2015. október 13., kedd

MIYAVI - WE ARE THE OTHERS EU Tour 2015 koncertbeszámoló


2015. június 24-én sokunk álma vált újra valóra, mikor is bejelentették, hogy MIYAVI (akit nemrég Angeline Jolie új filmjében színészként is láthattunk) - ígéretéhez híven - újra, immáron 4. alkalommal látogat el Fővárosunkba :) Mindenki azonnal felpörgött, és kezdte tervezni már akkor, hogyan is fogja tölteni azon neves napot, mely idén 2015. október 9-ére esett. 
Sokat a koncert előtörténetéről nem szeretnék most írni, mivel a >>szervezők oldalán<< júniustól kezdve, folyamatos frissítésekkel kaphattunk információkat. 


2015-ös turnéhelyszínek


De nézzük is csak a pénteki koncertünket :)

Már nyártól javában folyt a Miyavi Hungary oldal fanprojectje, melynek eredményeképp egy fantasztikusan szép kis könyvecske készült, mely jogos tulajdonosához is került a nap folyamán :) Még egyszer köszönjük az oldal adminjának lelkes munkáját!!! :)
Kész könyvecskét és tartozékait >> ITT << megtekinthetitek :)

19 órakor volt a hivatalos kapunyitás, mikorra is a helyszínt adó Barba Negra Music Club területe egy hatalmas embertömeggé változott, akik szépen sorban várták, hogy a kordonokon átjuthassanak.
A sorbanállás kora délutántól megkezdődött, így voltak akik 5-6 órát álltak már, így a várakozás már a tetőfokára hágott. A szervezők hatalmas odafigyeléssel próbálták fenntartani a sor sorrendjét a kordonon túl is, így szépen mindenki bejutott a helyszínre.


20 órakor kezdődött a meghívott előzenekar 45 perces koncertje, mely során magyar népi elemekkel átszőtt rock zenét hallhattunk. Majd jött a függöny, és röpke 15 perc további várakozás alatt sikerült Miyavinak magára alakítani a színpadot, így semmi sem tarthatta vissza a kezdéstől.
(Ami már nagyon ránk fért, mivel a szünetekben lehetetlen háttérzene ment a keverőpultról XD *legalábbis nem ehhez a hangulathoz illő ;) )

21 órakor aztán felhangzott egy ismerős dallam (Cruel), és belevágtunk az idei koncertünkbe.....ami egyszerűen - és a művész szavaival élve - ÓRIÁSI volt, szóval "köszönöm very much" :) :)
Egymás után csendültek fel a jobbnál-jobb számok a "régi klasszikusokból" illetve a most tavasszal megjelent "The Others" albumról is.

Set list:
01. Cruel
02. What's my name?

~MC~

03. Come Alive
04. Secret
05. What a Wonderful World

~MC~

06. Calling
07. Cry Like This
08. Survive
09. Let Go
10. The Others
11. Horizon

~ENCORE~

12. Mission Impossible: Theme
13. Futuristic Love
14. Day 1

Miyavi gondoskodott arról minden számnál, hogy úgy érezzük, mi is a dalhoz tartozunk, így egy pillanatra sem engedett el minket, és folyton csinálni kellett valamit, amitől az egész koncert egy nagy, interaktív jamboree lett, melynek szerintem mind nagyon-nagyon örültünk :)
De hát "köt" is minket az, hogy "We are one", így nem is vártunk mást ;)


Az MC részekben hallhattuk magyarul köszönteni minket, illetve magyarul is mutatkozott be, illetve meg tudhattuk, hogy mivel már 4. alkalommal jár itt nálunk, szinte már úgy érzi, mintha haza jönne :)
A koncert folyamán volt egy szülinapos lányunk is a tömegben (itt ragadnám meg az alkalmat, hogy az oldal nevében is boldog szülinapot kívánjak ;) ), kinek - látva szülinapos kis zászlóját - el is énekelte a Happy Birthdayt :)

Beszélgetős részek után persze minden egyes alkalommal következett az őrület, mely folytonos kísérője is koncertjeinek, így nem volt más dolgunk, mint hogy felüljünk közösen a rakétahúrokra, és együtt repüljük át azt az igenis rövid 90 percet.



Visszanézve nincs az a pillanat, amit máshogy szerettem volna látni, illetve bármelyik pillanatban azonnal visszamennék egy ráadásra, így kijelenthetem, hogy még mindig Miyavi vezeti nálam a "Legjobb koncertélmény" kategóriát :)


Mivel jómagam is csápoló nézőként vettem részt, így most képgalériát nem tudok hozni, de jól ismert,kedves fotósunk - Xirta - fantasztikus galériával érkezik hozzátok :) :)

XIRTA Photograhics galériája >> ITT << 
https://www.facebook.com/xirtaphotographics




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése