem jó kis sorozat lesz.
    Köszi a véleményt mert az miatt kezdtem el nézni. :)

    VálaszTörlés