2015. november 20., péntek

Ismertető: She Was Pretty

Cím: She Was Pretty/She Was Beautiful (그녀는 예뻤다)
Műfaj: romantikus, vígjáték
Epizódok száma: 16
Év: 2015
Csatorna: MBC

Szereplők:
Hwang Jung Eum - Kim Hye Jin / Jackson
Park Seo Joon - Ji Sung Joon
Go Joon Hee - Min Ha Ri
Choi Shi Won - Kim Shin Hyuk



Történet:
Kim Hye Jin hosszú ideje munkanélküli és barátnőjével él. Kiskorában tipikus szép kislány volt, mára már kikopott eme szépség, és előbújtak az évek során apjától örökölt "szépséghibák" piros arc, extra göndör haj. Mivel pénze nem igen van, ízlése pedig végképp nincs, így kész katasztrófa megjelenése bármely divatdiktátor számára.
Élete mélypontján felkeresi gyerekkori barátja (első szerelme) Sung Joon, aki még gyerekként amerikába költözött, hogy ennyi év után találkozzanak újra. Hye Jin viszont az utolsó pillanatban megfutamodik, szégyenli magát és csinos barátnőjét küldi el maga helyett, aki azt hazudja hogy elköltözik, így Sung Joon abban a hitben él, hogy gyerekkori barátnője külföldön van.
A sors fintora, hogy a lapnál, ahova Hye Jin bekerül az új igazgatóhelyettes pont Sung Joon lesz, így Hye Jinnek nem kevés erőfeszítésebe telik nem lebukni előtte, emellett megfelelni a zsarnokoskodó Sung Joon elvárásainak.
 
Whalemény:
Ahogy látszik talán a történet leírásból is, egy nagyon kicsit a Betti a csúnya lányra emlékeztet az alaptörténet, de mégis azon alapjain egy teljesen más sorozatot kapunk.
Talán nagyon merészen kijelenthetem így az ismertető elején, hogy számomra az idei év egyik legjobbja ez a sorozat. Minden megvan benne, ami maximálisan kiszolgálhatja a koreai dorama rajongók kívánságait. Humor, lendület, jó történetvezetés, romantika, szeretni való karakterek, helyes pasik, egy kis kavarás, és kevés (vagy zéró) zsigerből bosszantó karakter. Kell még valami? :D Mert nekem igazából nem.
 
Mindig leírom az olyan sorozatoknál, ahol sírásig nevettem magam, hogy imádom azokat a sorozatokat, ahol rengeteg humor van (és jó humor). A She Was Pretty fő mozgatórugója a helyzet- és jellemkomikum egyszerre. Minden egyéb pont másodlagosnak tűnik mellette, és számomra pont ezért is jó, mert szórakoztat és kikapcsol.
A részek lendületét ezek adták, és az esetlegesen borongós, egymás után szenvedős blokkok nagyjából feledésbe is merültek, illetve olyan szépen volt egyensúlyozva többé kevésbé minden a történet során. (talán a végét leszámítva, és a karaktereket)
A fő mozgató elem Hye Jin volt, aki mellett Shin Hyuk és nagyjából a közepétől (addig erősen felejtős) Sung Joon is adta a hangulatot. Ebből egyedül Ha Ri maradt ki, bár karakteréből hiányoltam még több játékosságot, de kellett egy normális is a csapatba. :D
No, de hogy ne csak a humorról beszéljek. Maga a történet bonyodalma valóban nem egy nagy durranás. Sőt ha azt nézzük igazán kiszámítható is, és nem tartogat semmi körömrágós fordulatot vagy izgalmat, de arra tökéletes, hogy a szereplőket mozgassa és köré felépüljön a többi szál. A vége a szokásos cukorhabos mámor, amit én nem húztam volna ennyi részen át. De a főszereplő páros rajongói bőven kitombolhatták magukat. :D
Ebben a sorozatban a karaktereken volt még nagy hangsúly épp ezért érdemes rájuk több időt szentelni:

Kim Hye Jin
Hye Jin gyerekkori barátnőjével él, munkanélküli, de szeretne végre egy jó állást hogy talpra tudjon állni és rendbe szedni életét.
Első blikkre azt mondanám rá, hogy sok(k). Minden téren annak tűnik, eltúlzott, kiabálós, lepukkant és fura szokásai vannak. De pár rész után rájöttem, hogy Hye Jin-nek megvan a sajátos bája a kedvességében és a hozzá köthető jellemkomikum mellett képtelen voltam elmenni, így ez a két pont nálam megmentette a karaktert.
Mindenki végig nagyon várta mikor és hogyan fog megtörténni a nagy átváltozás, mert hát minden csúnya lány történetben egyszer csak széppé varázsolják a főszereplőt a kencék és a smink. Itt kicsit eltérően oldották meg a megszokott elviszi valaki mindenhova és megtörténik a "csoda", ami őszintén nem volt rossz megoldás, viszont nekem kicsit indokolatlan volt, hogy miért pont most történt meg vagy milyen motiváció vezérelte Hye Jint. No, de ne keressünk a kákán csomót.
A színésznőnek idén sikerült dupláznia sorozatok terén, de nem is akárhogy. A Kill me Heal me-ben és most remek teljesítményt nyújtott. A Kill me Heal me-ben annyira népszerű lett Park Seo Joon és az ő párosa az ikertestvér szerep után, hogy a készítők nem tudták nem meglovagolni ezt és ebben a filmben összeboronálták őket. Nekem a Kill me Heal me-ben jobban tetszettek együtt, abban Seo Joon karaktere is kicsit tökösebb volt. :D Hwang Jung Eum egy igazán tehetséges színésznő, akivel sokáig nem tudtam megbarátkozni és még most is fenntartásokkal kezelem, de azt mindenképp jónak tudom írni, hogy (eddigi 3 szerepe alapján, amit láttam) nem vállal nagyon tipikus női karaktereket.

Ji Sung Joon
Gyerekkorában nagyon sokan gúnyolták és bántották kövérsége miatt és egyedül Hye Jin barátkozott össze vele, amiből gyerekkori szerelem szövődött. Sung Joon szülei külföldre költöztek, így Hye Jinnel külön utakon folytatták, de Sung Joon sose felejtette el a lányt, már már "megszállottan" ragaszkodik hozzá.
Sung Joon jelleme nagyon kettős, ami jól állt neki, az elején mégis totál felejthető karakternek gondoltam, a minden téren brillírozó Shin Hyuk mellett. Kicsit a humorosabb oldalát megkapva a készítők közelebb engedték a nézőkhöz, ami nagyon jót tett a karakternek, viszont nekem az utolsó részekre egy nyáltengerbe veszett "férfinak" tűnt...
Park Seo Joon-t még mindig nagyon kedvelem, nem tartozik a béna színészek közé, azonban a komoly érzelmi jeleneteket még gyakorolnia kell, a lazább karakterek viszont remekül állnak neki.

Kim Shin Hyuk
Shin Hyuk egy igazán őrült figura. Fura szokásai, beszólásai vannak, mindenkitől ételt és italt tarhál. Hye Jin megérkezésével pedig egy szórakoztató központot alakított ki saját magának a nő személyében. Háttere kész rejtély, és mindent csak nagy lassan tudunk meg róla.
Őrültségei miatt senki sem veszi komolyan, amit ő nem igazán bán, mert belső aggodalmait és valódi érzelmeit a folyamatos bolondságaival kompenzálja.
Nos, én nem tudom ki hogy volt vele, de én sokkal jobban szurkoltam neki, mint Sung Joon-nak. Kétség sem fér, hozzá, hogy Sung Joon nem volt rossz, viszont Shin Hyuk mellett olykor megfakult kicsit az a csillogás.
Kétség kívül ez Choi Si Won eddigi színészi pályafutásának a legjobb alakítása, és egyben tökéletes "elköszönés" a kötelező katonai szolgálatának megkezdése előtt. Lesz mire várnunk hölgyeim, az biztos. :D

Min Ha Ri
Mindegyik karakterre (talán Hye Jinre nem) jellemző a kettősség, így Ha Ri-ra is. Jó anyagi háttérrel rendelkezik, van egy állása, amiben jól teljesít, és emellett gyönyörű, aki után bomlanak a pasik. Ha Ri azonban mindig rosszul választ, sosem volt igazán szerelmes, mindig alkalmi vagy valódi érzelmek nélküli kapcsolatokba bonyolódik. Hye Jin mindig támogatja őt és ő is Hye Jint, barátságuk számomra egy nagyon szép színfolt volt a sorozatban. Annak ellenére, hogy ő volt a "szarkavaró" a történetben nem tudtam utálni, valamiért megkedveltem a karakterét.
A színésznővel korábban nem találkoztam, így elsőre nem ítélkeznék róla. nem tartanám ezt élete szerepének, de Ha Ri-ban nagyon sok potenciál sem volt, kevésbé bontották ki karakterét.

Ajánlani azoknak tudom, akik bírják a sok-sok humorra épülő sorozatokat és bele tudnak ezekbe feledkezni és szimplán szórakozni. Sok izgalmas karaktert mozgat a She Was Pretty, de mint minden sorozat ez sem hibátlan. Mégis számomra olyan pozitív érzéseket, (mindig jobb hangulattal álltam fel a székből egy-egy rész után) üdeséget, újdonságot hozott erre az évre, hogy bekerült a TOP3-ba 2015-ben. :D

Trailer
Magyar Felirat
Viki.com-on végig lehet nézni online magyar felirattal.
Pontozás:
Cselekmény: 9/10
Színészek: 10/10
Zene: 8/10

13 megjegyzés:

  1. Ma kezdtem el nézni ezt a sorozatot, s az eddig látottak elnyerték tetszésemet. A kissé "őrült" olaszos főszerkesztő és Sung Joon, így ők ketten a Hye Jinhez való megynilvánulásaik engem Az ördög Pradát visel-re emlékeztetnek. Mintha Miranda Presley-t látnám a férfiben és a túlzottan olasz imádó nőben (ugyanaz a kioktatás, ugyanaz az arrogáns stílus), míg Hye Jin a turkálókból öltöző, a divatot még távolról sem ismerő Andrea lenne. :)
    Számomra a férfi karaktere nagyon is illik a történetbe, még akkor is, ha túlságosan is durva. Meglátásom szerint, épp ezzel a személyiségével illik a néha kissé idiótának ható nőhöz, így egészítik ki egymást, s ezen a két különböző személyiségen alapuló közös jeleneteik adják meg a helyzet- és jellemkomikumok alapját.
    Mindenesetre várom a személyisváltozást, és a főszereplő hölgy külső átalakulását is :)
    Köszönöm az ismertetőt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úú, tényleg! Az ördög Pradát visel eszembe se jutott, de így leírva tényleg van benne hasonlóság. :D

      Várom majd a végén, mit gondolsz majd a sorozatról! :)

      Törlés
  2. Nekem nagyon tetszett ez a sori, és most nem tudok mit nézni, nem tudnátok hasonló romkomot ajánlani, ami azért még nem gagyi humorú, és azért színvonalas is?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Zenéseket tudok ajánlani :)
      1. Naeil Cantabile (főszereplő: Joowon) - japán verzió: Nodame Cantabile
      2. Trot Lovers (főszer.: APINK EunJi, Ji Hyun Woo)

      Mindegyikhez találsz ezen oldalon ismertetőt ;)
      Cantabile kicsit kemény humorú, de nagyon szerethető, és üdítő (főleg, hogy próbálja közelebb hozni az emberekhez a komoly zenét nagyon jó választásokkal)

      Szép hetet! :)

      Törlés
    2. Naeil Cantabile-t "Tomorrow's Cantabile" néven találod :)

      Más egyéb vígjáték ami még eszembe jutott:
      -Full House Take 2 (melyben szintén Hwang Jung Eum a főszereplő+ No Min Woo+ Park Ki Woong)
      -Unfortunate Boyfriend (2015-ös, No Min Woo)

      de ezekben nagy tartalom annyira nincs, csak szórakoztató :)

      Törlés
  3. Tegnap este fejeztem be a sorozatot, és igencsak vegyes érzéseim vannak irányában. Úgy döntöttem, hogy rendszerezve írom le, külön a cselekményről és külön a színészekről.

    A történet: az első nyolc részig imádtam minden percét. Sokat nevettem, egyszóval nem unatkoztam. Majd a 9. résztől számomra lapossá vált a történet, ám szerencsére Shin-Hyuk jelenetei oldották a hangulatot, amiért érdemes volt folytatnom. Az viszont nagyon tetszett a vége felé, hogy mindenkihez intézett üzenetként beszélt Hye-Jin az álmokról, miért érdemes küzdenünk, legyük a saját életünk írói, irányítói. E humoros jeleneteket és egy-két bölcs mondatot tartalmazó jelenetet leszámítva nagyon untam főleg az utolsó két részt. Időhúzásnak tűnt. A Ha-Ri jeleneteit bele lehetett volna sűríteni a 14. részbe is. Ha netalántán még egyszer megnézem, akkor kb a nyolcadik részig és csakis Shin-Hyuk jópofasága miatt teszem.

    Egy baki a filmben :) - Sung-Joon nem iszik alkoholt, mert nem. A 4. részben láthatjuk, hogy csak ásványvíz van a hűtőjében, mire a 10. részben, amikor Shin-Hyuk tesz nála látogatást, a hűtőből kivesz egy doboz sört. Mellesleg megjegyzem, tisztán kivehető, hogy három doboz áll egymás mellett. Erre a forgatókönyvíró nem figyelhetett, pillanatnyilag megfeledkezhetett arról, hogy főhősünk kerüli az alkoholfogyasztást :D

    Szereplők:
    Hye-Jin: a színésznővel nincs semmi gondom, szerintem kitűnően alakított. A karekterét egy ideig szerettem, aztán az átalakulásakor megváltozott némileg, amit én igazából szeretek (de csakis, ha jó irányba fejlődik a jellem). Az volt a gondom vele, hogy nem éreztem azt a nagy szerelmet Sung-Joon felé. Igazad van abban, hogy inkább Shin-Hyuk-hoz illett volna. A komoly személyiségű Sung-Joon mellett valóban jobban mutatott Ha-Ri. Az viszont tetszett benne, hogy az átváltozása előtti és utáni kontasztját megtartották, s olykor így, olykor úgy láthattuk egészen a sorozat végéig.

    Sung-Joon: mind színészként, mind karakterként meg voltam vele elégedve. Rajta érezhető volt Hye-Jin iránti vonzódása. Ennek ellenére Ha-Ri mellett lett volna a helye.

    Ha-Ri: kicsit aggódtam miatta, hogy átmegy személyazonosság-tolvajba, de örültem, hogy megjött az esze. Ő az a tipikus változó jellem, aki a jobb irányba, vagyis előnyére változik meg. Az ilyet szeretem. Nem az számít, hogy honnan jössz, hanem hogy merre tartasz :)

    Shin-Hyuk: sok beugrató ötletet el lehet tőle tanulni :D Egy idő után már én is számítottam arra, hogy nem gondolja komolyan, amit mond :) Egyik kedvenc a kiskutyás szívatás, a másik: "Én valójában... nagyon unatkozom." - Várja a néző, hogy valamilyen nagy dolgot mondjon, s erre bevágja egyszerűen csak unatkozik :)Ám igazából minden mókás megnyilvánulása örömperceket okozott. Számítottam rá, hogy valamilyen érdekesség kiderül róla - nem akarom konkrétan nevén nevezni, akik még nem látták a sorozatot azokra tekintettel. Egyben sajnáltam is őt, mert pont azt a filmes sorsot kapta, mely oly gyakori a doramakban. Kár, hogy az utolsó részekben nem kapott több jelenetet.

    Összeségében lehet belőle tanulni, sokat nevetni (egy ideig főleg). Azt mondanám, hogy a kevesebb több. Inkább lett volna 12-13 részes, a végén látott elhanyagolandó jelenetekkel. Jobb lett volna, ha az általad is vázolt módon jöttek volna össze a karakterek egymással, mert valóban igen érezhető, hogy a jellemekre rá van erőltetve a "te csak azzal jöhetsz össze" parancs. Ezzel egy kicsit elrontották. A 2005-ös Snow White, vagy másik címén A szerelem édes íze sorozatban történt nagyon hasonló, ám ott a főszereplőnő a másik főszereplő férfival jött össze, s az így volt tökéletes.
    Aranyos egy sorozat, bár számomra másfélszer megnézős csakis a vicces Shin-Hyuk miatt :)

    Ez lenne a meglátásom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy leírtad, hogy tetszett! :)
      És valóban Shin Hyuk nagyon sokat elvitt ebből a sorozatból, hiába volt ott a két nagyon jó humor forrás a két főszereplő személyében. A laposságot egy kicsit talán én is éreztem, de engem a humor mindig mindenen átlendít. :D Néha pont ezért is nézek meg pár totál őrült japán sorozatot, mert csak nevetek rajtuk. :D

      A baki pedig fel sem tűnt. :D Lehet csak ennyire figyelmes és a nemlétező vendégeinek van mindig behűtve pár kartonnal. xD

      Törlés
  4. Sziasztok!

    Én tegnap fejeztem be ezt a sorozatot 2 nap alatt ledaráltam. Az elején bele kellett tekernem illetve le kellett vennem a hangot mert Hye-Jin visítozásától a falra tudtam mászni. Kifejezetten örültem hogy kicsit visszavettek a ripacskodásából. Rengeteget nevettem ezen a sorozaton a kedvenc jeleneteim ha eszembe jutnak percekig csak nevetni tudok. :) A fő kedvencem amikor Hye-Jin elesik és azt hiszi kitörtek a fogai :D Tetszett a személyiségfejlődése bár valahogy nem éreztem azt hogy hú de szerelmes volna Sung Joonba..Mondjuk ezt a hirtelen adok magamra,sminkelek,megcsináltatom a hajam dolgot nem értettem főleg akkor pislogtam mikor az utolsó részben ugyanolyan "igénytelen"lett megint..
    Sung Joon-on is jókat derültem amikor a tabletet bámulva a vázába ivott bele vagy épp nekiment az üvegajtónak..vagy a csúszdás jelenete :D Róla sütött végig az hogy mennyire nagyon szereti Hye-Jint.Volt mikor cuki volt,volt mikor csöpögős volt de amikor a falhoz lökve megcsókolta Hye-Jin-t hmmm az nagyon szexi volt.. :P
    Kim riportert imádtam hihetetlen lökött bár az ő részeit vissza kellett tekernem mert először csak bámultam hogy uuuuuh de jó pasi uuuuuh de dögös..uuuuh de cukin vigyorog... :)Ő volt a sorozat üdítő színfoltja.Mondjuk a fordulat a végén vele kapcsolatban nálam nagy WTF?!pillanat volt. Ő megérdemelt volna 1 jobb befejezést de azért jó volt látni hogy az utolsó jelenetében is mosolygott.
    Ha Ri-t nem nagyon tudtam hova tenni különösebben nem kedveltem meg sőt volt olyan jslenet aminél szidtam mint a bokrot. A végén azért kibékültem vele valamelyest.
    Az utolsó részt fölöslegesnek tartottam folyton azt néztem mikor lesz már vége mikor lesz esküvő,meg rózsaszín cukormázas happy endes zárókép..de csak húzták és húzták..Hye-Jin megint jól lerobbant kinézetét mint feljebb írtam nem tudtam hova tenni.. Sung-Joon kapott pár vicces pillanatot megint bamba volt a tablet bambulása meg hogy mindig rossz irodába ment be :D ezért nem tekertem végig az utolsó részt.. Az esküvői jelenetet jó rövidre csinálták..ennyi nyáladzásnál lehett volna hosszabb is az a jelenet..tény hogy Hye-Jin szép menyasszony volt csak utána megint hogy nézett már ki?! :( Na mindegy...
    Kim riportert jó volt még utoljára viszontlátni..a visszaemlékezése Hye-Jinről megint jól megnevettetett. A legutolsó kép Sung-Joon-nak a zebránál cuki volt.

    Jó kis sorozat volt tetszett nem véletlenül daráltam le 2 éjszaka alatt.. biztos újranézem még de lehetett volna picit rövidebb. Nem bántam meg hogy megnéztem sőt a Kill me,heal me után ez a 2. kedvenc sorozatom 2015-ből.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helló! :)

      2 nap? :D Azta! :D

      Igen, szerintem is túl lett már húzva a vége, a fordulatra pedig nem tudom azt mondani, hogy nem számítottam, mert nagyon sokat volt TEN emlegetve és nekem túl nyilvánvaló lett volna, ha Shin Hyuk a cég örököse, így inkább nem gondolkodtam rajta és kivártam. :D

      A Kill Me Heal Me-n kívül még a Healert szerették sokan, azzal hogy állsz? :D

      Törlés
    2. Bizony 2 nap alatt vagyis 2 éjszaka alatt ledaráltam...a Kill me Heal me-t is valahogy így daráktam le bár abba nem bele tekertem hanem vissza Shin Se Gi miatt.. meg Ahn Yoo Na miatt is, míg az előbbi nagyon dögös volt az utóbbi meg baromira vicces. :D Ji Sung zseniálisat alakított abban a sorozatban. A Healer ami a listámon van meg a Secret Love Hwang Jeung Eum-tól illezve az Oh my Venus-ról hallotam jókat de sajnos a viki-n még nem elérhető nálunk legalább is nekem azt írta ki múltkor az oldal..szóval azt még jegelem.Mivel folytassam Healer vagy Secret Love?Melyiket ajánlod inkább?

      Törlés
    3. A kettőből a Secret Love-ot nem láttam sajnos, de a Healer nekem tetszett. Kicsit City Hunter érzésem volt annál. :D

      De készült róla ismertető is ha érdekel. :)
      http://amyolvas.blogspot.hu/2015/02/ismerteto-healer.html

      Törlés
  5. Gyorsan néztem végig ezt a sorozatot is, nekem nagyon tetszett. Az eleje őrület vicces. Sung Joon nekem ebben a kemény, beszólogatós főnök figurában nagyon tetszett. El tudnék képzelni hozzá valami szemtelen banditás szerepet. De a felétől kb. ki volt herélve a karakter, túl kedves, túl nyálas lett, bár nagyon szerethető. A csókjeleneteit meg inkább elfelejteném... a profilja nem igazán megnyerő, az ágyban, párnák közt, felhúzott nyakkal adott csók meg.. borzasztó. :)
    Hye Jin rendkívül jól alakítja szerepét, az elején.. de a felétől ő is csak olyan átlagos. Amiért nem látszik rajta a szerelem, az szerintem a színésznő hibája. Eddig az összes általam látott szerepében, ha szerelmes is, akkor is csak nyugodtan mosolyog. És annyi. Átszellemült, és nagyon törődő.
    Ha Ri engem egy botsáskára emlékeztetett, és roppant idegesítő karakternek tartottam. Bokán rugdostam volna szívem szerint. Nem, nem illettek volna össze Sung Joon-nal, aki meg túl őszinte volt. Ahogyan Hye Rin sem illett volna össze az őrült riporterrel. Most őszintén. Kinek kéne olyan pasi, aki állandóan szívatja, és jókat röhög rajta, folyton lejmolja a kevés pénzéből is, és nem adja vissza, mindenből viccet csinál, és eléggé lepukkant karakter. Barátnak OK, és ezt ő is belátta.
    Én végig azt hittem, hogy ő, meg Ha Ri összejönnek.

    Újra megjegyezném, hogy két autó szerintem a Kill me heal me-ből volt, mint kellék. :)

    VálaszTörlés
  6. Oh my Venus-t a sorozatbarát-on néztem meg, online.
    A Secret - szintén jó sorozat Hwang Jung Eum-mal és Ji Sung-al, az indavideón található feliratozva, és a reklámokat sem kell kerülgetni.

    VálaszTörlés